Mikor mondjam neki, hogy oltásra megyünk?
Komolyan? A lányom 4 éves, ha előre szólók 2 órát üvölt (tombol), ha előtte fél órával, akkor fél órat, múltkor az ajtó előtt szóltam, akkor 5 percet, és meg is mondtam, hogy ez azért van, mert nem tud megnyugodni. Ha majd képes lesz simán venni az akadályt, akkor előre fogok szólni.
Sajnos nem tudom órákig őt nyugtatgatni, mert van testvére is, aki elrohangál. Nem bunkó vagyok, mindig mindenről előre szólok és szóltam neki, de ezt a helyzetet nem tudom másképp kezelni. Ezért is mondtam meg neki, hogy miért csak későn szólok, szóltam.
hogyne , túl vagyunk. nem ér semmit. az hogy nem kell sírni, nem tragédia, nem hatja meg, meg mondjuk én elhiszem hogy ő annak éli meg, nincs ebben semmi, emlékszem, hogy amikor anno az ált. iskolában katuk az oltásokat, a fél osztály még akkor is sírt előtte, pedig azért akkor már 7-8 évesek voltunk. én akkor sem értettem már, minek kell sírni, de elfogadom, hogy van akinek ez ekkora stressz.
a másik, hogy ilyenkor szokott kapni nyalókát, mert azt nagyon szereti, de ha előre mondom, akkor meg még az is megspékeli az egészet, hogy előtte könyörög a nyalókáért, és ha nem adom neki előtte (amit nem akarok, végül is oltás előttt az orvos bekukkol a torkába, és a nyalóka meg elváltouztatja a torka meg a nyelve színét), akkor meg még az egy plusz feszkóforrás. akkor már azért is nyavalyogni fog...na nem egyszerű, de végül is sose legyen nagyobb bajunk.
köszi a válaszokat. nekem sincs szándékomban hazudni....és reggel biztos megkérdi majd hova megyünk, és akkor mondom az orvost, ami már eleve rossz asszociáció neki, és megkérdi, miért megyünk oda? és akkor bizony muszáj válaszolni. :S
na majd túléljük.
Esetleg ma délután játszatok oltásosdit, adjatok be mindenféle oltást a plüssöknek és babáknak.
Aztán reggel mondd, hogy mentek orvoshoz és kész.
Egyébként az enyém ugyanilyen, egyszer ki is szökött a rendelőből, pedig a húgát vizsgálták, úgy futottam utána :( szintén 2,5 éves kislány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!