Hogy lehet megértetni egy 2 évessel, hogy azért nincs velünk az apukája, mert meghalt?
Részvétem!
Nekem is 2 éves a nagylányom, és én attól félek, hogy dédszülei nem lesznek sokáig közöttünk, papa már 90, mama 84 éves és romlanak...
Nerég kérdeztem én is, de csak a "sablon" válaszok jöttek.
Annyit viszont tanácsoltak, hogy ne azt mond, hogy elaludt, mert akkor félhet, ha mást is aludni lát.
Én azt mondom majd neki, hogy a papa elment, ott lakik fent az ében, és figyel minket. Szeret puszit dobni, majd dobunk neki puszit.
Én sem vagyok vallásos, de talán ezt találom a legjobb megoldásnak.
És ha szükségét érzed, keress fel egy szakembert, sokat segíthet neked, és a lányodnak is feldolgozni a veszteséget.
részvétem.
semmiképp ne mondjad neki, hogy alszik, mert esetleg félni fog elaludni. szerintem ha elmagyarázod neki, hogy apa testében valami elromlott, és már nem működött tovább, ezért meghalt, vagy baleset érte... szóval ami történt, akkor egy idő után meg fogja érteni, kielégíti a válasz. persze felfogni még soká tudja csak a dolog súlyát. esetleg ha elpusztul egy általa ismert állat, házi kedvenc, akkor elmondhatod, hogy az az állat is meghalt, hogy legyen valami képe a dologról. ez sajnos természetes dolog, nem szabad, hogy tabu legyen köztetek. kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!