Hogyan tudnám megértetni a férjemmel, hogy ez így nem jó nekem?
A férjem 6 éve vegán, én nem. Két fiunk van , 11 éves és 20 hónapos. A nagy mindenevő, ahogy én is, viszont a kicsinél azt szeretné ha nem enne húst. Én viszont nem értek ezzel egyet. Nem tartom megfelelőnek, ahogyan a túlzott hús és cukor fogyasztást sem.
Szeretem a változatosságot, előtérbe helyezem a zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű ételeket, de nem tartom közellenségnek a húst.
Ennek ellenére itthon úgy főzök, hogy ő is tudjon enni belőle.
Félreértések elkerülése végett: nem a férjem kérte, szívesen csinálom, támogatom ebben a hitében. Nagyon sokat olvastam pro és kontra cikkeket, néha ide-néha oda csapódok...
Viszont jön a bölcsi, az ovi stb..., a nagyszülők, rokonok és egyszerűen nem akarom, hogy a gyerekemet arról tartsák számon, hogy: ja! a vegetáriánus kisfiú az x csoportból..., a nagyszülőkkel sem szeretnék örökös harcot vívni, hogy mit egyen ez a szegény gyerek stb....
Persze hozzá teszem, a "szegény gyereknek" lenne mit ennie, de ez azért egy nem ilyen szokásokkal rendelkező családnak elég nagy fejtörést okoz.
Egyszerűen úgy érzem, hogy szétszakadok. Félek attól,hogy szakadékot fog képezni közöttünk ez.
Mit tegyek?
Mindenekelőtt beszél táplálkozási tanácsadóval. amennyire én tudom, fejlődésben lévő gyereknél nem túl célszerű a vega étrend.
Ez fontosabb, mint a köztetek levő nézetkülönbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!