Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor mondjam neki, hogy...

Mikor mondjam neki, hogy oltásra megyünk?

Figyelt kérdés
2,5 éves kislányom retteg a legegyszerűbb orvosi vizsgálattól is, ilyen nagyon érzékeny fajta. Mielőtt valaki írná, hogy biztosan rajtam látja/érzi az idegességet, nem miattam, mert én sose csaptam ekörül nagy hűhót, én magam nem is félek az orvostól, ha ő sírt, mindig megvigasztaltam, de rajtam csak azt láthatta, hogy nyugodt maradok, ennek ellenére mégis....szóval holnap mennénk kullancs emlékeztető oltásra, mikor mondjam neki, hogy megyünk? Ha már ma mondom, akkor az egész hátralevő napját ez fogja meghatározni, ahogy ismerem, ezt meg nem szeretném annyira, ha reggel indulás előtt, akkor is egy rémálom lesz, míg be nem jutunk (ilyenkor még a rendelőbe se akar bejönni). viszont az mégse jó, ha nem mondom neki, csak mikor már ott van a vizsgálóasztalon, hogy na akkor jön az oltás.....az nem túl fair. mit tennétek a helyemben?
2011. júl. 18. 14:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon kell ezzel a témával stresszelni. Nem kell hazudni, hogy hova mentek, de elmondani se, hogy miért. Meg akar vizsgálni a doktornéni, meg akarja nézni, hogy milyen nagyra nőttél és majd megkérdezi, hogy miben milyen ügyes vagy! Az oltáson meg majd ott átesik. Ha nagyobb lesz, úgy is meg fogja jobban érteni a helyzetet és később jobban meg is lehet majd vele beszélni, hogy miért mentek!Én a mai napig jobban szeretem, ha nem tudom milyen rossz vár rám, gondolj bele, állandóan csak stresszelnénk. Jön egy helyzet és túl kell lépni rajta. A nyalókát már készítsd be és csak akkor említsd, mikor rájön, hogy szurit is kap és utána egyből add oda neki!
2011. júl. 18. 15:52
 12/12 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek aki válaszolt! hát túl vagyunk rajta , pont úgy zajlott ahogy képzeltem vagyis iszonyúan. :)

de hát mit van mit tenni, ez is egy muszáj kategória....

2011. júl. 19. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!