Mi a véleményetek? "Add vissza neki. "Lent részletesebben.
Én úgy látom, hogy biztos ugyanezt tanácsolom a gyerekemnek, ha monjuk a másik gyerek anyukája nem lép közbe. Amúgy is nem árt, ha megtanulják megvédeni magukat. Vagy szerinted mit kellett volna csinálnia? ha rászólna a fiadra, gondolom amiatt írnál ki kérdést.
Szerintem inkább az az érdekes, TE mit csináltál. Közbeavatkoztál?
Szerintem ez teljesen normális, védje meg magát a kislány, aki ráadásul kisebb is...
Gondolom Te is hasonlót tanácsolnál a kisfiadnak, ha ő lenne az "áldozat". Vagy simán elnéznéd, hogy egy nagyobb lökdösse?
Én akkor pont a másik szobában voltam, de az előző eseteknél ott voltam és jól megszídtam a fiamat.
Én ezt hülye tanácsnak fogom fel, soha nem mondanám ezt senkinek. Gondolj bele, abból mi lenne. Testvérek között pl???Sose lenne vége, mindig verekednének???Vagy az ovi, bölcsiben??Gondoljátok az óvónénik ezt mondják????Elfogadom, hogy ti így látjátok, ezért írtam ki a kérdést.
Jajj, látom teljesen félreértitek!!!
Akkor lehet rosszul írtam le a storyt. Nem fellöki, nem lesz semmi épp egy picit meglöki, semmi extra, mindig rászólok, leszídom stb. Ha az én fiamat így meglökné egy másik gyerek, tutti nem buzdítanám, hogy add vissza. Tehát semmi egetrengető dolog, nem verekszik, nem bántja, és mást sose....
Konkrét esetet kérdeztél, nem ovodát, bölcsit, mi erre a kérdésre válaszoltunk, erre a szitura, nem általánosítunk.
Én arra helyezném a hangsúlyt, hogy itt folyamatos, megismétlődő dologról van szó, tehát nem egyszer történt meg, hanem ha találkoznak, mindig. Lehet, hogy hülye tanács, de akkor azt mondd meg, szerinted hogyan kellene reagálnia a sógornődnek? gondolom látta, hogy párszor már megszidtad a fiad, és nem használt, hát mit csináljon? mi van, ha ő szól rá a fiadra, és te magadra veszed? (ahogy ezt is) Szerintem sem jó tanács, én biztos a gyerekre szólnék rá, és küldeném vissza az anyjához, de megértem a sógornődet.
Nálunk nemrég történt egy ilyen eset. Pedig ott mindig rászólt a kisfiúra az anyukája, még a fenekére is ráhúzott egyszer, de akárhányszor találkoznak a másik gyerkőccel, csak bántja. A 6. ilyen alkalomnál, a másik anyuka mondta a kicsijének viccesen, hogy ne hagyd magad, add vissza. A pici vissza is adta, volt egy kis sírás kb. egy percig, azóta nem bántják egymást. A másik is megtanulta,hogy ha visszaadják neki,az bizony fájdalmas is lehet.
Az oké,hogy te most nem voltál ott, de nem először csinálja. Akkor kellett volna vagy erélyesen rászólni, vagy ráhúzni egy picit a popsijára. Nyilván most már azért csinálja mindig, mert előtte x alkalommal nem lett rászólva. Mondjuk én a másik anyuka helyében már az első alkalomkor rászóltam volna, ha az én gyerekem, ha nem!
Én keresztfiam esetét tudom leírni neked! A bátyát állandóan verte, hozzá vágott mindent! A nagyobbikra mindig rászóltak, hogy ne adja vissza, mert ő nagyobb!
Viszont a bölcsibe azt mondták az anyukájának, hogy igen is adja vissza a nagyobb, mert később majd a kicsi elkezd verekedni, mert úgy fogja gondolni, hogy ha a bátyával elbír, elbír mással is! Úgy hogy szerintem is adja vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!