Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lehet az oka, hogy kétéves...

Mi lehet az oka, hogy kétéves kisfiam mióta elkezdte a bölcsit (eddig 3 napot voltunk), mikor már itthon vagyunk olyan hisztiket rendez le, hogy tátva marad a szám? És akkor enyhén fogalmaztam.

Figyelt kérdés
Ma pl. már "rángatózott" a sírástól, ahogy zokogott és olyan indulat és düh volt a szemében, hogy csak na!Egy jelentéktelen kis aprósáon kezdett el sikítva sírni, de úgy, hogy már az eslő pillanattól tele volt könnyel a szeme és aztán nagyon durván belelovalta magát, alig bírtam megnyugtatni.Ez hétfő óta minden délután szinte így megy.Pedig a bölcsi nagyon tetszik neki, imád menni, alig várja.Akkor mi lehet ez?Így jön ki belőle a feszültség, mert ott "jól kell viselkedni"? Egyébként nagyon jól viselkedik, minden nap dicsérik a gondozó nénik.
2011. okt. 5. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát hogy mitől van azt nem tudom, de nálunk is ez van sajnos és totál kiborit. A lányomat is minden nap megdicsérik és minden jot mondanak róla,de amikor beülünk a kocsiba és elindulunk haza már kezdi a hisztit. Remélem ennek hamar vége lesz, mert nagyon nehezen birom.

Te hogyan kezeled ezt a fajta hisztit???

Bocsánat hogy nem tudtam segiteni,de mi is épp ebben a cipőben járunk sajnos.

2011. okt. 5. 20:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem nagyon tudok vele mit kezdeni, de mivel a mai már szinte ijesztő volt, így megpróbáltam (nehéz volt!) higgadtan, nyugodtan beszélni hozzá, próbáltam magamhoz ölelni, több-kevesebb sikerrel, mondogattam neki, hogy "tudom, hogy most mérges vagy, de majd mindjárt megnyugszol, anya segít"....ilyen és ehhez hasonló dolgokat mondtam neki.Aztán mikor már "csak" sírt és nem sikítva ordított, csapkodott, rángatózott, akkor gyorsan vmivel eltereltem a figyelmét, aztán szépen lassan lenyugodott.....NEm értem egyszerűen mi lehet ez, de holnap reggel beszélek a gondozónénivel, nem- történt egy akár apróságnak tűnő kis malőr, amitől esetleg ilyen lett....
2011. okt. 5. 21:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Levezeti a napi stresszt ha megszokja az új környezetett leszokik erről kitartás jól csinálod.
2011. okt. 5. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Utolsónál a pont!

Kitartás!

2011. okt. 5. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
A bölcsiben egész nap viselkednie kell, alkalmazkodnia kell, uralkodnia kell magán. A te jelenlétedben feloldódik, mert biztonságban érzi magát, és szabadjára engedi, ami felgyülemlett benne. Hadd essen át ezen, jobb, mint ha belül szorongana!
2011. okt. 6. 11:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok és amúgy tök jól kezeled a helyzetet sztem!
2011. okt. 6. 11:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Huh, köszi, akkor megnyugszom, bízom benne, hogy majd lecseng nála ez a dolog.Olyan furi, mert itthon is vannak alapvető szabályok, amiket neki is be kell tartania, van napirendje is már újszülött kora óta, tehát nem arról van szó, hogy azért gyülemlik fel benne a sok feszültség, mert ott viselkednie kell, itthon meg nem. De hát nyilván van benne egy megfelelési "kényszer", biztos ez is közrejátszik ebben, az új környezet mellett. Egyébként mennyi idő múlva várható el, hogy képes legyen a bölcsiben elaludni ebéd után?
2011. okt. 6. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
az enyem szeptember 5-en kezdte a bolcsit es a masodik heten kezdodtek a hisztik. azota is tart,de azt hiszem lassan -lassan mar ritkazodik. azelso 2 het volt a nem semmi.nyugi gyorsan tulestek rajta!
2011. okt. 7. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!