Milyen szintem beszél 32 hónapos gyermeked (kisfiúk)? Ragzás hogy megy neki, illetve használja az én, vagy enyém szót? Kisfiam úgy mondja, hogy Zolikájé, vagy Zolika csinálta ezt-azt.
Bocsi, hogy javítom, de ragozás. Amúgy az én fiam is így beszélt, most 4 éves logopédus foglalkozik vele és nagyon szépen alakul neki! Nálunk a h volt problémás és az l az összes l hangot tartalmazó szónál n-et mondott Tehát neki Zolika Zonika lett volna.
Szerintem ez még nálatok teljesen normális. Ha 2 év múlva is még így lesz akkor biztos javasolják majd az óvónénik a logopédust.
Ebben a hónapban 2,5 éves a fiam. Hosszú, összetett mondatokat használ, úgy beszél, mint az 5 éves tesója, csak épp hibásabban (sejpes, r betű nem megy meg ilyenek)
De ő nagyon korán beszélt.
Szobatisztaság őt sem érdekli.
kisfiam 26 hónapos.ő folyamatosan beszél,de egy kicsit raccsol,meg selypít,mondjuk ő is korán kezdett beszélni.múltkor láttam a babavilágot,és ott mondta egy nő,hogy ha 2,5 éves korig nem beszél akkor kell elvinni beszédközpontba.mivel a te fiad ahogy írtad már beszél,meg már mondatozik,így szerintem nem kell.majd ahogy gyakorolja kialakul nála.ha valamit rosszul mond,akkor mond el neki szépen hogy mondjuk és mondasd vele 1-2x.nálunk ez nagyon jól bevált,mondjuk a pakol,akkor is kapol marad.azt valamiért igy tetszik neki.
na visszatérve,segíts neki,ha elrontja,beszéljetek sokat és kialakul majd a beszéd nála rendesen.
fiam nem mondja hogy Patriké,hanem hogy az enyém,vagy én,nagyon ritkán még azt hogy baba csinálja,babáé.pelussal bajlódunk,mert ráül a bilire wc-re,bele is pisil.ha nincs alul rajta semmi,akkor elmegy időben pisilni,nem csurog be,de amint ráadom a bugyit,nacit,már csak akkor szól ha csurog neki.kakilni nem mer,csak a pelusba,mert egyszer hasmenéses volt,és nagyon hangos volt mikor a bilibe a pukival jött a kaka,ezért fél a kakit belenyomni a wc-be,bilibe.
Mondatokat használ,helyesen ragoz,az r betüt nem nagyon tudja meg a zs,cs és hasonlok helyezz z-t,és c-t mond.
2.5 éves kora óta éjjel-nappal szobatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!