Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek? "Add...

Mi a véleményetek? "Add vissza neki. "Lent részletesebben.

Figyelt kérdés
A 2 éves kisfiam nem tudom miért de a ritka családi eseményeken a másfél éves kislány uncsitesóját, mindig lökdösi. Na most húsvétkor is volt ilyen eset, erre a sógornőm azt tanácsolta a kislánynak, hogy lökje vissza, vagyis adja vissza neki. Szerintetek ez normális?mert én úgy gondolom , nem. Jó, persze a gyerek ne hagyja magát esetekben, de ha ezt tanácsolja, akkor sose lesz vége és verekedéssé fajulhat. Ti hogy látjátok?
2011. ápr. 27. 15:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem se adja vissza. Ha Te rászólsz a fiadra, akkor nem kell uszítani a kicsit. Az unokaöcsém és a fiam között 1 hónap a különbség. Az unokatesó folyton csipi, marja a fiamat. Az meg áll és hagyja aztán sír. Eszembe nem jutna közölni, hogy húzd meg Te is. Később mi lesz?
2011. ápr. 27. 15:19
 12/27 A kérdező kommentje:
Ok, ez kb. 3szor fordult elő összesen, na mindegy én akkor is kiakadtam.....:))
2011. ápr. 27. 15:19
 13/27 anonim ***** válasza:
74%
Semmi gond, akkor ha a kislány visszalök, ő sem csinált semmi egetrengető dolgot, igaz? akkor miről beszélünk? és köszi a lepontozást.
2011. ápr. 27. 15:22
 14/27 anonim ***** válasza:
52%

Hát... nálunk pont az oviban mondták az óvónők a gyereknek, hogy adja vissza...

Akkor én is rákérdeztem, hogy ha az egyik kidobja kővel a másik szemét, akkor is adja vissza??? Mivel egy gyerek nem érti a különbséget, hogy egy lökést miért lehet, a keményebb bántalmazást miért nem? A végén nem egy sérült gyerekük lesz, hanem kettő.

Abban van igazság, hogy annyit tehetsz, rendbeszeded a fiadat. Ne csak akkor ne lökdösődjön, ha épp látod, akkor sem lenne szabad, ha nem vagy ott.

Gondolom, féltékeny lehet, vagy más okból nem bírja a kislányt. Praktikusabb, ha legközelebb nem hagyod őket együtt, lefoglalod a fiad, vagy áthívod magaddal a másik szobába.

Azért, mert két gyerek hasonló korú, még nem törvényszerű, hogy szívesen vannak egymás társaságában, ezt minden szülőnek el kell fogadnia. (Nekem gyerekkoromban minden család rendezvényt pokollá tettek, mert az "uncsitesómmal" kellett haverkodni, akit ki nem állhattam, ő meg engem.)

Ne erőltessétek inkább a dolgot, jobb, ha felkelted az érdeklődést a közös játék iránt, hogy ők akarják.

Ennyi idősen amúgy a legtöbb kicsi nem tud a másikkal játszani, legfeljebb egymás mellett, egymást utánozva.

Próbáljátok meg elfogadni, hogy ők nem akarnak most egymással bratyizni. Ha nem erőltetitek, egy-két év múlva ők fognak egymás felé nyitni, de így addigra masszív ellenérzés alakul ki a lökdösődések miatt.

Kicsit hosszú lett, bocs.

:)

2011. ápr. 27. 15:23
 15/27 A kérdező kommentje:

Én még mindig azt vallom, és soha senkitől ezt nem hallottam, hogy add vissza.....

A kisfiamnak van egy 5 éves nővére, soha nem bántotta, pedig nemegyszer kapott az öccsétől. na de ha azt mondom neki, add vissza, akkor mindig verekdés lenne....én ezt nem fogom fel, mire jó???

És mivel még kicsik a 2 és a másfél éves, szerintem sok minden előfordulhat.....nem kell a gyerekek között feszültságet csinálni. Ha az én gyerekemet bántották, bántják, akkor vagy a gyerek szülője rászól a sajátjára, vagy én az övére, de nem ezt mondom, hogy add vissza. Nekem ez a lényeg. De érdekes, hogy mennyien gondolják másképpen.

