Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Akikhez járnak át...

Anyukák! Akikhez járnak át gyerekek játszani a sajátotokhoz, milyen szabályok vannak (mikor jöhetnek, meddig maradhatnak, kínálgatjátok őket)?

Figyelt kérdés

Mi az ami már nem fér bele?

Nálunk egész nyáron és most is minden nap jöttek a gyerekek,az enyémet nem engedhetem máshová,mert enyhén hiperaktív és nem szeretném ha máshol gondot okozna,de a többi szülőnek nem okoz lelkiismeretfurdalást,hogy jól tudják,hogy egyszerre 5-6 gyerekre kell felügyelnem naponta.

Kezdenek elszemtelenedni a gyerekek,mert túl sok mindent megengedtem idáig,tegnap estére azt mondtam már ,hogy most ELÉG!!!

Utasítgantak,hogy mi van enni,majd megjegyzést tesznek,hogy itt semmi jó nincs,cukkolják a kisfiamat kihagyva őt a játékokból,annak elelnére,hogy a helyszínt én biztosítom.

2011. szept. 10. 09:56
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Sem amikor jönnek,sem amikor mennek nem köszönnek!

A múltkoris amikor kérdezésem nélkül már hátrafelé mentek az udvarban,holott be sem kéretőztek,hangosan rájuk köszöntem,akkor szórakozottan azért visszaköszöntek.

Hazamenetelnél is rájuk szóltam már,hogy illene elköszönni.

A szomszédasszonyom egyébként ezekre a gyerekekre akik hozzánk járnak azt mondta,hogy ő nem engedné be hozzájuk őket,a z ő kislánya egy nagyon jól nevelt szabálykövető kislány,szemben az én kissé hiperaktívommal,mivel az én kisfiam sem egy földre szállt angyal és amúgy sem voltak kis barátai ezért engedtem a barátkozást...de sajnos nagyon láttszik ezeken a gyerekeken a szülői nemtörődömség,alapvető dolgokban.

Eleve egy 6 éves gyereket hogyan lehet elengedni reggel úgy,hogy azt sem tudom egész nap merre van,majd este 10 felé utánnanéznek,hogy holis a gyerek...

2011. szept. 10. 11:03
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerelj zárat a kapura.
2011. szept. 10. 11:05
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem nagyon kihasználnak Téged. Tudom, hogy azt gondolod, ez a gyerek érdeke, de nem így van, ha bántják. A legjobb lenne, ha egy gyerek jönne egy nap, aki valóban a kisfiaddal játszana. Nincs az ismeretségi körötökben olyan anyuka, akinek egy fia van, és szintén nehezen barátkozó? Az, amit írtál, hogy kérdés nélkül jönnek be, nálam kiverné a biztosítékot. Vegyél egy lakatot a nagykapura, és közöld, hogy mikor látod szeretettel és melyik gyereket. Ha nem húzod meg a határokat, te leszel a balek a szomszédok szemében. Nálunk is volt hasonló, a szomszédék 2 lánya kérdés nélkül jött át, volt itt este 7-ig, ettek, ittak, jó hogy itt nem akartak aludni. Egymással játszottak, a lányomat kihagyva, szétdobálták a játékait. Végül bezártuk a kaput, és ha megkérdezték, hogy átjöhetnének-e, közöltük, hogy vendéget várunk/nem érünk rá. Hamarosan értettek a szóból, a kislányom pedig nem is hiányolta az ilyen "álbarátokat".
2011. szept. 10. 11:07
 14/23 A kérdező kommentje:
Ha belakatoltam,akkor nyomták a csengőt és kiabáltak.
2011. szept. 10. 11:07
 15/23 A kérdező kommentje:

Picit pár házzal arébb van,egy nagyon rendes család,szintén enyhén hiperaktív kisfiúval,ők nagyon figyelnek a kisfiúra,nagyon kis alázatos a gyerek(amellett,hogy nagyon mozgékony),mert szigorúan fogják,ráadásul az apuka a második unokatestvérem,ők sosem engednék így el,hogy menjél csak,aztán este majd gyere haza,hanem foglalkoznak vele egész nap,napirendjük van.

Ha eljönnek hozzánk aranyos a kisfiú,mert indig szól ha a kisfiam szerinte valamilyen veszélyes dolgot szeretne játszani :-) .

Az ő anyukája mindig jön vele,nem engedi el egyedül egész napokra sehová.

