Anyukák! Akikhez járnak át gyerekek játszani a sajátotokhoz, milyen szabályok vannak (mikor jöhetnek, meddig maradhatnak, kínálgatjátok őket)?
Mi az ami már nem fér bele?
Nálunk egész nyáron és most is minden nap jöttek a gyerekek,az enyémet nem engedhetem máshová,mert enyhén hiperaktív és nem szeretném ha máshol gondot okozna,de a többi szülőnek nem okoz lelkiismeretfurdalást,hogy jól tudják,hogy egyszerre 5-6 gyerekre kell felügyelnem naponta.
Kezdenek elszemtelenedni a gyerekek,mert túl sok mindent megengedtem idáig,tegnap estére azt mondtam már ,hogy most ELÉG!!!
Utasítgantak,hogy mi van enni,majd megjegyzést tesznek,hogy itt semmi jó nincs,cukkolják a kisfiamat kihagyva őt a játékokból,annak elelnére,hogy a helyszínt én biztosítom.
Sem amikor jönnek,sem amikor mennek nem köszönnek!
A múltkoris amikor kérdezésem nélkül már hátrafelé mentek az udvarban,holott be sem kéretőztek,hangosan rájuk köszöntem,akkor szórakozottan azért visszaköszöntek.
Hazamenetelnél is rájuk szóltam már,hogy illene elköszönni.
A szomszédasszonyom egyébként ezekre a gyerekekre akik hozzánk járnak azt mondta,hogy ő nem engedné be hozzájuk őket,a z ő kislánya egy nagyon jól nevelt szabálykövető kislány,szemben az én kissé hiperaktívommal,mivel az én kisfiam sem egy földre szállt angyal és amúgy sem voltak kis barátai ezért engedtem a barátkozást...de sajnos nagyon láttszik ezeken a gyerekeken a szülői nemtörődömség,alapvető dolgokban.
Eleve egy 6 éves gyereket hogyan lehet elengedni reggel úgy,hogy azt sem tudom egész nap merre van,majd este 10 felé utánnanéznek,hogy holis a gyerek...
Picit pár házzal arébb van,egy nagyon rendes család,szintén enyhén hiperaktív kisfiúval,ők nagyon figyelnek a kisfiúra,nagyon kis alázatos a gyerek(amellett,hogy nagyon mozgékony),mert szigorúan fogják,ráadásul az apuka a második unokatestvérem,ők sosem engednék így el,hogy menjél csak,aztán este majd gyere haza,hanem foglalkoznak vele egész nap,napirendjük van.
Ha eljönnek hozzánk aranyos a kisfiú,mert indig szól ha a kisfiam szerinte valamilyen veszélyes dolgot szeretne játszani :-) .
Az ő anyukája mindig jön vele,nem engedi el egyedül egész napokra sehová.
ŐK is járnak szenzomotoros tornára és hasonló problémáik vannak mint nekünk,csak őt ritkábban érnek rá,mert a kisfiú csak délutánra ér haza.
Már itt volt az egyikük,kapu belakatolva...próbálja feszegetni...mondom neki,hogy most nem jó nekünk,elment.
Miközben írogatok,már nagyjából kész a takarítás,mosás,főzés.
Majd délután 1-2 órára korlátozott gyermeklétszámra vevő vagyok :-),mikor már tudok felügyelni rájuk rendesen,mert ha történik valami miközben én porszívozok akkor én vagyok a felelős .
Ha csak egy gyerek jött akkor eljátszottak,ha már kettő akkor kezdődött a kiközösítés,amikor már 4-en jöttek,akkor ott már elszabadult a pokol,külön jászottak,ketten az udvarban,ketten a házban,a fiam meg könyörgött nekik,hogy vegyék be a játékba.
Hordom szegénykémet fejlesztésre és itthon is tornázunk hetente többször(4-5 x ),gyakran a gyerekek is itt voltak mikor csináltuk a szenzomotoros tornát,mondtam nekik,hogy maradhatanak,ha nem viccelnek közben és nem vonják el a figyelmét,ilyenkor nagyon precízen csinálta a kisfiam a tornát,hogy mutassa a többiekenek,hogy ő milyen ügyes ,a gyerekeknek meg tettszett a mondókázás,aranyosan ültek,evvel nem volt gond,mert előre leszögeztem,hogy ez MUNKA a kisfiamnak,nem játékból csináljuk.
Hát...az utcagyerek kifejezés nem tudom,hogy illik e rájuk,voltak azért szép pillanatok együtt,csak én voltam a hibás,hogy túlzottan elkényeztettem őket,hiszen gyerekek,még ösztönösen csinálnak mindent,bár a szüleik egy kicsit jobban foglalkozhatnának velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!