Hogy szokta meg a kisgyereketek a bölcsiben a sima ágyat? Ha otthon még rácsos kiságyban alszik a mamáknál meg utazóágyban!?
Nálunk ez úgy volt, hogy a bölcsi kezdés előtt kb. egy hónappal a fiacskám szétugrálta a kiságyat, nem lehetett megcsinálni, újat nem akartam venni, viszont rendes gyerekágyat sem mertem még. Ezért maradt az, hogy a kiságy matracát tettem a földre és azon aludt. Gondoltam, így meg is szokja, hogy nincs rács, de ehhez képest totál megijedtem, mert a matracról rendszeresen a földre vándorolt éjjel. Totál pánikban voltam, hogy a bölcsiben majd le fog esni az ágyról.
De nem lett semmi baj. Egyrészt, láttam, hogy a bölcsiben milyen ágyak vannak, kb. 1-2 centis lábuk van csak, másrészt sosem mondták, hogy leesett volna. Most karácsonyra kapott egy gyerekágyat is, a bölcsis ágyhoz hasonlóan nagyon alacsony lába van, és még egyszer sem pottyant le róla. Szerintem érezte ő, hogy a matracról nem lehet leesni, legfeljebb legurulni, és most meg érzi, hogy már egy kicsit magasabban van, és már meg tud maradni rajta. Igaz, az én fiam idősebb, és a bölcsit is majdnem két évesen kezdte - szeptemberben (október végén töltötte a kettőt).
Nálunk ugyan ez a helyzet volt. a bölcsibe egy pillanat elaludt a kiságyon. nem volt vele semmi gond. de itthon mai napig rácsos ágyban alszik.
Nálunk a bölcsibe van rácsos kiságy is, de az én fiamnak már nem került.
Ne izgulj meg fogja szokni, és nem fontos otthon átszoktatni.
Amúgy az én fiam 2 évesen kezdte a bölcsit októberben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!