Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hívjam ki az...

Mit tegyek? Hívjam ki az ügyeletet?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves.Szeptember 12-én kezdte a bölcsit,azon a héten szombaton már taknyos is lett.Semmi gond nem volt,csak folyt az orra,kapta a multivitamint,gondoltam most is elmúlik neki 1 hét alatt ahogy szokott.Már mintha kezdett is volna jobban lenni,de szerdán felhívtak a bölcsiből,hogy menjek érte,mert nem érzi jól magát és kötőhártya gyulladása van,nagyon csúnya a szeme.Haza is hoztam délben,nagy nehezen elaltattam,de délután mire felkelt 38,8 volt a láza.Adtam neki kúpot és mentünk is a háziorvoshoz.Megvizsgálta,kapott antibiotikumot,és mondta,hogy továbbra is adjam a multivitamint.Már aznap este elkezdtem adni a gyógyszert,de este későn már megint lázas volt 39 volt neki.Adtam kúpot,reggel megint 38,8,délután megint.Tegnap este 11-kor már 39,7 volt a láza,kapta a kúpot.Reggel megint 38,6,délben 39,1.Délután egész jó volt a kedve,estére megint felment neki,most 39,6 volt.Normális ez,hogy antibiotikum mellett is ilyen láza van már 3-ik napja??hívjam ki az ügyeletet??mit csináljak?
2011. szept. 30. 20:51
1 2
 1/17 alaszka ***** válasza:
100%
Ha nem bakteriális fertőzése van, akkor az antibiotikum nem segít. Valószínű, hogy vírus, annak pedig kell 4-5 nap, mire javul. A legfontosabb az itatása, és hogy csillapítsd a lázat. Ha a kúp után is felszökik, akkor hűtőfürdő, drasztikusnak hangzik, de nem az, nálunk ha ilyen lázas volt, alkalmaztuk, a kicsi azt hitte, sima fürdés van, szép lassan hűtöttük ki a vizet kb. 32-33 fokra, az szépen levitte a kúppal kombinálva. Pár nap alatt túllesz rajta. De ha megnyugszol, hívd ki a dokit, bár szerintem nem tudnak mit csinálni vele.
2011. szept. 30. 20:59
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk csak együtt vitte le a lázát a kúp és a nurofen. Külön külön egyik se hatott. Nyomjad bele mindkettőt szerintem te is.

Amúgy tanácsért is fel lehet hívni az ügyeletet. Ők megmondják, h mit tegyél, vagy h érdemes e kimenniük.

2011. szept. 30. 21:00
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem igen, vagy inkább vidd az ügyeletre.

Persze ha felhívod őket, akkor gondolom megmondják hogy mi a jobb.

Multivitamin? Szent ég! Patikus egyszer majdnem elájul, amikor betegség alatt említettem a szedését!

Táplálni a bacikat? Én úgy tudom, hogy betegség alatt kizárólag c vitamin adható, de az akár emelt dózisban.

A vitaminokkal csak hizlalod a kórokozókat, de ha valaki máskép tudja akkor sorry!

2011. szept. 30. 21:01
 4/17 anonim ***** válasza:
Nekünk mindig azt mondta/mondja a gyerekorvosunk, hogy vírusfertőzésnél 3 napig normális aláz, ha 4. nap is fennáll, akkor hívjam
2011. szept. 30. 21:05
 5/17 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani,hogy ma elkezdett egy kicsit köhögni is.Nem olyan vészesen és nem is sokszor.
2011. szept. 30. 21:07
 6/17 anonim ***** válasza:

szerintem is inkább vírusa van és nem bakteriális fertőzés. nekünk is volt egy hasonló lázas betegség, a kisfiamnál nyáron. 5 napig volt nagyon magas láza, 6. napra teljesen elmúlt. a torka fájt még nagyon, nem szívesen ivott6evett, így a lázcsillapítás mellé tantum verde-vel fújtuk a torkát ivás előtt.

itasd nagyon sokat, levekkel is próbálkozz, a folyadék nagyon fontos. ha nagyon nem akar lemenni a láza,akkor hűtőfürdőt is próbálhatsz. Ha megnyugtat,az ügyeletet is simán kihívhatod.

2011. szept. 30. 21:08
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Még utolsó:

Gondolom csúnya vírus lehet és arra nem jó az antibiotikum, vagy a szövődményeire nem ez a jó.

Kisfiamnak tavaly dec.egy vírus szövődményeként kialakuló tüdőgyulladástól volt ilyen egyre feljebb kúszó láza, pedig szedett gyógyszert. Picit elnyomta a betegséget, de aztán megint kiújult és egyre magasabb lett a láza. Ez csak egy példa volt, gyerkőcődnek kívánom hogy ne legyen semmi komoly!

Hamar gyógyuljon meg!:-)

2011. szept. 30. 21:09
 8/17 anonim ***** válasza:
Általában folyik le a takony a kis torkukba és ettől köhögnek, remélem nálatok is ez van.
2011. szept. 30. 21:09
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Már nem utolsó, hanem a 21.01 voltam.
2011. szept. 30. 21:10
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!
2011. szept. 30. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!