Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Én reagálom túl hogy babával...

Én reagálom túl hogy babával alszik?

Figyelt kérdés

Tegnap anyósommal volt a fiam.Már többször hozott neki kisebb nagyobb babákat.Ezzel semmi bajom,de tegnap majdnem rosszul lettem mikor átsétállt a fiammal akinek a kezébe egy baba volt.Fél falun végig jöttek gyalog,voltak fagyizóba,meg sokmindenkivel találkoztak,beszélgettek az utcán!A fiam kezébe meg ott csüngött a BABA.....erre mondom miért nem autót vagy vmit adtál neki és azt mondta hogy hát ez akadt a kezébe:(Aztán este mikor haza jöttünk nem az Elmo plüssével akart aludni amit úgy szeret hanem a babáva:(meg most is azért sírt.

Én reagálom túl????Haggyam hogy nyilvánosan babával játszon??Vagyis sétálljon.

Köszönöm a választ

2011. szept. 26. 13:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Anyósodnak volt lánya, vagy csak szeretett volna?? :) szerintem ne csinálj ebből problémát. Ha tudnád, hány kisfiú kéri el kislányomtól a babát, mert nagyon érdekli őket. A múltkor tőlem is megkérdezték,hogy miért nem babát adok a kezébe játéktraktor helyett. Mert parasztok vagyunk, vazze. Azért:)))
2011. szept. 26. 13:31
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne játszhatna babával?

A húgommal mi meg folyton autóztunk (én is lány vagyok), mégse lett semmi bajunk. :)

Nem kell ilyeneken problémázni. Szerintem.

2011. szept. 26. 13:32
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

jézusom..kicsit túlreagálod..had játsszon amivel akaR!!

ez csak egy átmeneti állapot..

2011. szept. 26. 13:41
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

igen, meglepő ma már ha fiú kezében baba van (bezzeg a lányok autózhatnak). Holott teljesen természetes, hogy babája van. Sőt hogy babázik, ezzel is kifejezheti a belső világát. Én tanultam arról, hogy KELL baba a fiuknak és KELL autó a lányoknak. Nekem a fiam mikor elindult elvette a polcról a nővére babáját, és rögtön ringatta. Nem is értettem, hogy-hogy. Hisz tőlem nem látta és a nővére épp az autós időszakát élte. Unokatesóm úgy gondolkodott mint te, csak ő még inkább ellenezte a babát. Megtiltotta, hogy bárki is vegyen. Ha jól emlékszem 4 éves volt a nagy fia, mikor kérve kérlelt mindenkit, hogy karácsonyra hadd kapjon egy babát. Mai napig nincs babája és azóta a két kisebb öccsének sincs. Hiába érveltünk, hogy van konyhája: szeretne a babának főzni, megetetni....

És láthatod, a fiad is lecserélte a kedvenc alvókáját a babára. De azért ne izgulj nem fog sokáig tartani. Hagyd, hadd babázzon, ha neki az tetszik.

2011. szept. 26. 13:44
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Jól érzem, hogy "égőnek" találod, hogy a fiadat babával látták? Ne foglalkozz vele. Ők honnan tudnák még, hogy mi azt gondoljuk, hogy azért mert ők fiúk azért nekik autóval kell játszani?

Ahol nincs a két gyerek között nagy korkülönbség, ott igenis gyakran fordul elő, hogy a fiú babázik a lánnyal, és a lány autókázik a fiúval.

2011. szept. 26. 13:45
 6/23 A kérdező kommentje:

anyósomnak egy fia van csak.Igen kicsit,sőt nagyon égőnek találtam hogy utcán babázik.

Otthon "nem annyira zavar"mert mi is autóztunk nővéremmel de fordítva kicsit furán néznek az emberek,de látom ti nem.Igen játszik velük sokat mert mondja hogy "ana sír a baba"és elringatja,lefekteti az ágyára,betakarja.De hogy azzal mászkálljon az utcán ez volt fura nekem.

Tudom hogy hülye vagyok ilyen téren de nem akarom hogy bármi "baja "legyen később,nem kell lehurrogni de múltkor a TV-be az a lány aki fiúnak operáltatta magát és most Dani néven él tovább is azt nyilatkozta hogy gyerekként is sokat babázott inkább autók helyett.Le lehet hurrogni de nem szeretném(nem tudnám )elfogadni ha "más" lenne......

2011. szept. 26. 13:57
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb. tök ugyanaz mintha lányod lenne aki egy kisautót szorongatna a kezében.

Körülöttünk vannak fiúk akiknek van kék babakocsijuk kisbabával benne és tologatják és van ismerősöm akinek a fia minikonyhát kért szülinapra. Teljesen természetesen ,hogy egy kisfiú játékporszívót kap, meg babázik, ahogy az is, hogy egy kislány autózik, vagy más fiús játékot talál magának.

Anyós-undoritisz? :D

2011. szept. 26. 13:58
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
A nővérem fia is babázott, babakonyházott kicsi korában. Imádta a babákat. Most már 20 éves és a lányokat szereti!!! Semmi baja nem lett attól, hogy babázott kicsiként. A lányom autókkal szeret játszani.
2011. szept. 26. 14:00
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják, hogy a másság genetikailag van belénk kódolva. Ebből kiindulva ha tankokkal játszik se tudsz mit tenni, az lesz.
2011. szept. 26. 14:02
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

A "másság" nem ezen múlik, és ha úgy lenne, azt tiltással úgysem tudod kinevelni belőle.

De egy ilyen kicsi gyereknél még miről is beszélünk? Semmit nem jelent az, hogy most ezen a héten épp babával akar játszani. :)

2011. szept. 26. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!