Tavaly az óvodai évzárón kétségbeesett ordításba kezdett a kisfiam mikor a többiekkel kellett volna szerepelnie, az ölemben nézte végül a műsort, idén már napok óta nyugtalan és mondja, hogy ő nem szerepel. Holnap évzáró, mit tegyek?
Én is utálom a ceremóniákat,ünnepélyeket sosem szerepeltem, esküvőt se bírnék elviselni, nem is vagyunk házasok.
már attól rosszul voltam, ha a munkahelyemenavalaki felköszöntött.
ellenben afiam imád szerepelni, szaval, mesél...
Mindenki csinálja azt, amihez kedve van, ha nem akar szerepelni ne erőltesd, mert csak rossazt teszel vele.
Pedig ezt semmi képen nem lenne szabad kierőszakolni egy kisgyerekből. Egy életre meg fog utálni mindenfajta szereplést, gátlásos lesz, és még sorolhatnám.
Én láttam magamról óvodai képet, amin úgy állok a többi gyerek közt, mint egy riadt kis nyuszi. Nem voltam kész az ilyen fajta szereplésre, de nem nyitottam sajnos ki a számat. Az eredménye az lett, hogy általánosban annyira stresszelt a versmondás, a szóbeli felelés, hogy végül a tanáraim megengedték, hogy írásban feleljek, mert látták, hogy tudom az anyagot, de képtelen vagyok elmondani.
Amúgy azt az óvonőt, aki ezért megaláz, sarokba állít egy kisgyereket, én eltiltanám a szakmájától, mert alkalmatlan rá!
Vissza kell menni a nevelési tanácsadóba, hogy a gyerekkel nem tudnak az óvodában mit kezdeni és szeretnéd, ha ott foglalkoznának vele egy kicsit külön, hogy oldódjon a frusztráltsága, mert nekik ez a dolguk, hogy segítség az oktatási intézményeket. Sajnos az a baj az állami óvodákkal, hogy se felkészültségük, se lehetőségük, hogy a különleges bánásmódú gyerekekkel foglalkozzanak, és ezért nem az óvónénit kell eltiltani, ahogy ezt egy kedves válaszoló írta, mert nem biztos, hogy az ő hibája. Nálunk az óvodában van létszámban 25 gyerek általában egy óvónénire, és ebből a 25 gyerekből 5 magatartási problémákkal küzd, tehát valójában 30 gyerekkel foglalkozik és sajnos néha az olyan gyerekeken csattan az ostor, mint a kérdező gyereke, aki nem magatartási problémás effektíve, mert beáll a sarokba, és tudja, hogy rosszat tett.
Szóval csak okosan kérj segítséget a nevelésiből, és minden szeretettel és figyelmeddel segítsd őt lépésről lépésre kell a gyereket összeszedni.
Valami olyan háttérfeladatot kéne rábízni, amivel ő is hozzátehet a műsorhoz, de mégsem kell szerepelnie.
Butaság az óvónőktől, hogy így neurotizálják a gyerekeket. Az ovinak a játékról kéne szólnia, nem arról, hogy stresszelik őket.
A magatartásprobléma éppen abból lesz azt mondták a nevelési tanácsadóba,hogy rosszul reagálják le a figyelemzavaros gyermek viselkedéssét,akkor megvadítják és már mivel úgy érzi nem tud,majd nem is akar megfelelni.
AZ óvónéni olyanokat mond,hogy egyértelmű,hogy nélkülözi az alapvető ismereteket is a figyelemzavaros gyerekekről
"Hát az IQ-ja jó lett ,akkor nem is lehet figyelemzavaros" ,én magyarázgatom neki,hogy attól még lehet figyelemzavaros,hogy értelmileg épp.
Nem antiszociális agresszív őrültek ők,hanem nagyonis törekszenek a szeretet az elismerés kivívásásra,persze az egy másik dolog,hogy folyton szidják őket"Figyelj már ide,nézz az orrod elé,már megint lelökted a poharat,rossz gyerek vagy".
Tőlem folyton várja a kisfiam a visszajelzéseket"Ugye anya én nagyon jó segítség vagyok,igaz jófiú vagyok,igaz mindig az anyukám maradsz?"
csak egy ötlet: mi volna akkor, ha a szereplésen megfognád a kicsi kezét, melléguggolnál és együtt mondanátok a szöveget? Az se lenne rá építő jelleggel? Már csak azért is, mert téged istenít, játszd el te az óvónők szerepét.
A hozzászólásokat olvasva mindkét félnek igaza van...
Én tisztában vagyok vele,hogy az óvónéniknek sem könnyű feladat egy ilyen kisfiú nevelése,csakúgy mint nekem is szükséges volt megszereznem a speciális ismereteket és nap mint nap próbálgatom,hogy mi válik be,bíztató,hogy ahogy egyre nagyobb mintha javulnának a dolgok :-) .
Beszéltem más anyukákkal akik hasonló gondokkal küzdenek sokan egyetértettünk benne,hogy bármire képesek lennénk csakhogy segíthessünk a gyerekünkön,hogy megkönnyítsük a beilleszkedését,hogy segítsünk begyakorolni kontrollt gyakorolniuk magukon,hogy igyekezzenek a korlátokat betartani.
Egy éve még hatalmas cirkusz volt az oviba indulás,nem akart felöltözni,ha kimentünk az autóhoz 20 x körbeszaladta a kocsit nem akart beszálni.Ma gond nélkül felöltözik,közben édesen elbeszélget,ha kimegyünk szépen beül az autóba!
Ha minden gyereket csak szidni tudnak,leeht akkor enm is a te gyerekeddel van gond hanem tényleg az ovónővel.
a gyereked nem akar szerepelni mert fél ha elrontja csak a negativat kapja az ovónőtől,és gyakorolni is ezért nem akar velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!