Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha gyes alatt leszek terhes...

Ha gyes alatt leszek terhes (és közben nem megyek vissza dolgozni de van munkahelyem) akkor megint elmehetek táppénzre? És mi alapján fogják a táppénzt számolni? A tavalyi (2010-es) Gyed-em lesz az alapja?

Figyelt kérdés

Gondolom a gyesről akkor le kell mondanom, ez világos.

Azt is szeretném megkérdezni, hogy ha majd megszületik a 2.baba akkor megint kapom a TGYÁST is és utána GYED-et ahogy az elsőnél?

Ha ez számít, februártól leszek gyesen és még ebben az évben tervezzük a kistesót is ha összejön.

2011. jan. 12. 12:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálam: Novemberben volt két éves a lányom, tegnaptól táppénzen vagyok, eddig gyesen voltam, táppénzen leszek szülésig. (májusban jön a kicsi, amikor a nagy 2,5 lesz.)

A táppénzem ugyanannyi lesz, mint az elsőnél. a fizum lesz az alapja.

A tgyásom még nem tudom pontosan mennyi lesz, de ha jól számolom az nem lesz annyi, mint az elsőnél. Van valami, hogy ha akettő között nincs meg a 180 nap meló, akkor van maximuma. Ez valami 98.000 körül lesz nekem. Amúgy 130 e lenne kb.

Gyedem ugyanannyi lesz.

2011. jan. 12. 13:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen, sokat segítettél!
2011. jan. 12. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!