Rossz evő gyerekek anyukái! Mennyi az a minimális ételmennyiség, amit kötelező lenne belediktálni a 1,5 éves kislányomba?
Én se zaklatnám, hidd el, ha éhes, enni fog. Megkinálod, nem kell, akkor szevasz...
Még egy gyerek se halt önként éhen :-)
Persze igazából tudom én is, csak olyan nehéz nem idegesíteni magamat ezen és nem ezen agyalni, hogy miért nem eszik már.
Köszönöm a válaszokat
No akkor elmondom, amit nekem a védőnőm mondott. Én már lassan idegösszeomlást kapok a nem eszik-nem kakil témában.
1 éves kor után már van annyi esze a gyereknek, hogy ha éhes akkor enni fog ha előtte van. Eszik annyit ami neki kell.
Fogzás hát az katasztrófa, de utána újra enni fog
Nem ér rá enni, mert már jár és kitárult a világ ami baromi érdekes és sokkal fontosabb dolgai vannak, mint az evés
Ha iszik, akkor nincs probléma nem fog kiszáradni
S a legfontosabb erőltetni nem szabad. Később fog visszaütni, evési zavarai lesznek. Nálunk a családban 3 unokatestvér is van akiket anyukájuk tömött szó szerint. Most 20 elmúlt a legfiatalabb is és mindegyik anorexiás :( Szóval nálam itt az élő példa miért nem szabad.
Tudom baromi nehéz, de nyugi...19 hónapos baba anyukája
az enyém ennél kevesebbet eszik, 2 éves 4 hónapos.
gyümölcsöt eszik?
én a gyümölcshöz ragaszkodnék minden nap, de csak nagyritkán eszik meg 2-3 gerezd narancsot, SEMMI MÁS gyümölcsöt!
Aranyosak vagytok! Köszönöm!
Arra is gondoltam, hogy esetleg a foga miatt. Mivel most a mai nap bújt ki neki a két alsó szemfoga (bár lehet az alsót nem is így hívják). De lyan hihetetlen, hogy több mint egy hónapja ez lenne a baja. Na,mindegy, próbálok nyugis maradni. Sokfélét kapott már, de amúgy is nagyon válogatós. A bébikajákban nem volt az, szinte mindent megevett, de mióta darabos is van étlapon, azóta meggondolja kétszer is magát. Pl. virsli, párizsi soha, sonka néha, se tojás (rántotta, főtt tojás), rakott ételeket sem eszi. Igazából a főzelékeket szereti, meg pl. a rántott husit. Szóval nem csak a pépes dolgokat.
Köszönöm a sok tanácsot! Kitartást nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!