Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én reagálom túl hogy babával...

Én reagálom túl hogy babával alszik?

Figyelt kérdés

Tegnap anyósommal volt a fiam.Már többször hozott neki kisebb nagyobb babákat.Ezzel semmi bajom,de tegnap majdnem rosszul lettem mikor átsétállt a fiammal akinek a kezébe egy baba volt.Fél falun végig jöttek gyalog,voltak fagyizóba,meg sokmindenkivel találkoztak,beszélgettek az utcán!A fiam kezébe meg ott csüngött a BABA.....erre mondom miért nem autót vagy vmit adtál neki és azt mondta hogy hát ez akadt a kezébe:(Aztán este mikor haza jöttünk nem az Elmo plüssével akart aludni amit úgy szeret hanem a babáva:(meg most is azért sírt.

Én reagálom túl????Haggyam hogy nyilvánosan babával játszon??Vagyis sétálljon.

Köszönöm a választ

2011. szept. 26. 13:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. elmondom neked a nagy titkot. ;-) Ha később -10-15 ébv múlva- kiderül azért babázott annyit a gyereked mert transszexuális vagy éppen mert meleg, akkor ezen már most sem tudsz változtatni. Attól mert nem adsz egy meleg gyerek kezébe babát attól nem fog elmúlni a mássága és fordítva. Attól mert babázik pusztán a lányos játékoktól még senki nem vált meleggé. Szerintem olvass kicsit utána, hogy ojbban megértsd. Nem attól lesz valaki meleg, hogy - szerinted - "rossz" viselkedésmintát lát (=utcán babát fog a kezében).
2011. szept. 26. 14:03
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne mondj ilyeneket, hogy nem tudnád elfogadni, ha "más" lenne! Kitagadnád? nem akarnád többé látni? nem a te gyereked lenne akkor is???? Egyik szülő sem akarja, de ha így adódik, akkor is a te gyereked marad! Ez pedig szerintem genetika, nem a babáktól alakul ki!!(vagy divat, de az megint egy későbbi dolog)
2011. szept. 26. 14:04
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én 4 éves fiam az oviban nagyon sokat játszik babával, tologatja babakocsiba, főz neki, eljátssza, hogy beteg és orvoshoz viszi stb.Van egy öcsikéje és amit itthon lát, hogy én, hogy gondozom a picit, azt csinálja ő is a babákkal.Itthon nincs neki, de őszintén szólva nem is szívesen vennék neki, nekem is furcsa kicsit, hogy babázik.

Ráadásul imád nekem a konyhában segíteni, minden nap mondja, hogy ő szakácsbácsi lesz.Kért már játékkonyhát is, azt lehet fog kapni, de nekem még ez is elég lányos játék, remélem azért férfias férfi válik majd belőle:D

2011. szept. 26. 14:09
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik "legférfiasabb" (már amennyire ez egy gyerekre mondható) volt osztálytársamból híres szakács lett... :)

Továbbra is férfias.

2011. szept. 26. 14:12
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

a kisfiamnak van babakonyhája, babakocsija, babája, plüssei, vasalója, porszívója...

a kisfiúk az apa szerepeket is gyakorolják, ugye apa is "babázik", mosogat, tolja a babkocsikat stb. stb. a kisfiúknak is szükségük van a babázásra, nem csak a lányoknak. Amíg nem szoknyában, két copffal hozza haza az anyósod a gyereket, addig ne szólj, jót tett ezzel.

pszichológus anyuka

2011. szept. 26. 14:13
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj! Nem szabad ezt ennyire komolyan venni, lesznek nagyobb gondjaid is ennél, hogy a fiad babázik.

Az én fiamnak is van, Dórikának hívja, vele (is) alszik. A játszótéren pedig a kislányok babakocsiját tologatja.

Szerintem nem ciki ez.

(Cikibbnek tartom, mikor kisfiú szoknyába öltöztetve visz el anyuka óvodába.)

2011. szept. 26. 14:17
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
Én egyszer vettem a kisfiamnak egy babát. Na nem olyan lányosat, hanem egy fiúsat, mert megtetszett. Az óvónő édesanyám, aki pszichológiából is diplomázott, hosszasan levezette nekem, hogy miért káros a fiam lelki fejlődésére a babázás. Még aznap a kukában landolt a baba.
2011. szept. 26. 15:02
 18/23 anonim ***** válasza:

Az nem gond, hogy babával játszik. A gond abból van csak, hogy úgy néz ki, az anyós a történet szerint "erőlteti" a babát. E mellett Te pedig nem tartod helyesnek. Ameddig a fiad babával játszik, semmi baja nem lesz. Viszont ha felvetődik benne a kérdés, hogy miért megint babát kapok, vagy anya miért ilyen, mikor baba van a kezemben? - akkor már kezdődhet gond belőle.

Korszak el fog múlni gyorsabban, mint gondolod. Viszont én családom adna babát, én megkérném, hogy köszi, egy van amit megismerhet, megnézegethet, hogy milyen, többet nem kérünk.

2011. szept. 26. 15:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, semmi baja nem lesz a gyereknek.
2011. szept. 26. 15:45
 20/23 anonim ***** válasza:

Az én lányom is szeret autókkal játszani, akkor most ez is ciki?

Ugyan már, semmi baja nem lesz belőle!

2011. szept. 26. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!