Köszi azért a válaszokat!!

2011. ápr. 27. 15:23
 16/27 anonim ***** válasza:

Még mindig nem osztottad meg velünk, hogy szerinted mit kellett volna tennie a sógornődnek.

Egyébként ha jól értem, a kisfiú nekimegy a nővérének is?

2011. ápr. 27. 15:28
 17/27 A kérdező kommentje:

15:23-as!

Köszi a hosszú írásodat, legalább érted.

Pont ezt is írtam, hogy persze, ne hagyja egy gyerek magát. De annyi minden érheti, éri egy gyereket, nem értem ezt az add visszát.:)

Igen, ez az ovis példád, szemléltető.

És érdekes módon, de megláttad a valóságot, nagyon ritkán találkozunk velük (nem is erőltetem, nekem is jobb), és a kislányt féltik, óvják nagyon túlzottan mindentől, soha semmikor nincs semmiért rászólva és azt gondolom a kifiam mintha érezné ezt a burkot és azért próbálkozik ezzel...

Nem egyedül voltak a másik szobában, hanem anyukámmal, és a sógornőm épp tisztába tette a 3 hónapos kisfiát, és ott álltak egymás mellett. Ha én ott vagyok, tutti, leszídom a fiam, de tutti, hogy rászólok a sógornőmre i, hogy ezt ne tanácsolja, mert....

Mert elmondanám akkor azt is, hogy másnap reggel, észrevettem, hogy a ksilányom rácsap nem nagyot a kisfiamra, mondom ez miért volt?Mondja a lányom, mert viszaadatm, mert ős is megütött....na több sem kellett nekem....akkor jó tanács ez????

Jajj, én is hosszú vagyok, be is fejezem és köszi mindenkinek a hozzászólásokat igen érdekes.

2011. ápr. 27. 15:30
 18/27 anonim ***** válasza:
87%
Én a saját gyerekeimnél is mondom, hogy add vissza. Amikor a kisebb már unja hogy a nagyobb folyton piszkálja, akkor szólok neki, hogy adja vissza. Nincs belőle verekedés, rájön a nagyobb, hogy ez tényleg rosszul esik.
2011. ápr. 27. 15:31
 19/27 A kérdező kommentje:

15:28.

Szerintem semmit nem kellett volna tennie, mert ha fordított eset lenne, én ezt nem mondom a gyerekemnek. Neke dmennyi gyereked van?Mert akinek min. 2 az tudja, hogy tesók között, akad 1-2 vita, ez meg az. Nem vadállat a kisfiam, sőt.....:)

2011. ápr. 27. 15:32
 20/27 anonim ***** válasza:
52%

Elkezdtem olvasni a válaszokat,aztán egy idő után már nem olvastam végig,úgyhogy ezektől függetlenül írok.

Én SOHA semilyen körülmények közt nem mondtam még és nem is fogok ilyet mondani a lányomnak (ha fiam lenne annak sem mondanám),hogy lökjön vagy üssön vissza ha bántják.

Emiatt kaptam már a fejemre azt is hogy mimózát nevelek belőle,de én meg nem így gondolkodom.

Az agresszió agressziót szül. Ez az egyik.

A másik dolog meg,hogy nem hiszem hogy az a helyes,ha azt tanulja meg hogy így kell lerendezni a dolgokat. Ha már kicsiként is ezt pumpálja bele a szülő,milyen lesz később?

Kicsapják majd a suliból mert állandóan verekedni fog?

Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy jónak látja,de én ennek maximálisan az ellenzője vagyok,és arra tanítom a gyermekemet,hogy ha valami baj van azt beszélje meg a másikkal. Soha nem buzdítanám ütésre vagy lökdösésre.

És ha annak az anyukája nincsen ott,aki megüti vagy meglöki,akkor én bizony rászólok arra a gyerekre szemrebbenés nélkül.

Ha pedig ott van,akkor elvárom,hogy ő szóljon rá.

Ha nem teszi meg,akkor megszégyenítem annyival,hogy hangosan elmondom a lányomnak hogy elmegyünk máshová mert ez a kisfiú/kislány nagyon neveletlen.

Ennyi.

2011. ápr. 27. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!