Tavaszi vagy téli kabát?
Ti mit adtok ilyen időben a gyerkőcre? Tudom, ez az aktuális időjárástól függ, csak pl ha reggel van 2 fok és elmegy télikabátban, az délutánra már irtó sok ha annyit melegszik az idő. Viszont a tavaszi kabát meg ha pl elborul az idő, kevés.
Illetve ti még csizmát/bakancsot vagy már sport cipőt adtok rájuk?
Köszönöm ha válaszolsz! :)

Felülre szerintem az ilyen időben a réteges öltözködés a legjobb megoldás (pl. vékonyabb kabát, de alá vastagabb pulcsi vagy kardigán, hosszú ujjú felsővel stb.)
A cipőnél pedig csak magamból tudok kiindulni: a "szőrösebb" kinézetű, bélelt csizmát már nem hordom, viszont sportcipőre sem váltottam még, de csak egy okból: a sportcipőt én pici zoknival szeretem, ahhoz pedig még hideg van, hogy kilógjon a csupasz bokám. Szóval ha a gyerkőcön normális zokni van, és nem egy nagyon vékony, gyöngyvászon sportcipőről beszélünk, akkor szerintem mehet.

A fiam már polóban indult haza, ha elment a nap akkor kellett a pulcsi, nem kabát.
Reggel a tavaszi kabát + egy termó cibzáros pulcsi, itt reggel - 1,1 körül volt
Köszönöm az eddigi válaszokat! Mi most betegség miatt voltunk itthon, legutoljára még - 13 fok volt, hogy mentünk. Így ezért vacilalok, hogy akkor most mit adjak rájuk. De ahogy nézem a jovohetet, picit hűvösebb lesz mint a mostani hét. Akkor majd kiderul, de inkább legyen több réteg amit le tud venni ha kell mintsem hogy fázzon.
Köszönöm!

Sportcipőt csak akkor adok, ha kocsival megyünk boltba mondjuk. Ilyenkor egy vékony átmeneti kabátot kap.
Az udvarra, meg bölcsibe egy sportcipőnek látszó, de belül bélelt cipőt adok rá. Vagy múlt héten nagyon sáros volt, akkor bélelt gumicsizmát kapott. A hótaposót már eltettem.
Múlt héten a bölcsibe softshell overált adtam meg mellényt. Bőven elég is volt.

Kisvárdán vagyok jelenleg, 19.5 fok van, és süt a Nap. Egy rövid ujjú pólóban dolgozok az udvaron.
A lányomon (9) egy hosszú ujjú póló van, és egy vékony cipzáros felső.
Hoztunk tavaszi kabátot,de nincs rá szükség.

Én nem igazán értem 15-20 fokban miért téli overálban és téli bundás sapkában viszik az emberek a gyereket a játszótérre...
Ma harisnya+vékony nadrág+hosszú body+tavaszi kabátot és vékony sapkát adtam a 1,5 éves gyerekre. Tegnap nálunk még ennél is jobb idő volt a body fölé csak pulcsit kapott. Ha reggel megyünk akkor vastag pulcsi+tavaszi kabát.
Kisgyerek kategóriában gondolom nem újszülöttről van szó, hanem sétáló, futkorászó gyerekről, már lehet őket ugyanúgy öltöztetni, mint ahogy mi öltözünk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!