Ha csak 1 gyereket vállalok, kényelmes vagyok, vagy valami
más baj van velem?
Figyelt kérdés
Sziasztok, 3,5 éves kislányunk van, nagyon boldogok vagyunk, mióta ő megvan, még boldogabbak. Imádjuk. De nem akarok második gyereket, egyszerűen olyan idilli minden, el se tudom képzelni, hogy még egy gyereket vállaljunk. A férjem is így van ezzel. Viszont a baráti kör és anyámék is azt mondják, hogy ez nem normális gondolkodás, meg hogy kell még egy gyerek. De minek?! Ha mi így érezzük jól magunkat. Mit gondoltok, tényleg kényelmes, vagy önző vagyok? :(( Vagy ez tényleg beteges?
"Egyébként a gyermekedet megkérdezted már, hogy szeretne-e kistestvért?"
Megkérdeztem. Válasza az, hogy nem, mert neki Lilla (egyik unokatesója) a testvére, és neki az úgy jó. :)
2011. okt. 31. 14:38
22/35 A kérdező kommentje:
Na, jó, köszi szépen mindenkinek a válaszokat, most lassan ébred a család és indulunk az Aquaworldbe a barátainkkal, meg jön velünk két unokatesó is... :)
Mindenki válasza hasznos volt. Szép napot mindenkinek! :)
2011. okt. 31. 14:40
23/35 anonim válasza:
Akkor azt javaslom, várjatok még, és lehet, hogy később kedvet kaptok hozzá. (Vagy nem :o)
Egyik szomszédom volt ilyen, egy gyermeke született, és azt mondta, ő többet nem akar, az biztos. Aztán 6 éves lesz a nagy, és napokban születik a kicsi. Minden gyerek cuccot eladtak, az összes gyerekruhát elajándékozott, mindent. :o)
2011. okt. 31. 14:42
24/35 anonim válasza:
Jó pancsolást, irigyellek! :))
2011. okt. 31. 14:44
25/35 anonim válasza:
késöbb szerintem nagyon rossz lesz a lányodnak, hogy nincs tesója... én pl. el sem tudom képzelni , hogy csak egy gyerekem legyen.
2011. okt. 31. 14:53
26/35 anonim válasza:
Én sokáig (12 évig) egyke voltam, majd az utóbbi 8 évben lett 3 öcsém is, szóval én megtapasztaltam mindkét oldalt :) Nálunk is sokat voltak unokatesók/barátnők, de teljesen más az igazi testvér. Sokkal boldogabb lett az életem, amióta vannak testvéreim. Mondjuk én mindig is vágytam testvérre, csak mint utólag kiderült, anyukámnak 10 vetélése volt. Én azt mondom, fel lehet nőni egykeként is, de sokkal jobb, ha az embernek legalább egy testvére van :)
20/L
2011. okt. 31. 15:01
27/35 anonim válasza:
Nekunk egy kisfiunk van es olyan oszinte leszek veled amilyen csak lehetek. :) Nallunk igenis kozrejatszik a kenyelem. Sot nagyon is. De ez engem nem zavar. A lenyeg az, hogy ugy csinaljatok ahogy nektek jo es olyan kozel keruljetek a boldogsaghoz amilyen kozel csak lehet mert "ha egy anya boldog akkor a gyerek is".
2011. okt. 31. 16:04
28/35 anonim válasza:
Van itt egy pár érdekes gondolkozású ember.... Miért baj ha valaki egyke? Én is az voltam 13 éves koromig (akkor is csak féltestvérem született), és soha nem volt semmi gondom, és irigy sem lettem, sőt! Szeretek másokkal foglalkozni és segíteni. És sohasem akartam kistesót. Vannak ismerőseim, rokonaim, pl. az anyám, akiknek született vagy van testvérük mégis nagyon rossz a viszonyuk gyerekkoruk óta és mai napig sem javult. Na mindegy. Szerintem ez olyan szinten magánügy, hogy senkinek nincs joga beleokoskodni. Mindenki annyi gyereket vállal amennyit akar. És emiatt senkinek nincs joga leszólni a másikat.
2011. okt. 31. 17:27
29/35 anonim válasza:
Én nagyon szerettem volna tesót a fiam mellé, hamarosan meg is születik.
Engem ezért azzal üldöznek, hogy minek még egy gyerek, egy is elég lett volna...
Én úgy gondolom,mindenki maga döntse el, hány gyereket szeretne.
2011. okt. 31. 17:51
30/35 anonim válasza:
Ez mekkora hülyeség.... Hogy egy gyerek nem gyerek és kell egy második is.... Hát én egyke voltam, soha nem éreztem semmiben hiányt. Ha a szüleim egyszer majd elmennek, bízom benne, hogy ezzel nekem nem egyedül kell megbirkóznom, hanem a férjem és a lányom szeretete velem lesz. A lányom is egyke és nem is tervezünk neki testvért. Eleinte beszélgettünk róla, de egyre jobban körvonalazódik bennem, hogy egyke marad a lányom. Mi ezzel a gond? Kérdező, Ti is annyit vállaljatok, ahányat a szívetek mond! Ha egy, akkor egy! Ne törődjetek azokkal, akik "rá akarnak beszélni" másra!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!