Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanithatnam otthon a 3...

Softness kérdése:

Hogyan tanithatnam otthon a 3 eves lanyomat angulra?

Figyelt kérdés
2011. szept. 6. 12:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%

mi az apa anyanyelve?

gyakorlatilag akkor nem is kommunikälnak?

ez nagyon el lett akkor rontva.

minden szülönek az anyanyelven kellett volna beszelnie a gyerekkel, attol függetlenül, hogy a szülök hogy beszelnek egymässal....a gyerek nem keverte volna a nyelveket, hanem perfektül megtanulta volna a ket szülö anyanyelvet.

2011. szept. 6. 14:48
 22/30 A kérdező kommentje:
hindi,de itthon egyaltalan nem hasznalja
2011. szept. 6. 14:54
 23/30 anonim ***** válasza:
30%

NEM ELÉG KORÁN KEZDENI:tapasztalatból beszélek. Kislányom 6HÓNAPOS korától jártunk angolra,kisbarátja 4hónapos korától. Most 2évesek és HASZNOS!!!!!Van értelme.

Otthoni tanításra én is ajánlanám a meséket angolul. Mi most Dórát nézünk,mert az is tanítja picit. Illetve a youtube-on is vannak videók,pl.kislányom szereti a barney mesét és azt nézi angolul. Vannak ilyen pár száz forintért angol kártyák,azzal játszhattok....

2011. szept. 9. 15:16
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan országban élek, ahol nem az angol a hivatalos, mi a párommal csak angolul beszélünk, úgy intézünk ügyeket. A gyerekünket legkésőbb 1 éves korától vinni fogjuk legalább heti kétszer, de ha anyagilag bírjuk, inkább 3-4-szer bölcsibe (nem egész napos), hogy a helyi nyelvet tanulja. Orvostól, védőnőtől kimondottan kértük, hogy a helyi nyelven beszéljen a gyerekhez, ne angolul (bár velünk angolul kommunikálnak).

Ha a gyerek tőled elkezdi hallani az angolt, még ha tökéletesen, folyékonyan beszélnél, anyanyelvi szinten, akkor is keverné a magyarral. Egy ember egy nyelven beszéljen hozzá, vagy egy környezetben egyféleképpen (mint nálunk), egy 3 évesnek nem tudod még úgy elmagyarázni, hogy miért van két szó a pirosra. Ha megkérdezi, az most miért red, és nem piros, mit mondanál? Ha elkezdenéd magyarázni, hogy másik nyelv, nem értené még szerintem.

Ovi, játszóház, társaság a helyiekkel.

2011. szept. 9. 15:48
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, még a 15.16-osra reagálva, a mesék valóban nagyon jók tudnak lenni, a Dóra, a felfedező kimondottan jó erre.

Egyébként nemrég írta egy anyuka, hogy tanítgatta a gyerekét a színekre, és egyszer csak angolul mondta a színt a fiúcska, pedig nem járt külön angolra. Valamilyen mesét nézett sokszor angolul. :)

2011. szept. 9. 16:06
 26/30 anonim ***** válasza:
47%
A testverem magyar,felesege horvat,mind a ket nyelven beszeltek a gyerekhez,a tv-t,rajzfilmeket csak a nemetet nezte-nezi,mikor latogatoba jöttek hozzam Horvatorszagbol,Ausztriaba,perfekt nemetül is beszelt,ekkor 4 eves volt.Ne ijedj meg a gyerekek nagyon gyorsan tanulnak meg nyelveket,es nem kell nekik forditani.Mar felnött tanfolyamok is vannak,akik olyan modszerrel tanitanak,ahogy a kisgyerekek tanuljak a nyelveket.Vegyel meses könyvet,v. rajzfilmeket angolul,stb.meglatod hamar felfogja.Vagy folyamatosan nezze csak az angol müsort,(bar a tv ellen vagyok)hamar rajön a lenyegre.
2011. szept. 9. 17:01
 27/30 A kérdező kommentje:
itt gorog az anyanyelv, szoval az oviban meg kozossegi helyeken azt tanulna, habar hatranyara nem valna, viszon a napokban tapasztaltuk, hogy igaz nem beszeli az angolt, de megert eleg sokmindent mikor apukaja beszelhozza, nem aggodok mar,szerintem tuti idovelmegfoja tanulni es remelem talalok angol nyelvu ovit,mert kulonben eleg nagy kavarodas lenne, mar igy is az van,szegeny gyerek egyszerre 4 nyelvet hall, de igyekszem nem aggodni :)
2011. szept. 9. 19:53
 28/30 anonim ***** válasza:
46%

3 éves a gyereketek és most tűnt fel apjával nem tud kommunikálni, mert nem beszélnek közös nyelvet?

Kétnyelvű családoknál ennyi idősen már mindkét nyelvet tökéletesen kéne beszélnie.

Ja és ennyire még az 56-ban kivándorolt magyarok sem felejtettek el magyarul. Csoda volt hallgatni őket 34 év után, mikor beszéltek a tévében. Szégyen, komolyan. Ha te magyar vagy és itt éltetek korábban.

2011. szept. 10. 00:23
 29/30 A kérdező kommentje:
neked meg mi bajod van??? ki a f*szom nem beszel magyarul? en? es kulon eltunk mert a parom mar kulfoldon volt akkor, de en pici babaval nem akartam meg kijonni, ennyi.
2011. szept. 10. 09:55
 30/30 anonim ***** válasza:

Figyi.

Döntsd el, hogy hol akartok letelepedni. Ahol vagytok, és amilyen nyelven ott oviban iskolában beszélnek, a gyermeknek elsősorban azt kell megtanulja.

Gondolom ez nem lesz gond, tv-ből környezetből ráfog ragadni, ettől ne félj.

Apuka pedig ha van a gyermekkel, akkor mivel csak angolul tud, a gyermek is kénytelen lesz azt is megtanulni. És neki ez nem akkora probléma ám, mint nekünk felnőtteknek hidd el !

De ha apuka nem beszél vele, alig látja, stb. akkor a gyermek nincs erőltetve, hogy megtanulja.

Amit te tudsz, ha jól nagyon jól tudsz, akkor beszélj hozzá angolul, de én inkább az internetes tv-s megoldást választanám, mert aztán az lesz a bajod, hogy nem beszél magyarul. Nekem most ez a legnagyobb problémám az enyémekkel.

Ha neked a magyar fontos, beszélj velük úgy. Ahol vagytok, ott irasd be oviba, ott megtanulja azt a nyelvet, otthom meg nézess angol tv-t és kérd meg apukát, hogy foglalkozzon a gyerekkel. Nem kellenek ehhez súlyos éves, és jól fog a gyerek beszélni több nyelven is.

Lehet lesz időszak amikor kavar, de ez kifog tisztulni.

2012. ápr. 12. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!