Mondjam ilyenkor a kisfiamnak a "kedves"anyuka elött, hogy ilyet csak rossz gyerekek csinálnak? Sajnos úgy érzem szegény fiamat büntettem, de nem tudtam mást tenni.
Én ilyenkor simán rászólok a rosszalkodó gyerekre az anyja helyett is. Na nehogy már, hogy az én gyerekemnek -aki mellesleg jól viselkedik és nem zavar mást a játék közben- az arcába rúgják a homokot! A "kedves" anyuka meg felőlem megharagudhat ahogy akar majd négyszemközt, gyerekek nélkül megbeszéljük. Ha ott kezdene patáriázni a gyerekek előtt akkor simán ott hagynám, de inkább úgy alakítanám a dolgot, hogy neki legyen kedve hazamenni a gyerekkel ne nekünk.
Én sem szeretem az ilyen anyukákat...
Egyébként most nehogy sértésnek vedd, de a gond ott kezdődik, hogy a gyereked nem hallgat rád ha rászólsz. Az meg nem indok, hogy azért csinálja mert a másik is. Én a 20 hónapos fiamnál nem fogadom el ezt "indoknak" egy 3 évesnek meg már pláne meg kéne érteni, nem? Ha egy idegen gyereke az autó alá ugrik akkor az enyém is ugorjon alá és nyugtassam magam azzal, hogy azért csinálta mert látta a másik gyerektől? Ezt most tényleg nem bántásként mondtam. Sőt.. Sokkal inkább azért, hogy ne érezz bűntudatot a büntetés miatt, igenis megérdemelte a kisfiad mert nem fogadott szót neked, és igenis lett eredménye mert délután már nem rúgta a homokot. Remélem nem sértettelek meg a véleményemmel.
Egy 20 hónapos és egy 3 éves között van különbség. De majd rájössz!
Itt nem arról van szó, hogy a kisfiú nem fogad szót, mert szófogadatlan! De majd ha a te 20 hósod is 3 éves lesz, meglátod:)
Amúgy én rászóltam volna a másik gyerekre. Ha már egyszer a "kedves" anyuka nem figyelt, vagy inkább elnézte neki, hogy olyat csinál, amit nem kéne.
Ha ez sem használt volna, akkor a kedves anyukához odamentem volna, hogy ugyanmár, figyeljen a gyerekére.
köszönöm a válaszokat, nem sértődtem meg.akár igazad is lehetne, hogy nem, fogad szót, de majd meglátod (nem kívánom), máshogy gondolkozik egy 20hós és 3éves gyerek.én tudom, hogy itt tényleg az volt a probléma, hogy ha a másik csinálhatja én miért nem.mert ha egyedül is van és csinál rosszat ő is, de meg lehet győzni.de a míg csak csinálja....
hát akkor majd legközelebb ha lenne hasonló eset "helyre teszem" más gyerekét is :)
köszönöm
de a míg csak csinálja....
jav.
de amíg a másik csak csinálja....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!