Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyuka otthon a gyerekkel 3...

Anyuka otthon a gyerekkel 3 éves korig vagy bölcsi?

Figyelt kérdés
Írnátok érveket, ellenérveket? Főleg személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, de bármi ami eszedbe jut örülnék neki.
2011. szept. 27. 14:25
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. Nem akarom én sem hogy a két tábor egymásra fújjon, tényleg csak tényszerűen érdekel miért jobb otthon ill. miért jobb a bölcsiben a gyereknek.

Ill. aki otthon van nem érzi úgy, hogy kimarad a gyereke a társas programokból? Akinek bölcsiben van a gyereke nem érzi úgy, hogy otthon ő sokkal többet tudna nyújtani neki?

2011. szept. 27. 14:35
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő! Te látod rajta, hogy milyen. Ha látod, hogy kevés vagy neki, akkor megpróbálhatjátok a bölcsit. De attól sem lesz semmi baja, ha majd csak oviba adod be. Ami a te gyerekednek a jobb, azt válaszd, ha egyébként az anyagiak nem szólnak közbe, mert ugye akkor nincs sok választás, de gondolom akkor nem tetted volna fel a kérdést!
2011. szept. 27. 14:36
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok,mondám:aki megteheti tegye meg!!!nem vagyunk egyformák,és bizony soknak vissza kell menni dolgozni,de azért egész nap együtt vagy délután 2 órát együtt azért nem ugyanaz.De mint mondom,nem ez határolja be ki milyen anya.Van egy nagyfiam,talán ezért élem meg még intezívebben a kicsi éveit,mert tudom,milyen hamar felnőnek.A kérdező véleményt kért,és ez az én saját tapasztalatom,neked ha igy jó,tedd ezt kedves válaszoló.
2011. szept. 27. 14:37
 14/25 anonim ***** válasza:
61%

Èn egy napi anyuka kurzusra járok külföldön. Ez hasonló mint otthon a családi napközi, csak itt tényleg családban kell lenni stb...

èppen a minap volt a beszoktatás kurzus.

Itt elmondták, hogy már régóta ismert, hogy 1 éves kor felett nem kell és nem is tesz jót ha a gyermek napközben csak az anyával van. Ha megfelelö vigyázót találnak a gyermeknek az még jobb is mintha anyukával lenne. ez nem csak a gyermeknek jó hanem az anyának is.

Itt azt mondják 3 gyerekenként minimum 1 gondozó és nem több mint 10 gyerek együtt. vagy is 10 gyerek mellé 3 gondozó. A legjobb persze az lenne ha nem több mint 3 gyermek egy áplolóval egy családi otthonban.

Mondtam a kurzuson, hogy magyarországon nagyon él hogy anyával otthon3 éves korig. Amire nevetett az oktató. azt mondta igen régen mikor még nagycsaládban éltek az emberek volt akár 5 testvér is és több generávió együtt akkor ez volt a legjobb, de egyedül az anyával a gyermeknek sem tesz jót és az anyának sem.

szóval keresd meg az általad gondolt legjobb gondozást a gyermeknek és hajrá.

2011. szept. 27. 14:41
 15/25 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ilyen sokan írtok!

Sokan viszont csak azt írjátok le, hogy ti hogy csinálnátok szerintetek miért az a jó, de kevesen írjátok csak, hogy miért. Mi szól mellette és ellene? Függetlenül attól, hogy milyen párti vagy.

2011. szept. 27. 14:43
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondanám, ami neked és a gyereknek a legjobb, ha választhatsz.

Ha van türelmed, és szeretsz vele lenni, akkor otthon, és rengeteg gyerekprogram van, amin részt vehetsz.

Ha viszont sok ez az anyukának otthon, dolgozni szeretne, felnőtt társaságban lenni, akkor mindkettejüknek jobb, ha a gyerek inkább bölcsibe megy.

2011. szept. 27. 14:43
 17/25 A kérdező kommentje:

..na, szóval kicsit kutyultam az előző kommentemet...

Bocsi. De azért remélem értitek mire gondolok. Szóval kb felsorolás szintjén, mi szól az egyik mellett mi szól a másik mellett.

Ez a nagycsaládos történet érdekes és elgondolkodtató.

2011. szept. 27. 14:45
 18/25 anonim ***** válasza:

Ezt igazából nem tudja senki szerintem. Aki viszi korán bölcsibe, az azt mondja, jó, mert jót tesz neki a gyerektársaság. Aki otthon van 3 évig, az meg azt mondja,jó, mert az anyja biztonságában van addig. A pszichológusok azt mondják, az első két évben alakul ki a gyerek és anyja között a nagyon erős kötődés, és szerintük minimum 2 éves korig az anyja mellett a helyük.

Én 3 évesen most fogom ovodába adni, és most érzem azt, hgoy érett a feladatra, hogy idegen helyen, más gyerekek között töltse a napot. Érdeklődő, nyitott, szeret másokkal játszani a játszótéren is. Sokszor kezdeményező is.

És nem tudom, mi lett volna, ha mondjuk másfél évesen bölcsibe adom... mert nem jutottunk el tapasztalati szintre. Minthogy azok sem, akik korábban bölcsibe adták. Ők sem tudják, milyen lett volna, ha otthon marad a kicsi 3 évig...

2011. szept. 27. 15:41
 19/25 anonim ***** válasza:
sajnos bölcsis 2 éves korától. Dolgoznom kell nekem is. De ha megtehettem volna akkor maradtam volna vele itthon. Annyi minden történik vele addig, amit te nem látsz, mert nem vagy vele, vagy kimond egy új szót stb. Nagyon nehezen szokott be a bölcsibe, fél év kellett hozzá:-( Most már szeret járni szerencsére.
2011. szept. 27. 17:02
 20/25 anonim ***** válasza:
Szia!Mindhárom gyerekemmel itthon voltam 3 évet,és nem bántam meg.Nem volt más lehetőségem,kis faluban élünk,a középső gyerek pedig betegséggel született,ami a mai napig kezelést igényel.Nincs bölcsi,csak ovi van.A munkahelyemre mindennap utaznom kell busszal,és ez lehetetlenné teszi a 3 gyerek oviba,suliba szállítását,mivel 3 különböző településen vagyunk.Nem szivesen cimbálnám őket reggelente,délután a buszhoz,fölösleges stressz mindenkinek.Megvolt a lehetőség,anyagilag is bírtuk.Nem mellesleg gyermekpszichológus véleménye is az hogy a gyereknek az a jó ha az anyja mellett van ameddig lehet.Ez sok esetben nem is 3 év hanem akár 5(innentől iskolaköteles)több ismerősöm is döntött ugy hogy csak az utolsó évben viszi oviba.Ez teljesen gyerek és családfüggő szerintem,egyik sem rossz megoldás,gondolom mindenki igyekszik a nekik legjobbat megtalálni.Ez nálunk is hosszú mérlegelés volt.
2011. szept. 27. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!