Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez valami rossz vicc?

Ez valami rossz vicc?

Figyelt kérdés

Ma találkoztam több kisgyerekkel és elborzadtam a neveken? Miért csinálják ezt a szülők?Feltűnési viszketegség?

Pl. ez volt a gyerekek neve: Ketrin, Zsüliett, Richardo, Nadin (nem cigány gyerekek voltak).

Titeket ez nem háborít fel? Mert én komolyan nem értem egyes szülők miért csinálnak viccet a névadásból?

2011. jún. 23. 14:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
100%

A névadáshoz közünk semmi, csak megjegyezzük, hogy nevetünk egy-egy név hallatán, merthogy nevetségesek.

És a gyereket sajnáljuk...

2011. jún. 23. 15:30
 42/62 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, ezért nem is szólunk bele senki névadásába, ha nem kérnek meg rá, de attól azért még van véleményünk, asszem ez természetes. Neked van? Neked tetszik ez a Rippel Herkules akármicsoda? Szerinted nem iszonyatosan nagy kiszúrás?
2011. jún. 23. 15:33
 43/62 anonim ***** válasza:
100%
Dzsásztin! :s Így írva. Na? Vagy: Leándrosz.
2011. jún. 23. 15:37
 44/62 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a városban van egy Fiona. Már csak az a kérdés, hogy ha lesz egy öcsikéje, akkor az Szőke lesz vagy Shrek? :)))
2011. jún. 23. 15:46
 45/62 anonim ***** válasza:

Szerintem sok anyuka nem kitűnni akar a gyereke nevével, csak olyant próbál választani, hogy pl az oviba/suliba ne a 5. Bence/Bálint/Botond stb vagy 6. Lili/Anna/Jázmin stb legyen a gyerek.

Főleg, ha egy nagyon gyakori vezetékneve van, mert mondjuk egy Takács, Nagy, Kiss, stb név mellé egy Bence ugyan olyan viccesen hathatna (nekem pl nagyon nem tetszene, ha a suliba rajtam kívül még 15-en ugyan azzal a vezetéknévvel viselnék a nevemet környezetemben pl kb 5 Nagy Zsoltvan meg 8 Nagy Gábor), mint azok közül 1-2 amiket itt felsoroltatok. Persze nem az ilyen Rómeó Kombinokra gondolok, meg húan migelekre mert az már nekem is sok.

De pl egy Nadin névben szerintem semmi gáz nincs.

Amúgy, ha megnézzük az Ősmagyar neveket ott is van jó pár elég durva név. Meg szerintem az ember nem választhat olyan nevet ami mindenkinek tetszik, meg nem is az a cél.

Mi most szörnyülködünk a Herkulesen és társain, de mire ők felnőnek nem ez lesz a ritka.

Mint manapság már ha valaki pl Dezsőt vagy Ernőt ad a gyerekének ő rá is ferde szemmel néznek az emberek, van rá példa itt a környezetemben.

Nem kell őket egyből le ostobázni meg értelmileg lebecsülni, mert manapság ez már nem a bőrszínen múlik.

Van olyan értelmiségi ismerősöm aki Krisztofert nevet adta a gyerekének. Hát szerintem az egyik legcsúnyább név szerintem....amíg olyan szép nevünk van mint a Kristóf nem tudom mért kell elcsúfítani, csak mert az külföldies...na én ezektől akadok ki. Meg a Szebasztián vááááááá a Sebestyén sokkal szebb..... Engem ilyenekkel lehet világgá üldözni..

Egyébként az én kislányom neve is sok embert megbotránkoztat, de ha másodszor harmadszor hallja valaki általába akkor már azt mondják tényleg nem is rossz... :D

2011. jún. 23. 15:47
 46/62 anonim ***** válasza:
100%
Én játszótéren hallottam: Anakin :D hazáig nevetnem kellett, szegény lurkó. :( Egy biztos filmbéli nevet sosem adnék a gyerekemnek.
2011. jún. 23. 15:53
 47/62 anonim ***** válasza:
100%

Igen, semmi közünk hozzá, de nem mi vagyunk az elsők és az utolsók, akik kinevetik őket a szép neveik miatt.

Ismerek olyan szülőt, aki már rég megbánta,hogy cifra nevet adott a gyerekének, azóta már nem hivatalosan máshogy szólítják a gyereket, mert égett a feje mindenki előtt.

2011. jún. 23. 16:14
 48/62 anonim ***** válasza:

hát szerintem 1részt azt a nevet adják a gyereküknek amit akarnak és sztem az is egy megoldás h az első neve az tök normális a második meg valami különleges.az itt megtárgyalt nevek közül sztem a Nadin-nal meg a Hédivel nincs semmi problem.szerintem a Kimberli meg a Sarah is szép csak külföldön(magyarul a Sarah igen erősen emlékeztet a sz@r szóra:).nekem a Kolos névről a colos szó jut eszembe de a poloska se rossz;),a Korvinról meg mindig egy könyvtár ugrik be,a Kötönyről meg egy öltöny,a Dzsínó sztem tiszta kutyanév,az Anakin az tiszta StarWars,a Fionáról meg rögtön a Shrek mesefilm,a Krisztofer nekem nem nagyon jön be(lehet h csak azért mert a suliban így hívják a legrossazb gyereket:),nos,a Bajnok és a Bátor az elég furi(a vigyázz Bátor-on óriásit röhögtem:),a Dzsásztinról rögtön az a nyálas Justín Bíber jut eszembe,a Leándroszról meg egy ókorimondabeli görög hős jut eszembe,és a Récsöl az szép,de szintén külföldön és Récsölnek írva meg kicsit se röhejes áááááá...

Végül is jót röhögtem olvasás közben Spamalot zenét hallgatva.Amúgy olyan is lesz az aki az adott nevet viseli.

2011. jún. 23. 17:28
 49/62 anonim ***** válasza:
előző vagyok amúgy 12 vagyok :)és zsófinak hivnak
2011. jún. 23. 17:30
 50/62 anonim ***** válasza:

Nekem a Kötönyről egértelműen a kötény jut eszembe, de ez még mindig nagyságrendekkel jobb, mint a valódi jelentése. Szerintem is fontos szempont, hogy mennyire gyakori a vezetéknév, illetve mennyire hosszú, illetve hogy milyen hangra végződik, hogy kimondható-e a keresztnév elej is a vezetéknév után. Plusz a jelentése sem utolsó szempont (pl. Cserép Virág). De olyan magyar vezetéknév nincs, amihez a Dzsínó ne hangzana iszonyatosan bénán. A Herkulessel és társaival (Hajnalka, Napsugár, Bátor) az a gond, hogy lehet, hogy abszolút nem fog illeni a viselőjére, pl. milyen egy nyiszlett, gyomorbajos, szemüveges könyvelő Bátor névvel vagy egy 180 centis, szőrös lábú, debella nő mint Napsugár...

A Nadin nekem sem gond. Általában az angolszász nevekkel az a gond, hogy teljesen másképp ejtik, mint írják, így fonetikusan leírva rettenet ahogy hatnak. Nem is beszélve arról, hogy általában a vezetéknevet mennyire üti (Lakatos Récsöl).

Vannak különleges nevek, amik nekem is tetszenek, pl. Honorka, de általában a különlegesnek szánt nevekkel a gondom, hogy komolytalanul hatnak.

Dezső, Ernő témához: van nálunk egy Tivadarka is a játszin... sokat játszizunk :o)

Récsöl voltam :o)

2011. jún. 23. 18:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!