Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek? "Add...

Mi a véleményetek? "Add vissza neki. "Lent részletesebben.

Figyelt kérdés
A 2 éves kisfiam nem tudom miért de a ritka családi eseményeken a másfél éves kislány uncsitesóját, mindig lökdösi. Na most húsvétkor is volt ilyen eset, erre a sógornőm azt tanácsolta a kislánynak, hogy lökje vissza, vagyis adja vissza neki. Szerintetek ez normális?mert én úgy gondolom , nem. Jó, persze a gyerek ne hagyja magát esetekben, de ha ezt tanácsolja, akkor sose lesz vége és verekedéssé fajulhat. Ti hogy látjátok?
2011. ápr. 27. 15:06
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

15:34-es!

Maximálisan így gondolom én is!

De ettől függetlenül persze elfogadom, hogy másoknak más a véleményük, azért is írtam ki.

2011. ápr. 27. 15:35
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem kellene semmit sem csinálnia? na, ez nekem magas. Van gyerekem, egyenlőre egy, most várjuk a másodikat, de képzeld, testvérem van. Egész gyerekkorunkban gyepáltuk egymást, pedig ő fiú, aztán amikor már ő volt az erősebb, abbahagytuk. Nem haltunk bele, és jó testvérek vagyunk, bármiben, bármikor számíthatok rá.

De azért egy testvér meg egy rokon gyerek szerintem tök más tészta. Mindegy, tartom a véleményem, én rászólnék a lökdösődőre, és kész. Nem is értem, hogy gondolod, hogy az anyuka ott áll és nem csinál semmit. Ha a fiad 2 évesen lökdösi, szerinted később mit fog csinálni, ha nem teszitek helyre?

Azért a "ne szóljon semmit" meg az "add vissza" között vannak átmenetek.

2011. ápr. 27. 15:39
 23/27 A kérdező kommentje:

Na igen, lehet az átement hiányzik.:)

De nem ekkora probléma ez, mint amit gondolsz..:))

2011. ápr. 27. 15:44
 24/27 anonim ***** válasza:
52%
Hat nem tudom de nallunk a bolcsibe ha ilyen van akkor azt aki lokdosodik buntibe teszik de olyat nem mondanak, hogy adja vissza. Szepen megfogja a bolcsis neni elmondja egyszeruen, hogy ezt nem szabad es kulon viszi a gyerkocot. Altalaban egy ido utan a gyerek rajon, hogy nem erdemes lokdosodni, verekedni mert o az aki kimarad a jobol. Nallunk ha ilyen van otthon (csaladi baratok, hasonlo koru babak, 11, 15, 18, 21 honaposak) mindig az aldozat kap nagyobb figyelmet. Pl. ha a kisfiamat meglokik akkor hozza fordulunk, megolelgetjuk, hogy nincs semmi baj, nagyon ugyes vagy, xy most rosszalkodik, gyere jatszunk anyaval es keresunk valami mast vagy gyere setaljunk egyet, ne is foglakozzunk vele. Ezzel a masik verekedosebb gyerek rajon, hogy semmit sem er a lokdosessel, egyedul is marad es sokkal jobban figyelnek arra akit meglokott, sokkal tobb figyelmet kap a masik o meg el van felejtve egy idore. Rosszabb mint 100 pofon. :)
2011. ápr. 27. 16:30
 25/27 anonim ***** válasza:
51%
Figyelj! Rászóltál, nem használt. Szerintem okosan oldotta meg a másik anyuka, mert, ha ő fegyelmezné meg a fiadat, akkor az még jobban "bántaná a csőrödet". Szóval jól tette a másik anyuka. (pici lökésből is lehet balaset, ha rosszul, rossz helyre esik a kicsi...)
2011. ápr. 27. 17:35
 26/27 anonim ***** válasza:
Vannak dolgok amit a gyerekeknek egymas kozott kell lejatszaniuk.Ezt el kell fogadni es erre is meg kell tanitani oket.A kislany kulonben vissza adta a fiadnak?En is ezt szoktam mondani a lanyomnak,hogy nem mindig vagyok ott mellette,ha valamelyik gyerek bantja akkor ne hagyja magat vedje meg.Bar itt kint az elso utes utan szetszedik a gyerekeket de ok azert dugiban tovabb folytatjak.A fiadnak is meg kell tanulnia,hogy nem lokdosodhet allandoan,mert az csak egy dolog,hogy te raszolsz.
2011. ápr. 27. 19:24
 27/27 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy vissza adta e, nem voltam ott.

Köszi a válaszokat.

És én is írtam, hogy ne hagyja egy gyerek magát, de nem buzdítanám.....egyébként meg így visszagondolva a kislány nagyon akaratos, és lehet hogy másnál ő is így csinál, így rátalált olyanra, aki veel csinálja....na ezt jól leírtam.:)

Karácsonyi bulinál, a lány lökte ki a székből a fiamat, de nem szóltam senkire....vártam, hogy az anyja rászól, és kész. De nem mondtam volna neki, hogy lökd ki te is.....hmmm

2011. ápr. 27. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!