Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan alszik el kisgyereketek?

Hogyan alszik el kisgyereketek?

Figyelt kérdés
Ölben ringatni kell, vagy magától elszenderedik?
2011. máj. 28. 21:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem nagy szerencsém van a kisfiammal,soha nem kellet különösebben altatni,vagy ringatni.Szopizik és úgy alszik el,vagy ha még nem aludt el,lefektetem,megsimogatom,majd kijövök a szobájából.A kislámpa ég,Ő elbeszélget,eljátszik az alvós állatkáival majd elalszik.

9 hónapos

2011. máj. 28. 21:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Most már elég ha az ágya mellett ülök.Ezt eltekintve magától alszik el.Másfél hónapja még simogatnom kellett.3 hónappal ezelőtt pedig a kezemben aludt el.
2011. máj. 28. 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
egyedül alszik el nagyon régóta 21 hónapos.együtt átmegyünk a szobájába,az ölemben megissza a tejitalt,kicsit mesélek,majd közli,hogy ágyikóba.beteszem,elindulok ki,ő mondja hogy jó éjt,én is,és szépen elalszik pár perc alatt.addig beszélget,mormog
2011. máj. 28. 21:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha már írtatok icipicikékről ;) , kedves válaszolók, akkor most a kedves kérdező számára pár szó az icipicit nagyobbacskákról, 2-8 évesek esetén: mesehallgatást időzíteni épp ideális az altatás előtt, sőt, a napi ritmus kialakításához szükséges is, ezen felül pedig ösztönösen igényli, főként mert pszichésen építő (pl. a népmese segíti szembesítenie őket szorongásaikkal és feloldani azt; ráadásul fenntartja érzelmi biztonságát, az ismerős tartalmak miatt, és az ismétlődő mesei elemek felidézésével.)
2011. máj. 28. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Mind a kettő magától alszik el. (A nagy agy kispléddel, és az ujjával, a kicsi cumival és egy zenélő játékkal - felhúzom neki és behajtom az ajtót. Többnyire magától elalszik, ritkán kell mellé feküdni.)
2011. máj. 28. 22:47
 6/11 anonim ***** válasza:
1,5 éves koráig ringattam, 2 éves koráig mellette feküdtem, míg el nem aludt (előtte meseolvasás), azóta meseolvasás, utána jó éjszakát, puszi, szia, és kijövök, egyedül alszik el.
2011. máj. 28. 23:00
 7/11 anonim ***** válasza:

A lányom július végén lesz hároméves, esti mesével kezdjük, utána szopizik még egy picit, néha elalszik szopi közben, ha nem alszik el, akkor kéri az ágyát, lerakom, megsímogatom, betakarom, megkapja az alvós állatkát, még picit megsímogatom, aztán kijövök a szobából. Mire pár perc múlva visszamegyek, többnyire alszik.

A 10 hónaposom szopizik, van, hogy bealszik rajta, ha nem, akkor csak lerakom az ágyába, megkapja a cumiját, betakarom, megsímogatom és kijövök. Két percen belül elalszik.

2011. máj. 29. 07:32
 8/11 anonim ***** válasza:

sokáig ringattam kézben, sétáltam vele, babakocsiban tologattam,

fél éves korában leültem vele az ágyra, velem szemben ült az ölemben, úgy ringattam,

aztán 15 hónapos koráig pihenőszékben ringattuk. ekkor kapta meg a szobáját, innentől a saját ágyában aludt el, de mellette kellett lenni és a hátára tenni a kezemet.

18 hónapos korában elvettem tőle a kezemet és a szobájában lévő kanapéra ültem, ő meg az ágyában aludt.

most 2 éves és már csak a szobaajtóban álldogálok, míg elalszik. néha meg is tudok lépni onnan, néha viszont ordít... de most már haladunk, előbb-utóbb már oda se kell állnom majd /remélem/

2011. máj. 29. 07:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Az enyém kétéves elmúlt. Pici baba korában kézben ringattam, lehet, kár volt rászoktatni, de úgy szerettem ringatni (járkáltam vele), hozzá énekeltem is. Utána ülve ringattam és énekeltem. Most már csak mellette fekszem, hozzámbújik, aztána ha elaludt, átteszem a kiságyba, ezt érzékeli, de nem sír miatta. Mese nálunk nem váik be, túlzottan figyel rá, ezerszer is elmondhatod ugyanazt a mesét, nem fog elaludni.
2011. máj. 29. 13:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 1 éves lányom még mindig csak ölben ringatva tud elaludni délben. Este csak melléje kell feküdnöm és hamar elalszik. Látom, szoktatás kérdése, h ki hogyan alszik el. Remélem, h mihamarabb rászokik az egyedül elalváshoz, mert a derekam már nem igazán birja (11 kg-os). A másodikkal pedig lehet, h másként fogom csinálni. Mégegyszer köszi.
2011. máj. 29. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!