Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Húú, na, ezért nem akarok én...

"Húú, na, ezért nem akarok én gyereket! " Ti hogy reagáljátok le a fenti kijelentést?

Figyelt kérdés
Rendszeresen elhangzik az éppen rosszalkodó fiam kapcsán. Nyilván néha van, hogy tényleg rossz, mivel 3 éves. Máskor meg egy kisangyal. Akár ismerőstől, akár ismeretlenektől hallom, borzasztóan bánt. Mintha engem sajnálni kellene miatta.
2011. máj. 27. 13:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
válasz: akkor inkább ne is.
2011. máj. 27. 13:49
 12/19 anonim ***** válasza:
66%
Nyugi, a gyerek minden életkorban idegesítő, nemcsak 3 évesen. Főleg a másé. Sajnos a rosszat látják, de hogy mitől jó mégis egy gyerek, azt nehéz megfogalmazni. Szerintem meg csak önigazolás az egész, ha már nekik nincs.
2011. máj. 27. 13:53
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát jó, te tudod, szerintem csak döntés kérdése. Ha te úgy döntesz hogy az a te gyereked minősíti akkor úgy is lesz. Különben meg ha tényleg rossz akkor éppen a gyerek, akkor az tény nem? Az hogy valaki nem akar, az tényleg nem a te gyereked minősíti. És különben is, a másik oldal is tudná sorolni, hogy a gyerekesek hol és mivel bántják meg. Egyszerűen meg kéne tanulni egymás mellett élni... Nem tudom miért olyan borzalmas ha valaki nem akar.
2011. máj. 27. 14:02
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
Engem is zavarna. Sztem aki ilyet mond, kifejezetten rosszindulatúlag teszi, továbbá egy tuskó. Könnyen lehet, hogy az illető is akar gyereket, csak valamiért mégse vállal vagy vállalhat, ennélfogva irigy, és azt hiszi, jobban fogja érezni magát attól, ha úgy tesz, mintha neked lenne rosszabb, akinek van gyereked. Elég nyakatekertnek hangzik, de én is irigykedtem régebben azokra, akiknek volt gyerekük, még ha nem is szóltam be köcsögségeket.
2011. máj. 27. 14:16
 15/19 A kérdező kommentje:

Pont ez az, hogy itt nem arról van szó, hogy ő akar-e gyereket, vagy nem. Hanem hogy az én gyerekem pillanatnyi viselkedése alapján értékeli, hogy jó dolog-e, ha van gyerek. Gyakorlatilag azt is mondhatná, hogy "na, ilyen gyerek nekem nem kellene" Ez pedig számomra sértő.

Az engem a legkevésbé sem zavar, ha valaki nem akar gyereket. Mindenkinek a maga dolga. Nekem a kijelentés "élével" van problémám.

2011. máj. 27. 15:22
 16/19 anonim ***** válasza:

Első vagyok, és maximálisan így gondolom én is.

Nekem az sem tetszik, amikor gyermektelen pár tesz megjegyzést egy gyerek viselkedésére: "én ezt biztos nem engedném, ha az én gyerekem lennél!"

2011. máj. 27. 15:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Sehogy! Nem mentegetőzöm a gyerekem miatt, nem érdekel senki véleménye, az effajta meg főleg nem.

A te gyereked meg biztosan egy aranyos, eleven, csintalan igazi kis 3 éves! Örülj minden kis kalandjának! Én legalábbis így gondolkozom.

2011. máj. 27. 15:39
 18/19 anonim ***** válasza:

De nem látod a lényeget? Túlbonyolítod az egészet. Felteszem nem az volt a gonosz néni/bácsi egyetlen célja, hogy téged a sárga földig lealázzon és kifejezze mennyire utálja a gyereked, csak kicsúszott a száján a rosszul megfogalmazott véleménye. Ennyi. Most komolyan ezen fogsz lovagolni, ahelyett hogy örülnél a gyerekednek és élnéd az életed? Ha minden kis dolgon megsértődnénk, szerintem már mindenki depressziós lenne.

Ja és 14.16 nem kell azt hinni hogy mindenki csak titeket irigyel. Lehet hogy te irigyelted régen, de mások azok mások és nem te, tehát nekik nem az jó ami neked.

2011. máj. 27. 19:25
 19/19 A kérdező kommentje:

Nem, nem látom a lényeget! De köszi, hogy segítettél!

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2011. máj. 27. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!