Szerintetek van alapja az aggodalmaimnak?
Seemi baja nem lesz az oviban, hidd el. ott majd megszokja, hogy más rendszer van és kész.
A legnagyobb lányom úgy ment oviba 2,5 évesen, hogy se egyedül nem evett kanálllal (tudott volna pedig), se pohárból nem ivott életében sem, és órákat ringattam míg végre elaludt. Mégis megtanulta, ott tudta csinálni, és parancsszóra aludt. Ne aggódj.
Viszont a kakilást nem árt, ha gyakoroljátok. Oviban nem adnak pelust. Max. hazaviszi, csak így meg nehogy szorulásos gondjai legyenek...
Ha rendszeresen bekakik/pisil a gyerek az oviban hazaadják/eltanácsolják amíg nem lesz ténylegesen szobatiszta.
Az elején még pár alkalommal oké, mert a stressz miatt előfordulhat akárkinél. De ha rendszeres, akkor gond lesz vele.
Szerintem de.
De az oviba úgysem veszik be, ha nem szobatiszta és nem értik, hogy mit mond...
A többi meg alakul, megszokja.
ide nézz, mit találtam Neked egy Ranschburgos oldalon:
Tisztelt Doktor úr!
Kisfiam decemerben lesz ötéves és csak pelusba hajlandó kakilni. Szól amikor kell neki, és ha végzett akkor is, hogy vegyük ki. Pisilni önállóan megy a wc-re. Többször mikor szólt, hogy kell kakilni, órákat ülltünk a wc-n, de hiába. Mi a megoldás?
Válaszát elôre is köszönöm! LATESZ
Kedves LATESZ!
Az elmúlt években sok hasonló esettel találkoztam már. Aggodalomra nincs ok, a gyerek teljesen szobatiszta, csak egyfajta gátlásból adódóan, a wc-be nem tudja elvégezni a dolgát.
A megoldást pl. úgy lehet siettetni, ha vesznek a gyógynövényszaküzletben egyfajta széklet lágyító lekvárt - tehát nem hashajtót! - és amikor a gyereknek "nagyon kell", éppen ne legyen kéznél tiszta pelenka. Ne erôltessék a wc-t, az sem baj, ha bekakál, inkább vígasztalják, ne haragudjanak rá. A második hasonló esetben a gyerek már a wc-t fogja választani (mert utál bekakálni), és az inger erôssége - meg a lekvár hatása - legyôzi a gátlást. A siker pedig lehetôvé teszi, hogy a pelenkára többé ne legyen szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!