Mit érzel, ha a gyerekeddel egykorú (4 éves) más gyerekek mind kiemelkedőek legalább egy dologban, a tied meg nem? Holott úgy érzed mindent megteszel, de már annak is örülni kell ha átlagos szintet eléri?
Nem fogyatékos meg semmi, de egyszerűen nem nagyon van érzéke a manuális dolgokhoz (építés,kirakó)se a művészetihez (egy fejet se tud rajzolni, nem is szeret) se a beszédjében nem igazán tudja kifejezni magát, az hogy verset megtanuljon közel hibátlanul vagy legalább mindenki számára érthetően az is kizárt egyenlőre. Biciklizni, rollerezni,görkorizni se tud,pedig látja másoktól akik vele egykorúak.
Gyerekorvos,védőnő szerint minden rendben vele, óvónő logopédushoz küldött minket, oda járunk is.
Már szinte nem szeretek más gyerekekkel-szülőkkel összejárni mert nem túl jó érzés ez az önkéntelen összehasonlítás számomra.
Nem zsenit akarok félreértés ne essék, és persze imádom a fiamat, de félek hogy valamit félrenézek és vmi speciális fejlesztésre szorulna.
megkérdezhetem h miért hasonlítod össze a saját gyereked másokéval ? mi a jó neked abban h fáj a szíved ezért?
szeresd úgy ahogy van találd meg azokat a dolgokat benne amiben jó és erősítsd benne azokat 4 éves gyerek még sokat fog változni lehet h ö olyan szemlélődő filozofikus alkat
ezekre figyelj és ne arra h más gyereke mit csinál és a tied miért nem
ha a doki és a védőnő is rendben találta akkor ne akarj ráhúzni semmit sem biztos h nem kell fejlesztés neki egyszerűen ö ilyen próbáld meg elfogadni
próbálj meg olyan célt tenni elé amit el is tudd érni
inkább élvezd azt amit ö nyújtani tud és a saját keserűségedet ne vidd át rá mert megérzi h nem tudod elfogadni olyannak amilyen
vedd számba mi az amiben jó és ne azt találd meg amiben nem
szal pozitívan
Persze, hogy rossza ilyen minden szülőnek, már pici kortól kezdve, ha a másé jobb valamiben, de én igyekszem nem foglalkozni ezzel, úgy szeretem mind3-at, ahogy vannak. Akkor is, ha 1 évet várni kellett a sulival, akkor is, ha még nem beszél, akkor is, ha későn kezdett járni, ha még mindig nem tud biciklizni, ha nehezen tanult meg úszni, ha nem tud megtanulni korizni, stb... :)
Ők számomra így tökéletesek, a kisebb-nagyobb hiányosságokkal, átlagtól való eltérésekkel. Más dolgokban meg kitűnnek, nem egyformák a gyerekek sem, szerencsére :)
no igen az ÁTLAG!
de azt akarod h átlagos legyen ? szerintem nem
most ilyen később ki tudja mi lesz belőle
pl Einstein is megbukott ha jól tudom matekból/fizikából ? ÉS ?
próbáld meg elvonatkoztatni az átlagtól
és ahogy előttem mondták az iskolára majd behozza
engedj teret neki és csak kicsit noszogasd próbálj ki olyan dolgokat amik nem szokványosak ki tudja milyen meglepetés ér majd
pl hangszerek számolás húzz fel te egy körkorit ha nevessen ahogy bénázol lehet h így kedvet kap rá építsen tornyot apával versenyezzenek kinek magasabb és apa tornya boruljon le érje sok sikerélmény abban amit csinál erősítsd az önbizalmát
és igenis járjon gyerekek közé kell a szociális fejlődés miatt és próbáld meg inspirálni vele vonj be pár gyereket az együtt játszásba
én mindig beültem homokozni a gyereke közé hintáztam ha volt olyan amiben tudtam nem csak álltam h no menj és játssz! hanem más idegen gyerekeket is bevontam a labdázásba
amúgy verbálisan a fiuk mindig gyengébbek sokkal nehezebben fejezik ki magukat szóban
sok sikert és ne hasonlíts a TE GYEREKET egyszeri és megismételhetetlen és a TIED !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!