Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám megértetni a...

Hogyan tudnám megértetni a férjemmel, hogy ez így nem jó nekem?

Figyelt kérdés

A férjem 6 éve vegán, én nem. Két fiunk van , 11 éves és 20 hónapos. A nagy mindenevő, ahogy én is, viszont a kicsinél azt szeretné ha nem enne húst. Én viszont nem értek ezzel egyet. Nem tartom megfelelőnek, ahogyan a túlzott hús és cukor fogyasztást sem.

Szeretem a változatosságot, előtérbe helyezem a zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű ételeket, de nem tartom közellenségnek a húst.

Ennek ellenére itthon úgy főzök, hogy ő is tudjon enni belőle.

Félreértések elkerülése végett: nem a férjem kérte, szívesen csinálom, támogatom ebben a hitében. Nagyon sokat olvastam pro és kontra cikkeket, néha ide-néha oda csapódok...

Viszont jön a bölcsi, az ovi stb..., a nagyszülők, rokonok és egyszerűen nem akarom, hogy a gyerekemet arról tartsák számon, hogy: ja! a vegetáriánus kisfiú az x csoportból..., a nagyszülőkkel sem szeretnék örökös harcot vívni, hogy mit egyen ez a szegény gyerek stb....

Persze hozzá teszem, a "szegény gyereknek" lenne mit ennie, de ez azért egy nem ilyen szokásokkal rendelkező családnak elég nagy fejtörést okoz.

Egyszerűen úgy érzem, hogy szétszakadok. Félek attól,hogy szakadékot fog képezni közöttünk ez.

Mit tegyek?

2011. máj. 3. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenekelőtt beszél táplálkozási tanácsadóval. amennyire én tudom, fejlődésben lévő gyereknél nem túl célszerű a vega étrend.

Ez fontosabb, mint a köztetek levő nézetkülönbség.

2011. máj. 3. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
aminthogy az ember fogazata és bélzete is mutatja, alapvetően mindenevő faj vagyunk. nem szerencsés megvonni a gyerektől a húst, ahogy az első is írta. lehet pótolni ezzel-azzal a fehérjét, de az nem egyenrétékű felszívódést stb tekintve. sztem is beszéljetek szakemberrel, úgy, hogy a férjed is jelen legyen.
2011. máj. 3. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó ötlet: beszélni úgy dokival, hogy jelen van a férjed is. A fejlődő szervezettől TILOS megvonni az állati fehérjét!!! Egyszerűen KELL, és ha a férjed ezt szeretné, meg kell értenie, hogy több kárt tenne vele, mint hasznot!!!
2011. máj. 3. 14:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az, hogy valaki vega lesz vagy husevo az mindenkinek a sajat dontese. Szerintem ertesd meg a ferjeddel, hogy majd ha eljon az ido akkor a fiad eldonti, hogy vega lesz vagy nem. Gondolom a ferjed sem csecsemo koratol vega, hanem az o dontese volt. Szerintem a szulo nem kene ilyet raeroszakoljon a gyerekere. Egyen az a gyerek azt amit szeret es ami jolesik neki (persze nem csokihegyekre gondolok) es majd eldonti, hogy mit akar amikor felno. Szerintem nem is lesz jo hatassal ra, hogy mas gyereke ehet barmit o meg nem. XY, majd joizuen eszi a rantott csirke combot o meg csak nezi. :( Egy gyerekkort nem szabad ilyennel tonkretenni. Majd eldonti o szerintem de ennek nincs meg itt az ideje.
2011. máj. 3. 15:57
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a hozzá szólást, engem a legjobban az zavar, hogy nem tudok teljes mellszélességgel a gyerekem mellett állni, emiatt hitelemet vesztem előtte és mások előtt is. Egy kicsit hülyén hangzik, hogy igen a kicsi nem eszik húst, de én néha-néha megkívánom és megeszem.
2011. máj. 3. 16:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Arról nam beszélve, hogy ha a nagyobbik gyerek is eszik húst, akkor hogyan akarod eltiltani tőle. Mi lesz ha látja, hogy te maga nagytesó húst esztek, és ő is kérne belőle? Ez csak úgy menne, h tényleg senki nemenne a családban húst. Tudod, hogy a kicsik milyen előszeretettel utánozzák a nagyokat, főleg a negytesót, anyát akivel több időt tölt, mint apával. Nemigen megy majd konflikus nélkül még a szűk családban sem.
2011. máj. 4. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!