Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha csak 1 gyereket vállalok,...

Ha csak 1 gyereket vállalok, kényelmes vagyok, vagy valami más baj van velem?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 3,5 éves kislányunk van, nagyon boldogok vagyunk, mióta ő megvan, még boldogabbak. Imádjuk. De nem akarok második gyereket, egyszerűen olyan idilli minden, el se tudom képzelni, hogy még egy gyereket vállaljunk. A férjem is így van ezzel. Viszont a baráti kör és anyámék is azt mondják, hogy ez nem normális gondolkodás, meg hogy kell még egy gyerek. De minek?! Ha mi így érezzük jól magunkat. Mit gondoltok, tényleg kényelmes, vagy önző vagyok? :(( Vagy ez tényleg beteges?
2011. okt. 31. 14:08
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem itt senki nem szólt le senkit. Kérdező megkérdezte (egyébként már az, hogy feltette ezt a kérdést, arra utal, hogy egyáltalán nem biztos benne, hogy egy gyerek "jó választás", mert különben ha olyan bomba biztos lenne benn, akkor nem kérdezné...), és mindenki leírta a véleményét.

Érdekes, hogy (mint oly sok más kérdésnél is) egyesek egyből "vádolva érzik magukat". Nem érte miért...

2011. okt. 31. 18:00
 32/35 anonim ***** válasza:
31%
Semmiben nem érzem magam vádolva, de sokszor a több gyerekesek támadják az egy gyerekest. És ha figyelmesen olvastad volna a kérdező kommentjét, akkor feltűnt volna, hogy a baráti kör és az anyukájáék szekálják őket, hogy ez nem normális gondolkozás. Tehát én arra reagáltam, nem rád.
2011. okt. 31. 18:28
 33/35 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy így látod.

Én inkább azt tapasztalom mindenhol, ha egy-két gyereked van, az ok, ha három, vagy annál több, akkor teljesen hülyének néznek, de minimum csodabogárnak.

De lehet, hogy én mozgok "furcsa körökben".

2011. okt. 31. 19:45
 34/35 anonim ***** válasza:
52%
Nekünk 1 kisfiunk van, nővéremnek 3 lány, bátyáméknál 1 fiú, barátnőmnek 3 lány. A többgyerekes szülő úgyis azt tanácsolja legyen testvére, mert Ő tudja milyen jó ha több van, az egy gyermekes pedig azt hogy döntsd el Te, és ez szerintem így is van rendjén. Nálunk nem lesz több baba /nővérem megöl.../ mert én vagyok annyira kényelmes, hogy már nem szeretnék többet.
2011. okt. 31. 21:14
 35/35 anonim válasza:
67%

Szia!

Ebben a kérdésben minden képen nektek kell dönteni,és nem kell másra hallgatni,mert az nem mindig jó.

2éves lesz a lányom,és igen én sem szeretnék másikat,mert nem és ebben a párommal meg egyeztünk.Egyenlőre így gondoljuk,lehet fog idővel változni,de nem hinném.

Nekünk is mondogatják,még egyet,de nem az neveli fel aki erre biztat,hanem te,ti!!!A családban itt is mindenkinek 2van,de nem érdekel.Ez az én véleményem.Lehet önzőség,de a mai kizsigerelt világban sok gyereket szülni is az,mert dolgozol 1-2-3 munkahelyen,hogy jól éljetek,és ezzel keveset látod a gyermeked,szinte nélküled nő fel.

2011. okt. 31. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!