Milyen gyakran fordul elő, hogy gyermeked éjjel sír, ordít, hisztizik, kiabál, csapkod, rugdos, dobálja magát?
05.13. 20:41-es vagyok
Még akartam írni hozzá, de a fiamnak szüksége volt rám.
Szóval nálunk is az a baj, hogyha megölelem, tol el magától, dobálja magát, ívben megfeszül, de mégis bújna hozzám.
Lekopogjam, de már néhány éjszakája viszonylag jót alszunk. Nála most ez 1 héten át tartott minden éjjel.
A mi fiunknál valószínűleg pszichés és fizikai okok is közrejátszanak. Súlyos bőrszárazsággal és ekcémával küzdünk ( és nem véletlen a többes szám), rettenetesen viszket a bőre mindenfajta krém, gyógyszer és kezelés mellett is.
Pavor nocturnus,a kisfiam is ezzel küzd,szinte minden éjszaka,ah eseménydús volt a napja,akkor méginkább jelentkezik.
Odáig jutottunk,hogy a férjemmel a gyerek elalvását követően ,már félünk,hogy mikor kezdődik,ilyenkor felül,kétségbesett meredt tekinettetel ordít,ha probálom felébrezsteni méginkább elhúzódik a dolog.
Gyermekpszichiáter szerint majd kinövi,hát nem tudom,mert most 5 éves kb másfél éve figyeltem fel erre és nem ritkult semmit.
Én is azt szeretném, hogy mondja egy orvos, hogy semmi olyan gond nincs, amit változtatni kéne, vagy kezelni. Ha azt mondják, minden rendben, elfogadom, hogy ez van, és igyekszem vele együtt élni. De így tehetetlen vagyok, és tudni szeretném, hogy tehetek-e valamit a lányomért...
Köszönöm a válaszokat.
Igen tehetsz,lehetőleg délután már ne legyen nagyon kimerítő programja,délben pedig jó ha pihen,alszik minden nap.A lefektetés nyugodt,szeretetteljes legyen.
Ha mégis jelentkezik a pavor,akkor ott vagy vele,szépen nyugodtan simogatod,próbálod lefektetni,nem felébreszteni,mert akkor lehet,hogy ellentétes hatást érsz el.
Ha más egyéb gond nincs ,akkor örülj,hogy csak ez van,mert valóban kinövik később.
Megértem,hogy aggódsz,de szerencsére ez nem jár olyan későbbi következményekkel amik miatt ne élhetne teljes életet.
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Bár én tartok tőle, hogy nálunk nem pavor van. Nem stimmelnek a tünetek. Már újszülött korától így alszik, nem 2-3 éves kora közt kezdte. Nem sikítva ébred, csendben is tud "lázadni". Nem egyformák a rohamai.
De utánajárok én is, elhatároztam nem állok meg az alváslaborig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!