Hogyan tanithatnam otthon a 3 eves lanyomat angulra?
mi az apa anyanyelve?
gyakorlatilag akkor nem is kommunikälnak?
ez nagyon el lett akkor rontva.
minden szülönek az anyanyelven kellett volna beszelnie a gyerekkel, attol függetlenül, hogy a szülök hogy beszelnek egymässal....a gyerek nem keverte volna a nyelveket, hanem perfektül megtanulta volna a ket szülö anyanyelvet.
NEM ELÉG KORÁN KEZDENI:tapasztalatból beszélek. Kislányom 6HÓNAPOS korától jártunk angolra,kisbarátja 4hónapos korától. Most 2évesek és HASZNOS!!!!!Van értelme.
Otthoni tanításra én is ajánlanám a meséket angolul. Mi most Dórát nézünk,mert az is tanítja picit. Illetve a youtube-on is vannak videók,pl.kislányom szereti a barney mesét és azt nézi angolul. Vannak ilyen pár száz forintért angol kártyák,azzal játszhattok....
Én olyan országban élek, ahol nem az angol a hivatalos, mi a párommal csak angolul beszélünk, úgy intézünk ügyeket. A gyerekünket legkésőbb 1 éves korától vinni fogjuk legalább heti kétszer, de ha anyagilag bírjuk, inkább 3-4-szer bölcsibe (nem egész napos), hogy a helyi nyelvet tanulja. Orvostól, védőnőtől kimondottan kértük, hogy a helyi nyelven beszéljen a gyerekhez, ne angolul (bár velünk angolul kommunikálnak).
Ha a gyerek tőled elkezdi hallani az angolt, még ha tökéletesen, folyékonyan beszélnél, anyanyelvi szinten, akkor is keverné a magyarral. Egy ember egy nyelven beszéljen hozzá, vagy egy környezetben egyféleképpen (mint nálunk), egy 3 évesnek nem tudod még úgy elmagyarázni, hogy miért van két szó a pirosra. Ha megkérdezi, az most miért red, és nem piros, mit mondanál? Ha elkezdenéd magyarázni, hogy másik nyelv, nem értené még szerintem.
Ovi, játszóház, társaság a helyiekkel.
Utolsó vagyok, még a 15.16-osra reagálva, a mesék valóban nagyon jók tudnak lenni, a Dóra, a felfedező kimondottan jó erre.
Egyébként nemrég írta egy anyuka, hogy tanítgatta a gyerekét a színekre, és egyszer csak angolul mondta a színt a fiúcska, pedig nem járt külön angolra. Valamilyen mesét nézett sokszor angolul. :)
3 éves a gyereketek és most tűnt fel apjával nem tud kommunikálni, mert nem beszélnek közös nyelvet?
Kétnyelvű családoknál ennyi idősen már mindkét nyelvet tökéletesen kéne beszélnie.
Ja és ennyire még az 56-ban kivándorolt magyarok sem felejtettek el magyarul. Csoda volt hallgatni őket 34 év után, mikor beszéltek a tévében. Szégyen, komolyan. Ha te magyar vagy és itt éltetek korábban.
Figyi.
Döntsd el, hogy hol akartok letelepedni. Ahol vagytok, és amilyen nyelven ott oviban iskolában beszélnek, a gyermeknek elsősorban azt kell megtanulja.
Gondolom ez nem lesz gond, tv-ből környezetből ráfog ragadni, ettől ne félj.
Apuka pedig ha van a gyermekkel, akkor mivel csak angolul tud, a gyermek is kénytelen lesz azt is megtanulni. És neki ez nem akkora probléma ám, mint nekünk felnőtteknek hidd el !
De ha apuka nem beszél vele, alig látja, stb. akkor a gyermek nincs erőltetve, hogy megtanulja.
Amit te tudsz, ha jól nagyon jól tudsz, akkor beszélj hozzá angolul, de én inkább az internetes tv-s megoldást választanám, mert aztán az lesz a bajod, hogy nem beszél magyarul. Nekem most ez a legnagyobb problémám az enyémekkel.
Ha neked a magyar fontos, beszélj velük úgy. Ahol vagytok, ott irasd be oviba, ott megtanulja azt a nyelvet, otthom meg nézess angol tv-t és kérd meg apukát, hogy foglalkozzon a gyerekkel. Nem kellenek ehhez súlyos éves, és jól fog a gyerek beszélni több nyelven is.
Lehet lesz időszak amikor kavar, de ez kifog tisztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!