Szerintetek van alapja az aggodalmaimnak?
Figyelt kérdés
Szeptembertől lesz ovis a fiam, 2,5 éves. Alváshoz még cumizik, s úgy alszik el, ha én is mellette vagyok. A szobatisztaság okés, kivéve a kaki. Ahhoz még mindig kéri a pelust, hiába állok fejen, akkor se akar se a wc-be, se a bilibe. Ételbe nagyon válogatós, sajnos nem nagy evő. Tud pohárból inni, ha nem itthon vagyunk, nincs probléma, de itthon cumisüveg. Ismerősök szerint szépen beszél, de van amit csak én értek meg. Tényleg sok a "babás" szokásokból? Amúgy nagyon okos, hamar tanul, gyerekekkel jól elvan. Nem vagyunk kicsit elmaradva?2011. jún. 28. 15:14
1/22 anonim válasza:
Ha hamar tanul akkor nem lesz gond. Ilyen kicsikkel még úgyis elnézőbbek. Majd szépen lassan alkalmazkodik.
2/22 anonim válasza:
szerintem nincs.nyugi megfog mindent tanulni.én azt vettem észre,hogy nagyon sok minre képesek a gyerek,csak vagy kiszolgáljuk őket,vagy nem nagyon hagyjuk,hogy kibontkozzanak,vagy lusták.Ott megfog tanulni mindent,de szerintem nem vagytok lemaradva semmivel.
3/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Biztos én is hibás vagyok, pl. a cumi, s a cumisüveg ügyben, mert ha elvenném tőle, lehet sírna érte pár napot, s megszokná, de úgy gondolom, előbb-utóbb magától is elhagyja, akkor miért stresszeljem. Azért aggódom, mert pl a játszón vele egy idős gyerekek sokkal tisztábban beszélnek. Megérti majd az ovónéni?
2011. jún. 28. 15:22
4/22 anonim válasza:
Szerintem se lesz gond .Nekem is 2,5 éves a fiam :) Ö most szokott le a cumiról mert mondtam hogy csukd be a a szemed és hozom a cumit . Ezt addig mondtam amíg megunta és elaludt..Az ennivalóval hátha látja hogy eszi a többi gyerek és ö is jobban fog enni.A kakit meg úgyis megtanulja van még 2 hónap :)
5/22 anonim válasza:
Nem lesz gond. Hidd el, sokkal jobban tudnak alkalmazkodni, mint hinnéd. A szokásai lehet, hogy megmaradnak otthon, de az oviban azt fogja csinálni, amit a többi gyerek meg amit mondanak neki.
6/22 anonim válasza:
Szerintem ez teljesen rendben van 2,5 évesnél, a 2 év 4 hónapos lányom is nagyjából itt tart, bár a kaki megy wc-be, bilibe, kivéve, ha nagyon kemény, akkor csak bugyiba. Éjszakára pelós. Tejet cumisüvegből kapja, amúgy bármiből iszik, sima üvegből is akár, sztem a tejet is meginná pohárból, de sztem a te fiad is inna otthon is pohárból. Cumink már nincs, de én is mellette fekszem, míg el nem alszik. Beszéde későn indult, 2 évesen, direkt kérdésre idegeneknek nem szívesen vagy csak 1 szóban válaszol, itthon nagyon beszédes, de néha én se értem, mit mond. Kézenfogva nem hajlandó menni, utasításokra, kérésekre nem szívesen teljesít (dackorszak), megmakacsolja magát, de klasszikus földhöz verős hisztit még nem csinált. Idegenektől nem fél, de testi közelséget csak hosszabb ismeretség után tolerál (nem szereti, ha idegenek ölelgetik, megsimogatják).
7/22 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Megnyugtattatok!
2011. jún. 28. 18:15
8/22 anonim válasza:
Az én fiam hat évesen cumisüvegből itta a reggeli és esti tejet. Meg is magyarázta, hogy ő fekve szeret inni, azt meg másból nem lehet. Semmi baja nem lett tőle.
Ő is érezte, hogy ez már kicsit ciki, ha vendég jött vagy elutaztunk nem is kérte az üveget. Aztán fél éve elrepedt az utolsó darab, és nem vettünk másikat.
9/22 anonim válasza:
Hogyhogy felvették 2,5 évesen oviba? Hogy van ez? Nálunk, ha nem tölti be a 3. évet, nem veszik fel.
Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok, csak érdekel.
10/22 A kérdező kommentje:
Lett egy olyan törvény, hogy bizonyos létszámú település felett, ha nincs bölcsi, akkor a szobatiszta gyerekek mehetnek ennyi idősen. Ő október végi, úgyhogy szeptemberben már majdnem három. Biztos kijavítanak a többiek, ha nem jól tudom, de ezért.
2011. jún. 30. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!