Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Húú, na, ezért nem akarok én...

"Húú, na, ezért nem akarok én gyereket! " Ti hogy reagáljátok le a fenti kijelentést?

Figyelt kérdés
Rendszeresen elhangzik az éppen rosszalkodó fiam kapcsán. Nyilván néha van, hogy tényleg rossz, mivel 3 éves. Máskor meg egy kisangyal. Akár ismerőstől, akár ismeretlenektől hallom, borzasztóan bánt. Mintha engem sajnálni kellene miatta.
2011. máj. 27. 13:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

Erre azt mondanám, hogy inkább rossz legyen a gyerekem, mint beteg. Ha nem akar valaki e miatt gyereket, ne szüljön. Mosolyogj, és engedd el a füled mellett:)

Ismerős pár is 10 éve együtt vannak, de nem akarják gyerekkel lekötni magukat, inkább élik az életüket. (35 évesek) Néha látom rajtuk, hogy kezdik bánni, hogy nem vágtak bele a gyerekvállalásba, de szerintem nekik is több szól a gyerek ellen, mint mellette.

2011. máj. 27. 13:03
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Én meg örülnék a helyedben, hogy rossz a gyerek. Amikor betegek, arra vágyunk, hogy újra rossz legyen:) Ne foglalkozz az ilyen kijelentésekkel, lehet, hogy csak irigykednek.Én biztosan visszaválszolnék, hogy akkor sosem fogod megtudni milyen az, amikor átölel a gyereked és azt mondja, anya szeretlek. És ha még ezek után sem akarnak, akkor az olyannak ne is legyen...
2011. máj. 27. 13:04
 3/19 anonim ***** válasza:
76%

A válasz:

"Szerencse, hogy anyád nem így gondolkodott."

2011. máj. 27. 13:08
 4/19 anonim ***** válasza:
38%

Ne rossz legyen a gyerek, hanem csak eleven.

Mellesleg szerintem senkinek semmi köze hozzá, egészen addig, amíg a rosszasága másokat nem zavar. Pl. utazásnál, mikor órákon keresztül kell egy kisördög ámokfutását elviselnem, és az anyukának a legkisebb hatalma sincs a gyereke felett.

2011. máj. 27. 13:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
sehogy,tök természetes ez attól akinek nincs gyereke,sőt nem is éret rá,hogy legyen,és totál igaza van.Ha igy gondolja addig ne is legyen neki.De én sosem várom el,hogy megértsen az aki fényévi távolságra van az anyaságtól.
2011. máj. 27. 13:11
 6/19 anonim ***** válasza:
65%
:)Én ilyenkor pont azt a kijelentést tettem hogy:én is akarok egy ilyen igazi "rossz",szőke,belevaló kis srácot!!! :) megkaptam kettőt is!Életkori sajátosság,pont annyira rossz amennyire kell,és pont annyira jó is!Ne bántson senki beszólása,te tudod milyen a gyereked és nem kell bizonygatni semmit,sem exkuzálni magad!Élvezd ki ezt a korszakot is,és lendülj túl ezen!egy pár hónap múlva hároméves és egy hat hónapos "rosszaságok" anyukája
2011. máj. 27. 13:14
 7/19 anonim ***** válasza:
74%

Ha jó passzban kap el a kijelentés akkor kb. úgy mit ahogy már írták hogy kér hogy anyád nem így gondolta.

Vagy "jobb ha nincs is gyereked ilyen hozzáállással"

Két kis ördögöm van motoszkál a fejemben a 3. gyerek gondolata...

Gyerek nélkül el sem tudnám képzelni az életem!

28 hónapos és 7 hónapos fiúk anyukája

2011. máj. 27. 13:16
 8/19 anonim ***** válasza:
65%

Engem nem bánt érdekes módon:)) Pedig nekem most jön a harmadik, kis korkülönbség van köztük és sokszor megkapom hogy úristen hogy bírod, én nem bírnám, szörnyű lehet stb.

Én ezeken nem akadok ki, mert én tudom hogy nem szörnyű és tudom mit hagy ki puszta félelemből az aki nem vállal gyereket (saját döntése alapján persze).

És ha "hú ő nem akar gyereket" akkor ne vállaljon :))) Ilyen egyszerű:))

Nekem erről mindig az jut eszembe hogy mondjuk hazajövök a tengerparti nyaralásról és utolsó nap megcsípett a medúza és erre mondaná azt az illető hogy hú na én ezért nem megyek a tengerre...

Közben meg egy csodálatos élményt hagy ki:))

2011. máj. 27. 13:18
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem mindenkinek joga van hozzá, hogy ne akarjon gyereket. Nem azt mondta ezzel, hogy a te gyerekeddel van baj, csak azt hogy neki ez nem lenne jó. 'Neki' a kulcs, nem a te gyereked. Ilyen egyszerű. Van akinek az anyaság a fontos, van akinek nem. El kéne fogadni. Egyik sem rosszabb mint a másik. Az meg már uncsi 'érv' hogy anyánk mit gondolt. Ha anyánk szült akkor nekünk is kötelező, vagy mi? Had legyen már mindenkinek saját véleménye.
2011. máj. 27. 13:20
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Utolsónak: de igen, sajnos a legtöbben ezzel az én gyerekemet minősítik. Engem ezért bánt.

2011. máj. 27. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!