Mit tegyek? Hívjam ki az ügyeletet?
Hűtőfürdő!
Kétféle hatóanyag tartalmú kúpot adj (pl.Mexalen, Nurofen kúppal felváltva)!Nálunk csak az segített ilyen magas láznál, és mellette a hűtőfürdő pluszban.Ezt a dokink javasolta.Azóta is csak így csillapítom a magas lázat.
Amúgy simán felhívhatod az ügyeletet.Elmondod mi a helyzet.Ha úgy itélik meg, kimennek és adnak injekciót.Na, az pillanatok alatt hat.
Szény pici.Téged sem irigyellek.
Nekünk az vált be magas lázra, noraminophenazoni kúp, 2 óra múlva nurofen szirup, és erre két óra múlva Panadol szirup és ha még mindig lázas újra kezdve a kúppal. Ha közbe feljebb szökött a láza hűtőfürdő.
Sokanka tűni a gyógyszer, de az ilyen magas lázat csillapítani kell.
Nem kell ügyeletre mennetek, de ha 3. napon túl is lázas hívd fel a gyerekorvost. Nekünk is mindig ezt mondja, de általában 4-5 nap már csak 38 körül volt, de nagyon ment fölé inkább hőemelkedés volt.
Mi is benyeltünk valami vírust télen, pont ilyen magas lázzal. Rémes volt, de elmúlt.
Jobbulsát!
Ja és multivitamint tényleg ne adj. C vitamin nagy dózisban, Cebion csepp 2 ×20 csepp. És adj neki bélflórát, normaflor vagy valami hasonló, mert ha vírus, ha baci, megviseli a bélflórát.
Mire kapta az antibiotikumot?
3 napos láza volt már? Nálunk a gyerekeknek annál a betegségnél volt ilyen makacs magas a lázuk, aztán ahogy jött, úgy el is ment.
És én is úgy tudom, hogy betegség esetén a multivitamin többet árt, mint használ. Sima cebion cseppet adj neki! Ezt több orvos mondta már, gondolom van valóság alapja, hogy a bacikat is táplálod a multival és ezáltal késlelteted a gyógyulást.
Hűtőfürdő, nurofen, panadol germicid mehet váltakozva, a lényeg, hogy a napi dózist ne lépd túl.
Jobbulást!
Nekünk a magas lázra a Mexalen kúp vált be Nurofen szuszpenzióval. Alvás előtt pedig még egy gyors hűtőfürdő.
Szerintem is csinálj neki egy C vitamin sokkot, de ezt csak 2 napig. Calcimusk is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!