Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezelitek 1 éves...

Hogyan kezelitek 1 éves korban a kezdődő hisztiket?

Figyelt kérdés
Eddig abban a hitben voltam, hogy az igazi hiszti könnytelen. A kisfiam óriási könnyekkel tud hisztizni és nem is vagyok mindig biztos benne, hogy hiszti. Eléggé kitartó.
2010. ápr. 23. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Na igen, elöször rá kell jönni mi baja, ami ebben a korban nem egyszerű és nem biztos hogy hiszti.

Lehet több törödést akar vagy fáj valamilye.

Ha hiszti akkor pedig csak akkor alkalmazza, ha látja hoghy működik, de az is inkább csak késöbb jellemző.

2010. ápr. 23. 20:38
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Egy éves korban még nincs igazi hiszti. Ott valami egyéb más a sírás oka.
2010. ápr. 23. 21:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Dettó! Dehogy nem tud hisztizni,órákat tudnék róla mesélni...Olyan akarat van bennük csak úgy kapkodom a fejem...(Másfél éves kislány anyuja)
2010. ápr. 23. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Már egy másik kérdésnél írtam....

Utolsónak:

Definiáld a hiszti fogalmát (ugye itt a viselkedés önkontrolról beszélünk), de írd körül, aztán ha jobban belegondolsz rájössz, hogy miért nem lehet ebben a korban egyértelműen hisztiről beszélni.

Ugye az hogy a baba aki nem tud beszélni sírás utján kommunikál, amit vagy ért a szülő vagy nem az még nem hiszti

2010. ápr. 23. 23:36
 5/8 anonim ***** válasza:

tereld el a fogyelmét, ebben a korban még működik, legalábbis nálunk már működött. nem si voltak olyan nagy hisztik, és a mai napig sincsenek mondjuk. volt egy pár keményebb, de én rosszabra számítottam. most 16 hós, gondolom fog még erősebb is lenni. de alapvetően sokmindent elfogad, ami azért érdekes, mert amúhy elég akaratos. nagyon anyás, sokat törődöm vele, ami akaratát ki lehet elégíteni, azt kielégítem, lehet hogy ezért is, de nem tudom.

később, amikor már nem lehet elterelni a figyelmét, és már létod, hogy bizony, itt akaratpárharc van, akkor nem kell ügyelni rá, amíg hisztizik, én ott szoktam hagyni. ez ált. beválik. sose kiabálok vele vagy ilyesmi, csak nyugodtan kivárom, hogy abbahagyja, utána meg megbeszéljük hogy mi volt ez, és megszeretgetem.

szerintem egyébként, ha könynezik, akkor az nem hiszti, csak annak tűnik, néha nehéz rájönni, hogy mi is az ábra.

legalábbis az én csemetém ha könnyezik, akkor az sose hiszti.

2010. ápr. 24. 11:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Rendben. Akkor most megfigyelek, aztán szépen lassan megtudom mi is a helyzet. Addig remélem nem rontom el...
2010. ápr. 24. 22:16
 7/8 anonim ***** válasza:

1 évesen is van hiszti, csak nem annyira durva, mint 2 évesen, vagy még később.

De!!! Mielőtt hisztinek minősítenéd, azért vizsgáld mag a helyzetet: a fogzás például nagyon meggyötri őket!

2010. ápr. 26. 14:18
 8/8 A kérdező kommentje:

Igazából nem tudom, hogy ez most hiszti e, de a jelekből azt veszem észre, hogy igen. Ha valamit nem szeretnék odaadni neki, akkor leveti magát a földre és teljes erőből rázendít. Vagy ha kunyerál az asztalról, akkor is és óriáskönnyeket potyogtat.

Szerintem meg tudom különböztetni a hisztit és a nyűgösséget. Persze fogzik is, de napközben nem okoz neki gondot.

Lehet, hogy ez is fejlődési ugrás...(bár ezek a flancos kifejezések, amikre minden problémát rá lehet húzni)

2010. ápr. 27. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!