Hogyan éled meg ha gyermeked hisztizik az utcán?
Hát erről aztán tudnék mesélni :D 20 hónapos extra akaratos kislány (tiszta anyja)
Nálunk még el is fekszik, ha épp pocsolya akkor oda.
Mindenesetre hót nyugi vagyok, mert tudom, hogy pont ez a kor az, amikor próbálgatja a korlátait, meddig mehet el. No meg a világ kitágul és felfedezheti és naná, hogy nem tetszik neki a tiltás. Meg kell érteni az ő szempontjait is. Egyáltalán nem érzem cikinek, ez van, ennyi idős, túl kell esni rajta.
Ha csak nem akar jönni, akkor megkérdezem tőle, hogy mi a baj, mit szeretne és megpróbálom elmagyarázni hogy akkor és pont úgy miért nem lehet...ha nem lehet (sietünk, stb). Ez a jobbik eset, mert akkor hüppögve azért jön.
A másik eset, ha valamit baromira nem akar vagy épp nagyon akar. Na akkor jön a kézből kitépés, toporzékolás, krokodilkönnyek térdre esés, és ha látja (márpedig látja) hogy nem hat meg akkor el is fekszik vagy hanyatt, vagy oldalára.
Simán átlépem, megyek pár lépést és visszanézek, hogy akkor jön szépen anyukával vagy ott marad és idegen nénik meg bácsik el fogják vinni. Vagy beteg lesz és elő kell venni az orrszívót (húúú nagyon utálja)
Nem azt mondom hogy azonnal, de kb 2 percen belül felkepeszt és odajön hozzám. De én teljesen nyugodt vagyok (legalábbis kívülről abszolút nem mutatom, hogy beste kölke már megint hisztizel?) és egy lépést én is teszek felé, hogy lássa hajlandó vagyok békülni.
Megölelem (teszek rá milyen a ruhája, van mosógép otthon azonnal átöltözünk ha kell hajat is mosunk) megpuszilgatom és megkérdezem, hogy mehetünk akkor? Bólogat, és vége a hisztinek.
Na azért mindig vannak ám beszólogatók. Nem szoktam rájuk figyelni, de van egy egy típus akinek keményen visszaszólok, hogy csak hápogni tudnak.
Ilyenek
- bezzeg az én unokám nem csinál ilyent, mert jó gyerek volt (ez szerintem nemigazán létező kategória, különben sem rossz a lányom)
- anya ellen uszítás (de rossz anyuka nem engedi/veszi stb meg, de csúnya anyuka ilyen kislányt bántani stb)
-csalós néni-bácsi (gyere velem, legyél az én kicsikém tőlem mindent megkapsz, hagyd ott gonosz anyukát)
Szóval nem kell ezt annyira rosszul felfogni. Lesz még rosszabb, ha jön a kamaszkor :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!