Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem bírom idegekkel a lányom...

Nem bírom idegekkel a lányom viselkedését. Mit tegyek magammal?

Figyelt kérdés
2 év + 2 hónapos a lányom. Elkezdődött a dackorszaka, de egyszerűen nem bírok vele! Mindig rosszat csinál, és elmondom neki milliószor, hogy nem szabad, de mindhiába. Első 1-2 alkalommal szépen, utána már erélyesebben, aztán mikor már kiabálok, akkor sem érdekli. Valeriana relaxot szedek már egy ideje, mert sose voltam az a türelmes nő, de most már betelt a pohár. 1 éve kiment az apja külföldre dolgozni, 2-3 havonta jár haza 1-2 hétre, és minden az én nyakamba szakadt. A lányom nehezen viseli, hogy az apja távol van. Ha hazajön, akkor én csak arra vagyok jó, hogy tisztába rakjam, etessem és altassam, rám sem hederít. Ha visszamegy apa, akkor 1-2 hétig egyszerűen nem lehet vele bírni, ez most azóta viszont már a 3.hét. Vergődik, földhöz vágja magát, dobálózik, és folyton a játéktelefonnal az apját hívja. Érzelmileg sajnos nem a legstabilabb a kapcsolatom az apjával sem, így talán érezheti a feszültséget is rajtunk. Most azzal borított ki, hogy körbelocsolta a szobát az itatójából.. Az apja nem szándékozik még 4-5 évig visszajönni az országba végleg, ami sem a lánynak sem nekem nem lesz egyszerű. Mit tegyek? A lányomat és engem is kikészít ez a helyzet. Valóban lehet az apja hiánya miatt ez a viselkedés?
2011. febr. 3. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Nem lehet hanem biztos h ez miatt van.Én nem is tudom öszintén h hogy bírjátok ezt az életet.tudom a pénzt nagy Úr gondolom ezert van kint a férjed külföldön DE sztem a család mindennél többet ér....Biztos nem lehetne a férjed fejével beszélni h szükségetek van rá?nem hiszem h ez hosszútávon jól végződne.sok sikert kívánok...
2011. febr. 3. 15:59
 2/2 anonim ***** válasza:
Kedves anyuka!oszinten sajnalom ezt a helyzetet. Mindketten emiatt szenvedtek. Biztos kislanyodnak is nagyon hianyzik az edesapja es valoszinu te is emiatt vagy nagyon ingerlekeny. Nem tudom milyen tanacsot adhatnek...csak azert irok, hogy sikert es sok turelmet kivanjak nektek. Nagyon meghatott amit irtal...sajnos a penz hiany nagyon sok rosszat tud kialakitani. Gondolj arra, hogy most csak ketten vagytok es kicsi lanyod meg nem tudja felfogni, hogy amit tesz az nem helyes. Csak te vagy neki es biztos vagyok benne, hogy o is aterzi banatodat. Nemreg lattam egy angol sorozatot ahol dadust hivtak rakoncatlan gyerekekhez. Es ott sokszor buntettek ha valami rosszat csinalt a gyerek. Persze eletkor szerint...sarokba allitas meg ilyensmi. az en 3 eves kislanyomat bezavarom a furdoszobaba ha hisztizik mert altalaban addig sir amig hanyik. es megszidom. ahogy lecsendesedik rogton jon es hizeleg mintha bocsanatot kerne. Eszre vettem ha turelmesebb vagyok vele nincs hiszti. Es mindig szigoru voltam...amit nem szabad az nem szabad. Ez nekem helyesnek tunt...en sem tudom milyen a tokeletes neveles. Szofogado, de sokmindenben nincs siker. pl etetes, bilizes stb. Ugyhogy en sok sok turelmet kivanok neked es kitartast!!!!!
2011. febr. 4. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!