Most hogyan is legyen ez az étkezés?
Figyelt kérdés
Egy éves a lányom, reggel 7kor ébred, kapja a tejecskét, 250ml-t megiszik. Mikor kínáljam meg vajaskenyérrel, kiflivel, zöldségekkel, ha jól lakik a tejtől, de olyanniyra, hogy sokszor még a tízórais gyümölcsöt sem szívesen fogadja, csak keveset és inkább ebédel és ebéd után nasizik kis gyümit. Vagy inkább tízórainál rágcsáljon kiflit és ebédután, valamint uzsira elég a gyümi? Vacsira mit adjak? Olyankor grízt, vagy tejberizst adok, vagy csak egy joghurtot. Segítsetek, mert már nem tudom, hogyan lenne helyes. Köszönöm2009. ápr. 27. 11:11
1/5 anonim válasza:
Szia!Szerintem ne aggódt túl az evést(bár néha én is megőrülök) :-))A fiam 18 hós és hónapok óta az van mint nálatok.Ébredés után megissza a kakaót,és van hogy a tízórai után(ami csak egy kis gyümi,vagy babapiskóta)csak kettő-három körül hajlandó ebédelni.Majd egy kis uzsi,és vacsi,de az általában bőséges,olyankorra van étvágya.(vajaskenyér,sonka,joghúrt,melegszendvics-mikor mi)Lefekvéskor kakaó.Most ilyen korszakuk van,ha éhes,úgy is eszik.Mindemellett hízik,fejlődik.A doki mondta hogy ne aggódjak.Én is kísérletezgettem vele egy csomót,de sehogy nem volt jó.Így most így eszik ahogy leírtam.Majd változik ez úgy is.
2/5 anonim válasza:
Első vagyok.Azt még hozzá teszem,volt pár hét,hogy ebédelni sem volt hajlandó.Na az volt a kiborító igazán.De nem erőltettem,az csak rosszabb,és el is múlt ez az időszak.
3/5 anonim válasza:
Szia! Nekem most 27 hós a kisfiam. Ő kb. olyan 9, fél 10 körül kel reggel. Kb. 2 dl tejet (Milupa tejital porból csinálom, rendes tejet még nem nagyon iszik) megiszik, és van, hogy rágcsál mellé vagy egy pár falat kenyeret, vagy mostanában a győri édes jóreggelt kekszet adom neki (abból van, hogy kettőt is megeszik), van hogy egyáltalán nem kér semmit a tej mellé. Én is problémáztam, de a védőnőnk azt mondta, hogy majd az oviban (!!!) jön el az az időszak, amikor már egy fél kiflit, zsömlét is esznek a tej mellé. Most még bőven elég, ha megisszák a tejet.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Így megnyugodtam, majd adom néha vacsinak a kiflit, zöldségeket. Én is a milupa tejitalt adom neki, de hígitott tejjel készítem a grízt, rizst neki. Köszönöm szépen a válaszokat!!!!!
2009. ápr. 27. 16:49
5/5 anonim válasza:
1 évesek vagyunk, reggel 7-8 körül tápit iszunk kb.180-220ml között. majd fél 11 körül tízórai:gyümi kb.200gr. Aztán aluka és 14 óra körül ebéd, majd 17 körül gríz, tejpép, májkrémes kenyér, házi kalács házi lekvárral, vagy vajas vagy zsírós kenyér. Van, hogy ezeket 2 óránként eszi délután, 3-kor, majd 6-kor és még 7-kor is, mindig keveset, de kér, majd 8-9 körü tápi.Szerintem ne izgulj, jól csinálod, különben is a gyerkőc tudja mennyit akar és mit.A helyes az ha változatosan eteted, szerintem, ennyi a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!