Hogyan mondjam el "gyereknyelven" 2és fél éves fiamnak hogy a nevelőapukája nem az igazi apukája?
az előttem szólónak részben igaza van, de sokáig halasztani meg nem jó, mert ha később tudja meg, talán meglepődik.
talán mondd neki, hogy amikor ő született, vki más volt az anyukája barátja, és ő az apa, és a nevelőapával később találkoztatok.
Az új párod a nevére vette? Mert ha nem, akkor a gyereknek is nagyon rövid idő alatt fel fog tűnni, rákérdez, és akkor el lehet neki mondani, hogy "Amikor születtél, még nem ismertem aput, ezért kaptál más nevet." És ha akkor megkérdi, hogy az apukája akkor nem is az igazi, mondd, hogy de, ő az igazi. Hiszen tényleg ő az, aki neveli, szereti, a biológia szerintem sokadlagos, főleg, ha nem is tartják a kapcsolatot a vér szerinti apával.
Az olyan részletekbe, mint vér szerinti, meg hasonlók, nem kell belemenni, legfeljebb, ha rákérdez, de ahogy megismerkedik a folyamattal, majd szép lassan összeáll neki a kép. De kezdetben nem kell ilyesmivel "sokkolni."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!