Anyuka otthon a gyerekkel 3 éves korig vagy bölcsi?
Köszi az eddigi válaszokat. Nem akarom én sem hogy a két tábor egymásra fújjon, tényleg csak tényszerűen érdekel miért jobb otthon ill. miért jobb a bölcsiben a gyereknek.
Ill. aki otthon van nem érzi úgy, hogy kimarad a gyereke a társas programokból? Akinek bölcsiben van a gyereke nem érzi úgy, hogy otthon ő sokkal többet tudna nyújtani neki?
Èn egy napi anyuka kurzusra járok külföldön. Ez hasonló mint otthon a családi napközi, csak itt tényleg családban kell lenni stb...
èppen a minap volt a beszoktatás kurzus.
Itt elmondták, hogy már régóta ismert, hogy 1 éves kor felett nem kell és nem is tesz jót ha a gyermek napközben csak az anyával van. Ha megfelelö vigyázót találnak a gyermeknek az még jobb is mintha anyukával lenne. ez nem csak a gyermeknek jó hanem az anyának is.
Itt azt mondják 3 gyerekenként minimum 1 gondozó és nem több mint 10 gyerek együtt. vagy is 10 gyerek mellé 3 gondozó. A legjobb persze az lenne ha nem több mint 3 gyermek egy áplolóval egy családi otthonban.
Mondtam a kurzuson, hogy magyarországon nagyon él hogy anyával otthon3 éves korig. Amire nevetett az oktató. azt mondta igen régen mikor még nagycsaládban éltek az emberek volt akár 5 testvér is és több generávió együtt akkor ez volt a legjobb, de egyedül az anyával a gyermeknek sem tesz jót és az anyának sem.
szóval keresd meg az általad gondolt legjobb gondozást a gyermeknek és hajrá.
Örülök, hogy ilyen sokan írtok!
Sokan viszont csak azt írjátok le, hogy ti hogy csinálnátok szerintetek miért az a jó, de kevesen írjátok csak, hogy miért. Mi szól mellette és ellene? Függetlenül attól, hogy milyen párti vagy.
Azt mondanám, ami neked és a gyereknek a legjobb, ha választhatsz.
Ha van türelmed, és szeretsz vele lenni, akkor otthon, és rengeteg gyerekprogram van, amin részt vehetsz.
Ha viszont sok ez az anyukának otthon, dolgozni szeretne, felnőtt társaságban lenni, akkor mindkettejüknek jobb, ha a gyerek inkább bölcsibe megy.
..na, szóval kicsit kutyultam az előző kommentemet...
Bocsi. De azért remélem értitek mire gondolok. Szóval kb felsorolás szintjén, mi szól az egyik mellett mi szól a másik mellett.
Ez a nagycsaládos történet érdekes és elgondolkodtató.
Ezt igazából nem tudja senki szerintem. Aki viszi korán bölcsibe, az azt mondja, jó, mert jót tesz neki a gyerektársaság. Aki otthon van 3 évig, az meg azt mondja,jó, mert az anyja biztonságában van addig. A pszichológusok azt mondják, az első két évben alakul ki a gyerek és anyja között a nagyon erős kötődés, és szerintük minimum 2 éves korig az anyja mellett a helyük.
Én 3 évesen most fogom ovodába adni, és most érzem azt, hgoy érett a feladatra, hogy idegen helyen, más gyerekek között töltse a napot. Érdeklődő, nyitott, szeret másokkal játszani a játszótéren is. Sokszor kezdeményező is.
És nem tudom, mi lett volna, ha mondjuk másfél évesen bölcsibe adom... mert nem jutottunk el tapasztalati szintre. Minthogy azok sem, akik korábban bölcsibe adták. Ők sem tudják, milyen lett volna, ha otthon marad a kicsi 3 évig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!