Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha csak 1 gyereket vállalok,...

Ha csak 1 gyereket vállalok, kényelmes vagyok, vagy valami más baj van velem?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 3,5 éves kislányunk van, nagyon boldogok vagyunk, mióta ő megvan, még boldogabbak. Imádjuk. De nem akarok második gyereket, egyszerűen olyan idilli minden, el se tudom képzelni, hogy még egy gyereket vállaljunk. A férjem is így van ezzel. Viszont a baráti kör és anyámék is azt mondják, hogy ez nem normális gondolkodás, meg hogy kell még egy gyerek. De minek?! Ha mi így érezzük jól magunkat. Mit gondoltok, tényleg kényelmes, vagy önző vagyok? :(( Vagy ez tényleg beteges?
2011. okt. 31. 14:08
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
41%
A gyermekeddel szemben kitolás. Persze nem most, de később, ha ti már nem lesztek neki, egyedül lesz, mint az ujjam.
2011. okt. 31. 14:11
 2/35 A kérdező kommentje:
Nem lesz egyedül. Hatalmas a családunk, és tele vagyunk vele egykorú unokatesókkal. :) Lehet, emiatt sem akarok akkora családot, mindig olyanok voltunk mint egy nagy olasz család. :(
2011. okt. 31. 14:12
 3/35 anonim ***** válasza:
34%

Az vagy, de ezzel mi a baj?

Persze a gyereknek kell testvér de ha ti nem akarjátok akkor telejsen felesleges eröltetni. a gyereknek is így lesz jobb.

ezen ne izgasd magadat.

2011. okt. 31. 14:12
 4/35 anonim ***** válasza:
52%

Arról nem beszélve, hogy megfosztod a testvérlét örömétől ár kiskorában. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyke gyerkőcöt mindenképpen félre lehet csak nevelni, mert ezt kicsit sem gondolom így, csak vannak olyan örömei a gyermekkornak, amit egy testvér meg tud adni, egy szülő abban a formában meg nem.

első

2011. okt. 31. 14:13
 5/35 anonim ***** válasza:
Dehogy is,ezt ti érzitek,ebbe nem szólhat bele senki.kicsi fiam is egyke,és egy nagyon kedves,szeretreméltó,adakozó gyerek.nem önző,nem csak magára gondol.viszont imádja a gyerekeket,épp ezért nagyon fáj,hogy nincs tesója,de ez a döntés,nem csak érzelmi,de alapos ok,átfontol gondolkodás eredménye.ha ti igy látjátok jónak,ezt meg kell hogy értse a család.az enyém megértette.
 6/35 A kérdező kommentje:
Na akkor még egyszer: Gyermek (rokon) társaságban nincs hiányunk már most sem. Egész nap itt lógnak a testvéreim gyerekei... :)
 7/35 anonim ***** válasza:
28%

A testvéreid gyerekei nem az ö testvére csak ha esetleg odafogadjátok öket, akkor el kell fogadnia testvérként, amúgy marad az unokatesó.

de nincs ezzel semmi baj. már maga a gyerekvállalás is önzöség, mi akarunk babázni ezért ordít egy gyerek.

2011. okt. 31. 14:17
 8/35 anonim ***** válasza:
0%
utolsó vagyok,ezt te sosem fogod megmegyarázni egy olyan anyának akinek 2,3 gyereke van hogy te miért csak egyett szeretnél.ők ezt sosem fogják elfogadni,megérteni.én megértelek.a családban van akinek 2 gyereke van,és kicsik és nagyon nagy a gond velük,és a szülök pontosan tudják nem lesznek ők sosem jó testvérek.azért nem minden sok gyereknél van hapy vég.
2011. okt. 31. 14:19
 9/35 anonim ***** válasza:

Nem vagy önző nyugi. :) Nekünk is egy van, már 13 éves. Mi sokat foglalkoz(t)unk vele, rengeteget járunk ide-oda, mostmár persze ő külön is a barátnőivel.

Boldog, kiegyensúlyozott lány, nem hinném, hogy "kárt tettünk benne", mert nem szültem neki egy tesót.

Ha akar, szüljön ő 2-3 unokát nekem... :))

Szóval mindig az a jó döntés, amit a pároddal egyetértésben helyesnek gondoltok, és ki nem sz.rja le, mit mond más? :) Ne foglalkozz senkivel, örülj, hogy boldogok vagytok. A gyereken is meg fog látszani a szülei kiegyensúlyozottsága.

2011. okt. 31. 14:19
 10/35 anonim ***** válasza:
14,13 as voltam.
2011. okt. 31. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!