Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megtartjátok előre a gyerek...

Megtartjátok előre a gyerek születésnapját?

Figyelt kérdés

Felmerült a lehetőség, hogy egy rokonnal együtt tartsuk meg a bulit. De az majdnem 2 héttel a születésnapja előtt van. Nekem ez valahogy olyan babonás, vagy nem is tudom.

Ti meg szoktátok előre tartani?

Vagy utólag? A szülinapja amúgy hétköznapra esik, én azon a hétvégén tartanám. A férjem szerint bolond vagyok. :D

tegnap 09:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%

Férjem családjában az a szokás vagy legalább is az volt, hogy nem tartották meg előre. Én felnőtt fejjel, tőle hallottam erről életemben először. Mi simán megtartottuk előtte is, akár hetekkel, és bennem soha fel sem merült hogy nem. Jelentem élek! 😄 Nálunk az volt általában a rendező elv, hogy a család mikor és hogyan ér rá, ehhez mérten szerveztük a családi ünnepeket. Sőt egy idő után összevontuk azokét, akiknek nagyjából egy időben van. Mindig mindenki túlélte.

Szóval ha csak és kizárólag a babona tart vissza, akkor nyugodtan tartsátok meg előtte, semmi hátránya nem keletkezik ebből! 🙂

tegnap 09:23
 2/24 anonim ***** válasza:
66%
Ilyen esetben meg. Esetleg a tényleges születésnapján valami kis sütemény még, elmenni fagyizni stb, ha fájdalmazza. Ha nem mással együtt tartanánk, akkor előtte/utána hétvége a bevett szokás, én is valószínűleg így fogom (még csak úton van a babó).
tegnap 09:24
 3/24 anonim ***** válasza:
89%

Én is utólag szeretem inkább tartani, ha nem lehet a napján.

Mondjuk engem anno még úgy tanítottak, hogy felköszönteni sem illik senkit előre...

(Az összevont köszöntés pedig inkább felnőtteknél jó ötlet szerintem, a gyerekek szokták igényelni, hogy az a nap csak róluk szóljon.)

tegnap 09:42
 4/24 anonim ***** válasza:
88%
Legszűkebb körben aznap tartjuk, amikor van, nagyszülőkkel pedig azon a hétvégén, amelyik közelebb van
tegnap 09:46
 5/24 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Lehet, hogy egy kis előszülinapi valamit tartanék, hogy a rokon is felköszönthesse, de a szülinap a születési dátuma szerint van. Azt ünnepeljük, hogy ma x éve született, nem azt, hogy ma x eve és 348 napja született 🤣 Én már a hétvégét se szeretem. Barátokkal oké utólag, de családi az adott napon lesz, akkor is, ha hétköznap. Mármint csak lenne, mert most még könnyű, mert baba, otthon vagyunk. De az enyémnek később se lesz soha hétköznap, mert fix ünnepnapon született😁
tegnap 09:49
 6/24 anonim ***** válasza:
75%

Mi most 1 nappal előtte fogjuk. Hétfőre esik a szülinapja és praktikus vasárnap tartani.

Nem vagyok babonás, 2 héttel előtte is lehet akár, de akkor a napján is lenne zsúrtorta (csak mi 3-an) meg tőlünk az ajándékot aznap kapná meg.

tegnap 09:51
 7/24 anonim ***** válasza:
75%
Nem.
tegnap 09:54
 8/24 anonim ***** válasza:
89%
Nem és nem babonából. Egyszerűen az nem a születésnapja.
tegnap 10:00
 9/24 anonim ***** válasza:
73%
1 hét különbséggel van nekem a szülinapom és 2 barátomnak. Együtt szoktunk ünnepelni már 15 éve, így valakinek mindig előre és valakinek utólag van megtartva.
tegnap 10:01
 10/24 anonim ***** válasza:
91%

Mi sem tartjuk elöbb. Nálunk sem szokás.

Emellett az együtt tartás sem divat nálunk. Had szóljon már az az egy buli, 1 emberről.

Nem kell világra szóló lakodalmat csapni, azt akkor 2 ünneplés is simán belefér.

tegnap 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!