ŐK is járnak szenzomotoros tornára és hasonló problémáik vannak mint nekünk,csak őt ritkábban érnek rá,mert a kisfiú csak délutánra ér haza.

2011. szept. 10. 11:14
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha csengetnek, menj ki és közöld, hogy nem értek rá, menjenek haza. Az ilyeneket le kell építeni, mert elszemtelenednek, de rettenetesen. Nálam az említett esetben az volt az utolsó csepp, mikor vacsorára kakaós csigát sütöttem, este 6-kor mondtam nekik, hogy most már menjenek haza, mire ők közölték, hogy megvárják a vacsorát. Mondtam, hogy menjenek haza, mire az egyik lány: "jó, de akkor hozzál át kakaós csigát!" Szóval, ne foglalkozz vele, hogy megsértődnek-e a szülők, vagy a kölykök. Ezek a gyerekek úgysem igazi barátai a kisfiadnak, úgyhogy többet ér vele a gyerek, ha kiviszed játszótérre, vagy társasozol vele. Arról nem is beszélve, hogy milyen viselkedésmintát vehet át ezektől...
2011. szept. 10. 11:16
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kisfiú, akiről írtál, sokkal jobb társaság lehet neki, még ha kevesebbet találkoznak is, inkább az ő társaságát preferáld, és közben anyukával te is beszélgethetsz, nem pedig egy hordányi idegen neveletlen kölyköt bébiszittelsz.
2011. szept. 10. 11:18
 18/23 A kérdező kommentje:

Már itt volt az egyikük,kapu belakatolva...próbálja feszegetni...mondom neki,hogy most nem jó nekünk,elment.

Miközben írogatok,már nagyjából kész a takarítás,mosás,főzés.

Majd délután 1-2 órára korlátozott gyermeklétszámra vevő vagyok :-),mikor már tudok felügyelni rájuk rendesen,mert ha történik valami miközben én porszívozok akkor én vagyok a felelős .

Ha csak egy gyerek jött akkor eljátszottak,ha már kettő akkor kezdődött a kiközösítés,amikor már 4-en jöttek,akkor ott már elszabadult a pokol,külön jászottak,ketten az udvarban,ketten a házban,a fiam meg könyörgött nekik,hogy vegyék be a játékba.

2011. szept. 10. 11:46
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Te még azon gondolkodsz, hogy délután, ha mindennel kész vagy akkor jöhetnek, mert tudsz rájuk figyelni??? Viccelsz ugye? Az ilyen utcagyerekektől én inkább minden erőmmel próbálnék megszabadulni! Lakat fent maradna a kapunkon az biztos vagy egy hónapig és ha nyomják a csengőt, akkor kiszolnék, hogy nem vagyok süket köszi, de nem érünk rá!!! Vagy hogy megyünk el és inkább elvinném a kisfiamat játszótérre, fejlesztő órákra, különórákra. Hiába lesz minden erőfeszítésed a nevelés terén, ha ilyen gyerekekkel barátkozik a fiad, mert gyerektől sokkal könnyebben tanul. Ne nagyon érdekeljen, hogy megsértődnek, őket sem érdekelte, hogy neked gondot okoznak! NE haragudj, de most már legyél kicsit keményebb és határozottabb, mert így a fejedre fognak nőni és egyre nehezebb lesz őket levakarni!!!
2011. szept. 10. 13:34
 20/23 A kérdező kommentje:

Hordom szegénykémet fejlesztésre és itthon is tornázunk hetente többször(4-5 x ),gyakran a gyerekek is itt voltak mikor csináltuk a szenzomotoros tornát,mondtam nekik,hogy maradhatanak,ha nem viccelnek közben és nem vonják el a figyelmét,ilyenkor nagyon precízen csinálta a kisfiam a tornát,hogy mutassa a többiekenek,hogy ő milyen ügyes ,a gyerekeknek meg tettszett a mondókázás,aranyosan ültek,evvel nem volt gond,mert előre leszögeztem,hogy ez MUNKA a kisfiamnak,nem játékból csináljuk.

Hát...az utcagyerek kifejezés nem tudom,hogy illik e rájuk,voltak azért szép pillanatok együtt,csak én voltam a hibás,hogy túlzottan elkényeztettem őket,hiszen gyerekek,még ösztönösen csinálnak mindent,bár a szüleik egy kicsit jobban foglalkozhatnának velük.

2011. szept. 10. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!