Kislányom,2 éves, hogy szoktassuk le a cumiról? Bármit mondunk, neki akkor is csak az kell.
Figyelt kérdés
2009. máj. 4. 20:13
1/6 anonim válasza:
Ugyanez engem is aggasztott fél évvel ezelőtt, végül nem tettem semmit és magától leszokott. Vettünk neki egy szívószálas poharat, olyan lezárható tetejűt, az megtetszett neki és kész.
2/6 A kérdező kommentje:
De ő egész nap,reggel,délbe,este,éjszaka,kivéve amikor eszik,akkor nem :)
2009. máj. 4. 20:20
3/6 anonim válasza:
hát,ez lehet egy rossz szokás és egyben valaminek a pótléka is. Ki kéne deríteni,hogy mit pótol a kis életében vagy megpróbálni odaadni a mókusoknak az erdőben. El kéne kezdeni arról beszélgetni,hogy nemsokára megszületik egy inci-finci kismókus az erdőben és nincs neki cumija. Mivel nem tud venni a boltban,ezért most oda kéne adni neki a cumit. Elsőre valószínű,hogy nemet mond. :) lehetne rajzolni is hozzá egy üzenetet (ahogy ő akar-firkálni),hogy a megszületett kismókus tudja,hogy hogyan kell használni. készülni rá,venni mókusos mesekönyveket (vagy nyuszisat,ha nyusziknak adja stb.),aztán egy napon felkerekedni és elmenni az erdőbe,lerakni egy fa alá az üzenet-rajzot és a cumit,megsiratni majd eljönni. messzebbről még kukkolni egy kicsit,hogy jön-e a mókus,majd megbeszélni,hogy nem mer lejönni,ha ott vagyunk. Másnapra eltüntetni és vissza menni,hogy ott van-e még. Cserébe pedig venni neki egy plüss mókust. Egy ismerősömék így csinálták,nekik bevált.
4/6 anonim válasza:
Szia!Nálunk az vált be, mikor a fiam két éves volt, hogy azt mondtuk neki, hogy elvitte a manó, merthogy ő gyűjti a cumikat a kisgyerekektől.Eleinte mi is nehezen tudtuk tőle elvenni, de ez teljesen bevállt!Nem követelte utána, igaz, kérdezgette, hol van, de azt mondtuk a manónál.Érdekes volt látni, hogy utána ezt egy plüsskutya váltotta fel, azt vitte a bölibe.Azt sem tudjuk tőle elvenni, de az legalább nem a szájában van:)(Ha már egyszer elvettétek ne adjátok vissza neki a cumit, akármennyire is sír!)
5/6 A kérdező kommentje:
Reggel,mikor felkelt,elmondtuk neki a mókusosat,de elkezdett sírni,és bement a szobájába,utána fél óra múlva kijött,és magától odaadta hogy vigyük el a mókusnak,de ő nem jön.Utána megszeppenve ácsorgott,és odajött hozzám sírva..Kicsit én is meghatódtam :) Nagyszerű ez a kislány,és az ötleteket is köszönöm. Én erre nem is gondoltam volna,hisz idáig az sem vált be hogy a mikulás elvigye. Sok Puszi:Enikő és Dorci♥
2009. máj. 5. 14:11
6/6 anonim válasza:
Miért akarod leszoktatni? Mindenki megijed, ha sokáig cumizik a gyerkőc. Ezzel nincs semmi gond, nincs mögötte pszichológiai rendellenesség, egyszerűen jó neki. Akkor miért vennéd el? Majd egyszer csak nem kell. Általában azok a gyerekek, akik sokáig cumiznak, abbahagyják, mikor óvodába mennek.
Olvasd el Ranschburg Jenő: Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban című könyvének megfelelő fejezetét. Meg fog nyugtatni.
egy tanító néni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!