Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kissé akaratos, "önálló"...

Kissé akaratos, "önálló" babák anyukái. Hogyan kezelitek az akaratosságból származó hisztiket?

Figyelt kérdés
Kislányom 13 hónapos. Amíg azt csinál, amit akar, addig egy tündér, de ha már az elképzelésétől eltérő dolgot szeretnék, ordít, megfeszíti magát, hidat csinál, tehát szabályos hisztit vág le. Hogyan kezeljem? Amúgy ráadásul még Kos csillagjegyű is.
2010. máj. 12. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem a második gyerekem ilyen. Szigorú hangon rá szólok és a szemébe nézek (nem biztos, hogy megérti minden esetben, de a hanglejtést tudja), de nem kiabálok. Ami a legfontosabb következetes vagyok. Tehát nálam nem tudja kikönyörögni azt a valamit, ha én úgy ítélem meg, hogy nem neki való. Nem vagyok szigorú, nehogy félreérts. A férjem a partnerem, "egybedolgozunk". Ha én rászólok akkor a férjem is támogat és fordítva. Ha ezek után is elkezd hisztizni nem kell rá figyelni. Egy idő múlva el fogja unni. A tévében láttam ezt a fajta nevelést.

Amióta ezt alkalmazzuk sokkal kezelhetőbb (22 hónapos).

2010. máj. 12. 12:33
 2/9 anonim ***** válasza:
15 hós fiacskám is hajlamos a hizstire. Én ott szoktam hagyni, hagy hisztizzen, nagyon gyorsan abbahagyja, mert rájön, hogy nem hat meg vele.
2010. máj. 12. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Tapasztalat útján tanítom(tudja jól hogy forró a cső,de ha nem akar hallgatni rám,és erősködik akkor hagyom hogy hozzá érjen),és engedem ha kisebb dologról van szó(pl:pocsolyában turkálás,vagy bútorok megmászása)Így megtanítom arra hogy érdemes hallgatnia rám,mert ha szépen kéri engedékeny vagyok,ugyan ez fordítva is igaz.Eleinte nem tűrte hogy irányítsam,de mostanra megtanulta hogy velem lehet szavak nélkül is alkudozni.Már nincsen hiszti,csak egy toporgó őzike szemű kisfiú aki nem akar haza menni a nagymamától,és persze maradhat.
2010. máj. 12. 12:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Járunk csoportos tornára. A többiek szépen csinálják, amit kell, vagy ha nem is csinálják, csendben elvannak. Leányzóm ordít, feszíti magát, én meg égek a többi szülő előtt. Néha muszáj vagyok emeltebb hangon beszélni, mert az ordításától nem hallja a hangom. Úgy lefáraszt ezzel, hogy mire hazaérünk, semmihez nincs erőm.
2010. máj. 12. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Inkább nem érzi jól magát a tornán, nem? Van ok, hogy erölteted? Lehet, hogy fusztrálja a többi gyerek és idegen anyuka, hisz egy éves. Később ez fog alakulni, de ha így tiltakozik a közösség ellen, felesleges odavinned, mert jól nem érzi magát, az biztos.
2010. máj. 12. 13:02
 6/9 A kérdező kommentje:
feszesek az izmai, ezért járunk mozgásfejlesztőbe, ott van hetente 1x ez a csoportos torna is. A társasággal nincs baja, mert amíg nem kezdődik el a torna, addig mindenkihez megy, és barátkozik, sőt. Inkább közben is a többi gyerekkel akar játszani, őket sem akarja hagyni tornázni. Imádja, ha sokan vannak körülötte, csak ne kelljen feladatokat csinálnia. Feladat alatt pl azt értem, hogy ülök a földön, rá kell ültetnem a lábamra úgy, hogy talpon legyen a lába (mint amikor mi széken ülünk), és lovagoltatni kell, meg előre dönteni (ezzel erősödik a támasza).
2010. máj. 12. 13:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Igy értem. Mivel a többi gyerek elvonja a figyelmét, nincs lehetőség szűkebb körű, párgyerekes tornára járni? Vagy ha anyagilag megoldható, házhoz hívni a gyógytornászt? Ha otthon ketten tornáztok, akkor csinálja a feladatokat? Ezeket gondold át. Amúgy csak ott nem

akar rád figyelni vagy más szituk is vannak?

2010. máj. 12. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is egy kis kosom van, 1 éves szintén, csak kisfiú. Ugyanigy hisztizik, ahogy a Te kislányod. Amig az van, amit ő szeretne, minden oké! És rettenet sok erő van benne :)

Próbálok következetes lenni, de nem mindig megy :( Van mikor este már zsong a fejem...

Kitartás nekünk!! :)

2010. máj. 12. 15:18
 9/9 A kérdező kommentje:
13:39-nek. Ugyanide járunk egyéni tornára is, ott sem kimondottan rajong a kötött feladatokért. Amúgy, aki az egyénit tartja, azon sem lehet kiigazodni. Mondta, hogy a lányom azt csinál, amit ő akar (negatív értelemben, engem hibáztatva mondta), de amikor próbáltam irányítani a kisasszonyt, hogy mit csináljon (azt a feladatot, amit a pasi elvár), akkor azért lettem leb*va, hogy dirigálok neki, és nem hagyom, hogy azt játssza, amit ő akar. Akkor most mi a jó? Se ez, se az? Kivagyok. Amúgy itthon szófogadó, figyel rám, tündéri (persze azért itt is tud nyivákolni, de nem olyan vészesen).
2010. máj. 12. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!