Anyuka otthon a gyerekkel 3 éves korig vagy bölcsi?
Én a bölcsi és ovi mellett vagyok.
Nálam úgy volt, hogy 2 évesen elvittem már bölcsibe a fiam. Én nem tudtam már úgy lefoglalni, meg szerettem volna már visszamenni dolgozni, nekem hiányzott a felnőtt társaság, más jellegű feladat, pénz is, szóval nekem adott volt, hogy 2 évesen megy bölcsibe. Megtanulta ott, hogy mi a rend, hogy hogy osszon meg más gyerekekkel játékokat, szóval szocializálódott, szerintem ez nagyon kell. És szerintem minél később csinálja valaki, annál nehezebb a gyereknek. Biztos, hogy egy jó anya tud változatos programot kitalálni a gyerekének, de egészen máshogy él meg egy sétálást a parkban velem, meg az ovis társaival. Én csak pozitívat tapasztaltam.
Nézd, szerintem ez egy nagyon összetett dolog. Most ha én azt írom, hogy nálunk marad a gyerkőc, mert...
Mms anyuka azt zokon veszi, mert neki meg vissza kell mennie dolgozni, vagy vissza akar menni és a bölcsi tökéletes megoldás.
Tehát ez inkább a család (anya) helyzetétől, hozzáállásától függ. Ha vki ezt érzi jónak, nem baj. (egyébként a bölcsiben előbb lesz szobatiszta is a legtöbb gyerkőc),ha vki tud vele otthon foglalkozni, hát ez is jó megoldás.
Otthonra szavazok.
Meglettek a hátrányai, a gyerekem "túl naiv" de ugyanez az előnye is, igazi ártatlan, ártalmatlan gyerek, nyoma sincs benne az igazi gyerek-gonoszságnak.
Az, hogy a kapcsolatunk nagyon jó, szerintem nagyrészt ennek is köszönhető.
szia,
nos... nálunk nincs 3 év GYES, 10 hónapos volt a fiam, amikor vissza kellett jönnöm dolgozni. a szívem szakadt meg, de nem volt más választásom. 2 éves koráig a Mamák vigyáztak rá, felbecsülhetetlen segítség voltak, mert mindenben kompromisszum képesek és segítőkészek voltak, a mi elveink szerint terelgették a kicsit és bármi volt közösen megoldottuk és megbeszéltük a dolgokat!! márciusban kezdtük a bölcsit egy magán óvodában (külföldön élünk, ezért idegen nyelvű intézménybe írattuk be, ezért a magán ovi), amiről csak ódákat tudok zengeni!!!! 1 hét után aludt ott, 3 hétig sírt reggel, 2 hét után szobatiszta lett éjszakára-nappalra egyaránt, 6 hónap alatt elsajátította a másik nyelvet is, mára folyékonyan, mondatokban beszél. lettek kis barátai, saját dolgai, önállóbb lett. tisztában vagyok azzal, hogy ehhez kellenek azok a jó körülmények, amik adottak itt valamint az is, hogy két olyan óvó nénije van, akiket nem csak Ő, hanem mi is imádunk!! szóval nálunk bevált a dolog, hangsúlyozom minden adott volt hozzá!! viszont szerintem az, hogy egy kis gyermek 3 éves koráig csak az Édesanyjával legyen otthon, nem biztos, hogy a legjobb Neki. de ez csak az én véleményem!!
Ági
én beadnám a gyereket bölcsibe, de mivel nincs így maradok itthon vele.
Nem hiszem, hogy az a gyerek akit beadnak bölcsibe rosszabb lenne mint az akit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!