Ha csak 1 gyereket vállalok, kényelmes vagyok, vagy valami más baj van velem?
"mi akarunk babázni ezért ordít egy gyerek."
Ezt érti valaki?
Mondjuk azt nem tudom, hogy ha titeket a férjeddel ne adj Isten ápolni kell, akkor a testvéred gyerekei majd tolonganak-e, hogy ők akarják... Mert nem hiszem, nekik ott lesznek a saját szüleik, ti meg maradtok az egy szem gyermeketeknek ketten.
mondjuk én sem azért vállalok gyereket, hogy legyen, aki ápoljon öregen, de sajnos a mai "szuper rendszerben" ez így van. Az én szüleim is a sajátjukat ápolták/ják, és az enyémeket is én fogom...
Lehet, hogy csak azért van ez most így bennem, mert egy közeli rokonom most halt meg 3 évi küzdelem után a rákkal szép lassan, és látom, hogy ez mivel jár... :o(
első még mindig
Biztos, hogy nem fogom akarni, hogy a gyerekem ápoljon minket. Ha ott lesz az ideje, hogy nem bírjuk magunkat ellátni, akkor veszünk egy apartmant valamelyik normális idősek otthonában a férjemmel, és oda megyünk. Ekkora terhet nem raknék a gyerekem nyakába, még akkor sem, ha huszan lennének sem. Nem ezért szültem.
Az én szüleim ugyanezen az állásponton vannak, ha lerobbannak apámmal, akkor irány egy idősek otthona. (anyagilag megtehetjük).
Mondjuk én nem csak a gyakorlati részére gondoltam (hogy fizikailag el kell látni valakit), hanem a lelki terhére. Még ha folyamatosan ápolnak is egy beteget, akkor is napi szinten látogatni kell, orvoshoz vinni stb. (Tudom, nagymamám otthonban lakik, ahová napi szinten jár az orvos, de az egy általános orvos, ha bármilyen szakvizsgálatra van szüksége, ugyanúgy vinni kell őt szakrendelésre, vagy magánorvoshoz stb.)
De persze legjobb, ha mindez nem következik be, csak ez is egy szempont, mert nem tudhatjuk, mi lesz velünk öreg korunkban...
Egyébként van más szempont is:
Kihal a magyarság, mert alig születik gyerek. Ha két gyereked van, akkor sem hozzá nem tettél, sem el nem vettél. Ha három, vagy több, akkor gyarapítottad...
Már akinek ez szempont. :o)
Nem rég láttam egy videót, ami előre jelezte hogy 2050-re Európa iszlám vidék lesz. (Mert hogy ez nem csak magyar probléma, hanem egész Nyugat-Európában ez van) Persze lehet erre azt mondani, hogy egyel több vagy kevesebb nem számít, de sajnos számít, ha mindenki így gondolkozik...
Egyébként a gyermekedet megkérdezted már, hogy szeretne-e kistestvért? Mert ez is lehet egy szempont.
Nem vagy kényelmes nincs semmi bajod te így érzed kereknek az életed és kész.
Van olyan aki 2, van aki 3 gyerekkel érzi teljesnek az életét.
Nekem 2 gyerekem van de még nem érzem teljesnek a családot....
Nekem van testvérem, és mégis egyedül "birkóztam meg" a szüleim elvesztésével. Olyan távol állunk egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Szóval ez se lehet igazából szempont.
Jó hogy nem már belebeszéljük mi is a kérdezőbe a 2. gyereket! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!