Mekibe milyen idős kortól viszed gyermeked?
Azért az elgondolkodtató, ha otthon csinálsz sült krumplit tíz dekában 20 gramm szénhidrát van, a MEKISben meg nem akarok hazudni talán 30-35 gramm. A zsírt már meg sem néztem. És ugyanígy a hamburgernél és a többinél.
Ott nem krumpliból van a sült krumpli, mert akkor ugyanannyi tápanyag tartalma lenne, mint az otthoninak. Van benne valami adalék. És ez nem mindegy.
Fogsz egy krumplit, felvágod és aztán olajban kisütöd, vagy valami krumplira emlékeztető maszlagot eszel.
Egyetértek az egyik válaszolóval, semmilyen büszkeségre nem ad okot, hogy ti nem viszitek mekibe a gyereketeket...
Mi a különbség zusír/cukor szempontjából a mekis kaja és egy jóó kis zsíros gulyásleves közt, finom cukros kakaós palacsintával...
Aztán visszacsaphat ez a "márpedig mi nem megyünk" dolog, mert ahogy megteheti ott fog lógni és nem gyümölcsöket meg szendvicset fog enni, hanem egyszerre fogja magába tömni amit akar.
Mi nem járunk a párommal, de néha út közben ha megéhezünk akkor rendelünk ablakon keresztül sajtburgert és akkor a kisfiam is kap pár szem sült krumplit. Ha szeretne akkor majd megyünk, persze nem minden nap és azt eszi, ami nem túl káros, de nem szeretném, hogy az én csőlátásom miatt legyen tinikorában pattanásos elhízott mekizabáló :)
2 éves és még nem volt, de vettünk neki happymail menüt, mert annyira nem akart semmit enni, meg amúgy is rossz evő. Hát ez sem kellett neki, csak a vizet itta meg amit mellé adtak. Szinte csak vizen él. Én már annak is örültem volna, ha megeszi azt a "zsíros" sültkrumplit.
Amúgy én nem vagyok az ellenzők és a "mekizők" pártján sem, engem nem érdekel ki mivel eteti a gyerekét. Viszont azzal nem értek egyet, amit az előző válaszoló írt: nem egyenlő a mekis kaja a csöpögős gulyáslevessel. A gulyáslevesben azért van zöldség, tészta, igaz a hamburgerbe is van, de a leves sokkal táplálóbb egy gyereknek (felnőttnek is), és nem beszélve arról hogy sok lé, ami hozzájárul a folyadékszükségletéhez.
Tudod egyetértenék, de ha otthon sütök hasábkrumplit, krumpliból, csinálok hamburgerhúst-húsból, fogok egy teljes kiörlésű lisztből sütött magvas zsemlét, teszek bele jó minőségű ketchapot, zöldségeket- ugyanott vagyok, ami az ételek elnevezését illeti. De a mekiben tuti nem krumplit kapsz, tuti nem lisztből sütött zsemlét, és nem paradicsomból készült ketchupot és a hamburger sem igen látott húst- ebben biztos vagyok, hiszen sem ízében, sem állagában, sem szagában nem is emlékeztet egy mekis kaja a valódira.
Ja és a kedvencem a kóla. Veszek egy kólát a boltban az legalább kóla, de az ismerősőm a Pepsinél vagy a Coca Colánál dolgozott- nem tudom melyiket adják a mekiben- ő mondta a mekis kóla csak por, semmi köze a valódi kólához. Vehetek ilyen port 20 forintért és adhatok hozzá vizet és ez a mekis kóla.
Nem félek, hogy a gyerekem ott fog lógni, mert miért venne a szájába sz@rt, ha minőségi kajához van szokva? És ahhoz van, mondom kis híján elhányta magát a hamburger látványától is. Egyébként ha ott fog lógni és hamburgert meg sült krumplit eszik, az sem érdekel, mert egyszer kinő a tini korból. Én is 20 éves koromban voltam utoljára a McDonaldsban.
Ja és akkor is, nagyon éhes voltam, nagyon sokat ettem és fél óra múlva megfájdult a fejem az éhségtől- szóval rájöttem, hogy az ott adott kajáknak mindenük van, csak tápértékük nincs.
A lányom 18 hónapos. Direktbe nem járunk a Mekibe, de ha útközben megéhezünk, akkor be szoktunk ugrani. Mi sajtburgert és krumplit eszünk, ő csirkefalatokat és sültkrumplit. Ez pár hetente történik meg velünk.
Csak halkan jegyzem meg azoknak, akik azt hiszik, hogy az otthoni kaják sokkal egészségesebbek, mint a Mekis, hogy NEM SOKKAL!
Nem vagyok Meki fan, nem is ülünk ott minden nap, de a bolti tej, hús, kenyér, csoki, gyümölcs, zöldség stb... is sok olyan vagyszert/adalékanyagot tartalmaz ami a termékek közelében sem volt évekkel ezelőtt.
Ma már csak annak a tisztaságában lehetsz biztos, amit te nevelsz!
Jáj hát mik nem vannak, végre valaki aki tisztában van az Ámerikás dógokkal, meséjjé má' mer itten a tanyábá mijótá bevezette a fijam a internettet azóta natyon sokat hallok erről a megdonác dologró'.
Mink nem esszük azt a honburgert vagy hogyhíjják, itt csak az egésséges rakott kolompér jónagy szalonkával kóbásszal ván, hurkakóbász amúgyis mindég, meg friss fehérkenyért roppantunk hozzá.
Egyszer egy ösmerősöm hallott egy olyanró aki vót már megdonácba aszondta még egy rendes rántottszeletes zsömje sincs, há' kinek kell áz?
Mink sose mentünk nem is visszük sose az én drága unokámat a kis Elemért, majd itt a vegyesbe' veszek neki kakasos nyallókát.
Jáj hát mik nem vannak, végre valaki aki tisztában van az Ámerikás dógokkal, meséjjé má' mer itten a tanyábá mijótá bevezette a fijam a internettet azóta natyon sokat hallok erről a megdonác dologró'.
Mink nem esszük azt a honburgert vagy hogyhíjják, itt csak az egésséges rakott kolompér jónagy szalonkával kóbásszal ván, hurkakóbász amúgyis mindég, meg friss fehérkenyért roppantunk hozzá.
Egyszer egy ösmerősöm hallott egy olyanró aki vót már megdonácba aszondta még egy rendes rántottszeletes zsömje sincs, há' kinek kell áz?
Mink sose mentünk nem is visszük sose az én drága unokámat a kis Elemért, majd itt a vegyesbe' veszek neki kakasos nyallókát.
Tipikus ostoba, begyepesedett, primitív magyar reakció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!