Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hívjam ki az...

Mit tegyek? Hívjam ki az ügyeletet?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves.Szeptember 12-én kezdte a bölcsit,azon a héten szombaton már taknyos is lett.Semmi gond nem volt,csak folyt az orra,kapta a multivitamint,gondoltam most is elmúlik neki 1 hét alatt ahogy szokott.Már mintha kezdett is volna jobban lenni,de szerdán felhívtak a bölcsiből,hogy menjek érte,mert nem érzi jól magát és kötőhártya gyulladása van,nagyon csúnya a szeme.Haza is hoztam délben,nagy nehezen elaltattam,de délután mire felkelt 38,8 volt a láza.Adtam neki kúpot és mentünk is a háziorvoshoz.Megvizsgálta,kapott antibiotikumot,és mondta,hogy továbbra is adjam a multivitamint.Már aznap este elkezdtem adni a gyógyszert,de este későn már megint lázas volt 39 volt neki.Adtam kúpot,reggel megint 38,8,délután megint.Tegnap este 11-kor már 39,7 volt a láza,kapta a kúpot.Reggel megint 38,6,délben 39,1.Délután egész jó volt a kedve,estére megint felment neki,most 39,6 volt.Normális ez,hogy antibiotikum mellett is ilyen láza van már 3-ik napja??hívjam ki az ügyeletet??mit csináljak?
2011. szept. 30. 20:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hirtelen nekem is az jutott eszembe,hogy a takony folyik le,de utána meg azon kezdtem gondolkodni,hogy nem-e más van...
2011. szept. 30. 21:11
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hűtőfürdő!

Kétféle hatóanyag tartalmú kúpot adj (pl.Mexalen, Nurofen kúppal felváltva)!Nálunk csak az segített ilyen magas láznál, és mellette a hűtőfürdő pluszban.Ezt a dokink javasolta.Azóta is csak így csillapítom a magas lázat.

Amúgy simán felhívhatod az ügyeletet.Elmondod mi a helyzet.Ha úgy itélik meg, kimennek és adnak injekciót.Na, az pillanatok alatt hat.

Szény pici.Téged sem irigyellek.

2011. szept. 30. 21:19
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
Szény-szegény.Bocsi!
2011. szept. 30. 21:19
 14/17 alaszka ***** válasza:
100%
2. vagyok. A köhögés nem feltétlenül rossz, mert így nem tapad le a váladék, hanem felszakad és kiköhögi. Nálunk a köhögés mindig a javuláskor szokott már jelentkezni. Az antibiotikumot mostmár semmiképp ne hagyd abba, azt már végig kell adni. Nem kell ilyenkor multi, csak C vitamin, és Normaflore a gyógyszer mellé. Mi még Calcimuscot is szoktunk adni ilyenkor napi 1 ampullát.
2011. szept. 30. 21:21
 15/17 anonim ***** válasza:
88%

Nekünk az vált be magas lázra, noraminophenazoni kúp, 2 óra múlva nurofen szirup, és erre két óra múlva Panadol szirup és ha még mindig lázas újra kezdve a kúppal. Ha közbe feljebb szökött a láza hűtőfürdő.

Sokanka tűni a gyógyszer, de az ilyen magas lázat csillapítani kell.

Nem kell ügyeletre mennetek, de ha 3. napon túl is lázas hívd fel a gyerekorvost. Nekünk is mindig ezt mondja, de általában 4-5 nap már csak 38 körül volt, de nagyon ment fölé inkább hőemelkedés volt.

Mi is benyeltünk valami vírust télen, pont ilyen magas lázzal. Rémes volt, de elmúlt.

Jobbulsát!

Ja és multivitamint tényleg ne adj. C vitamin nagy dózisban, Cebion csepp 2 ×20 csepp. És adj neki bélflórát, normaflor vagy valami hasonló, mert ha vírus, ha baci, megviseli a bélflórát.

2011. szept. 30. 21:55
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Mire kapta az antibiotikumot?

3 napos láza volt már? Nálunk a gyerekeknek annál a betegségnél volt ilyen makacs magas a lázuk, aztán ahogy jött, úgy el is ment.

És én is úgy tudom, hogy betegség esetén a multivitamin többet árt, mint használ. Sima cebion cseppet adj neki! Ezt több orvos mondta már, gondolom van valóság alapja, hogy a bacikat is táplálod a multival és ezáltal késlelteted a gyógyulást.

Hűtőfürdő, nurofen, panadol germicid mehet váltakozva, a lényeg, hogy a napi dózist ne lépd túl.

Jobbulást!

2011. szept. 30. 21:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a magas lázra a Mexalen kúp vált be Nurofen szuszpenzióval. Alvás előtt pedig még egy gyors hűtőfürdő.

Szerintem is csinálj neki egy C vitamin sokkot, de ezt csak 2 napig. Calcimusk is segít.

2011. szept. 30. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!