Szeptemberbe megy elsö osztályba a kislányom szeretném még egyenlöre ha szülöi kisérettel menne az iskolába és ugy is jönne haza.A doktornövel beszélgettem ma erröl és azt mondta pszihologusra van szükségem mert ezzel elkényeztetem a lányom.A magyarázat az volt neki is egyedül járt a lánya már elsö osztálytol suliba söt egyedül volt du. otthon és tanult.Rosszul esett hogy betegnek néz ezért de én meg azt nem tartom jonak amit ö tett.
Szerintem a magyarázat egyszerű, miért nézett csodabogárnak: nem trendi ma sétálva kísérgetni a gyereket, sokkal inkább zsupsz az autóba kora reggel, aztán anya kitesz a sulinál.Ha ezt mondtad volna, hogy ragaszkodsz hozzá, hogy minden reggel autóval vidd a gyereket, fel se tűnt volna neki a dolog, de így, hogy NEM AUTÓVAL, így már kilóg a lóláb.Mint ahogy nem divat ma már a babakocsi, csak lesnek rám is kerek szemmel az eladók, ha bárhova bemegyek babakocsival a 2 hónaposommal és nem az ortopéd beutalós kenguruval illetve kendővel ( ez az igazság, szakorvos mondta, nem az ujjamból szopom ), csak nézik, hogy befele tuszkolom a boltba, patikába, majdhogynem ki is néznek.Esős időkben meg elkívánnak a francba, hiszen a kocsival összesározom az üzletet.Csakmert csodabogárnak számítok, hogy nem kötöm gúzsba magamon a gyerekemet!!!!!
2011. ápr. 21. 16:55
12/23 anonim válasza:
Ez még messze van az elkényeztetéstől. Az én lányom ötödikes, mostanában kezdett egyedül közlekedni (négy buszmegálló, vidéki városka)de akkor kerülök nyugalmi állapotba, amikor mindenki hazaér épségben, biztonságban. A doktornőtöket csókoltatom :)
2011. ápr. 21. 22:01
13/23 anonim válasza:
Fiam negyedikes nem jár egyedül több okból:
-kicsit figyelemzavaros
-busz ritkán jár, gyalog min fél óra
-itthon vagyok a kicsivel reggel el tudom vinni, du hozni
-ők du 4-ig suliban vannak negyedik végéig
a dokid a beteg
2011. ápr. 21. 22:27
14/23 anonim válasza:
előző
Bp-en kakunk forgalmas főútvonalnál, rengeteg kocsi, villamos is jár, szóval ha csak egy kicsit nem figyel, simán elcsapják
2011. ápr. 21. 22:28
15/23 anonim válasza:
Doktornéninek felvágták ám a nyelvét! Előbb utaltassa be magát valahova! Tanácsot kész és így reagál? Engem se látna többet! Szerintem teljesen normális ha kísérgeted. Új útvonal,új környezet,stb. Szólni fog ő ha már nincs rá szüksége és égőnek tartja. Az elkényeztetés nem itt kezdődik,az önállóságot meg ne ezzel mérjük már!
2011. ápr. 22. 01:30
16/23 anonim válasza:
Úgy örülök ilyenkor - mikor forgalmas utakról,villamosokról stb. beszéltek-, hogy nekünk falun,az iskolával szemben van a házunk.
Ezt minden rosszindulat nélkül mondom és csak a saját megnyugtatásomra!!!
2011. ápr. 22. 07:33
17/23 anonim válasza:
Ez hülye, 7 éves gyereket egyedül. Mi van ha valami történik, annyi mindent hallani. Engem 2 évig kisértek.
2011. ápr. 22. 09:12
18/23 anonim válasza:
22:27-es
Előre rettegek, ha szeptembertől egyedül fog járni a fiam, itt nem messze a zebrán!! rendszeresen elütnek embereket
2011. ápr. 22. 10:01
19/23 anonim válasza:
Látom, a 63%-os anyuka megint virította jószándékú véleményét:)Eszméletlen egy nő lehet...
Én azt mondom, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy adott településen szükséges-e a gyerek kísérése az iskolába! Óvodába nálunk szigorúan tilos egyedül engedni a gyereket, csakis 14 évet betöltött viheti és hozhatja!
Pedig falun élünk!
Nálunk az iskola így falun belül kb. 2 km-re van. A lányomat egy hétig kísértem, azóta egyedül megy, pontosabban az osztálytársaival találkozik az út negyedénél, így együtt mennek. Van, akit lekísérnek harmadik osztályos koráig is. Én nem ítélek el ezért senkit. Én is féltem nagyon a gyerekeim testi épségét, és csak azért vagyok picit nyugodtabb, mert nálunk nincs nagy forgalom szerencsére. Bár sajnos a baj bárhol előfordulhat. Ha úgy érzed, kísérd addig, amíg ő igényli.
2011. ápr. 22. 11:17
20/23 anonim válasza:
Én is tuti elkísérném. Amúgy nálunk van olyan, hogy ötödikes gyerekekre is ott várnak a suli előtt a szülők és szerintem ebben semmi rossz nincs. Egy 7 éves gyereket igenis vinni és hozni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!