Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet megértetni egy 2...

Hogy lehet megértetni egy 2 évessel, hogy azért nincs velünk az apukája, mert meghalt?

Figyelt kérdés
Most kezd elég jól beszélni,már egy ideje ketten vagyunk,de mostanság látom rajta,hogy nem érti a barátainkat,vagy épp az utcán,hogy a többi gyereknek van anyu is és apu is.Néha más gyerek ha mondja,akkor ő is mondja akár vadidegennek,hogy apa,nekem meg a szivem szakad meg.Nem mondanám magam vallásosnak,a mennyország-szöveget nem nagyon erőltetném,gondoltam azt mondom,hogy apa egy csillag,és mindig lát minket,és vigyáz ránk.Ha esetleg valaki (sajnos) hasonló cipőben jár,szivesen fogadnám a tanácsait,eléggé kétségbe vagyok esve amúgy is............
2010. júl. 16. 14:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én szerencsés vagyok, nekem él a férjem. Így csak azt tudom mondani, hogy én mit csinálnék a helyedben a saját lányommal, aki pont a jövőhéten lesz két éves. Mindig, mindent elmagyaráztam neki (a lehető legegyszerűbb módon), így ezt is elmondanám neki, sokszor, amíg meg nem értené. Mutogatnék neki képeket az Apukájáról, lehet elvinném a temetőbe is, hogy értse, hogy neki ott alszik az Apukája. Őszinte részvétem, nagyon nem lennék a helyedben. És tényleg nem okoskodni akartam, csak ez jutott eszembe.
2010. júl. 16. 14:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Nézzük a képeket, sokszor ő vesz elő,temetőbe is elvittem már,és egyből mondja,hogy apa.Aztán a boltban ha kiabál egy gyerek az apjának,akkor ő is kiabál,engem meg hülyének néznek,hogy miért sirok...Nem okoskodásnak vettem,köszönöm a választ!
2010. júl. 16. 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Részvétem!

Nekem is 2 éves a nagylányom, és én attól félek, hogy dédszülei nem lesznek sokáig közöttünk, papa már 90, mama 84 éves és romlanak...

Nerég kérdeztem én is, de csak a "sablon" válaszok jöttek.

Annyit viszont tanácsoltak, hogy ne azt mond, hogy elaludt, mert akkor félhet, ha mást is aludni lát.

Én azt mondom majd neki, hogy a papa elment, ott lakik fent az ében, és figyel minket. Szeret puszit dobni, majd dobunk neki puszit.

Én sem vagyok vallásos, de talán ezt találom a legjobb megoldásnak.

És ha szükségét érzed, keress fel egy szakembert, sokat segíthet neked, és a lányodnak is feldolgozni a veszteséget.

2010. júl. 16. 14:50
 4/5 anonim ***** válasza:

részvétem.

semmiképp ne mondjad neki, hogy alszik, mert esetleg félni fog elaludni. szerintem ha elmagyarázod neki, hogy apa testében valami elromlott, és már nem működött tovább, ezért meghalt, vagy baleset érte... szóval ami történt, akkor egy idő után meg fogja érteni, kielégíti a válasz. persze felfogni még soká tudja csak a dolog súlyát. esetleg ha elpusztul egy általa ismert állat, házi kedvenc, akkor elmondhatod, hogy az az állat is meghalt, hogy legyen valami képe a dologról. ez sajnos természetes dolog, nem szabad, hogy tabu legyen köztetek. kitartás!

2010. júl. 16. 18:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk a dédi nagyon beteg volt és az angyalkákhoz költözött fel az égbe. Eddig még nem kérdezett róla bővebben. 3 éves a lányom.
2010. júl. 17. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!