Hogy szoktassuk hozzá a kistestvérhez?
A kislányunk 2 éves,nagyon angyali.De talán egy kicsit elkényeztettük...
Nem szeret egyedül lenni(vagyis mindig ott vagyok mellette,egész nap,csak akkor van egyedül,ha alszik...a különszoba miatt),ha nem veszünk meg neki valamit,akkor nem beszél velünk addig,amíg meg nem kapja a kiszemelt játékot.Ha el szeretne valahová menni,de én/mi inkább itthon lennénk,akkor elkezd hisztizni és azt mondja,hogy elköltözik itthonról.Mikor kérdeztem,hogy mit szólna egy kistesóhoz,akkor Ő azt mondta,hogy egy kiskutyának jobban örülne,mert azzal lehet játszani...
Nem tudom,hogy mit tegyek.Félek,hogy azt érezné,hogy már nem szeretjük annyira vagy hasonlók.
Hogy szoktassuk hozzá,hogy majd néha nem tudunk vele játszani egész nap?
Köszönöm!
Szia!
Nekem unokaöcsém volt 2éves amikor a kishúga megszületett. Ő is eléggé el van kényeztetve, de nagyon örült amikor megtudta. Nagyon jó volt látni amikor először látta miután meglett a kicsi, lassan két éves lesz, a kisfiú négy. Nagyon jól kijönnek egymással. Szépen tudnak együtt játszani. Szóval nem kell aggódnod, örülni fog neki.
Sok boldogságot a kicsikhez! :)
Nálunk épp 2 éves 4 napos volt a kisfiunk mikor jött hugi. Nagyon szereti. Bár ő elég nyugodt kisfiú. Volt. A kiscsaj osztja az energiát, belőlünk meg szívja de nagyon. Sokszor fiúcskánk odament mellé úgymond vigyázott rá. Hamarosan már játszani is tudtak, mikor már elkezd a kicsi kúszni mászi, onnantól már haverok. Legalábbis nálunk. Kell azért hogy néha csakis a nagylány valamelyikőtökkel legyen, ne mindig együtt legyetek. Mindkettőnek legyen meg a maga kis ideje legalább egy szülővel. És ne erőltessétek, hogy simogassa, menjen közel, szeretgesse, ezzel ellenkezőjét érnétek el. Majd ha ő akar odamegy hamarabb fog úgy. És mondogassátok olyankor, hogy Ő is épp ilyen volt, nézegessetek fényképet mikor Ő volt pici.
Remélem szépen hozzászokik majd !
És nemet meg kell tanulnotok mondani mindkettőnek !Különben nagyon gázabb lesz, mint most, ha nemet mondtok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!