Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves koráig "fenekeljem"...

Hány éves koráig "fenekeljem" a gyerekem?

Figyelt kérdés
Nos... 1 gyermekes anya vagyok,és ha a kislányom kihúzza a gyufát, akkor néha rácsapok a fenekére. De nem tudom ezt hány éves koráig csinálhatom ezt. Kérem csak olyan anyukák kommenteljenek, akik tényleg tanácsot adnak, nem pedig azt ecsetelik, high milyen kérdés ez, meg high miért így "nevelem" a gyerekem. Köszi.
2011. nov. 9. 20:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%

Amikor már olyan idősek lettünk, hogy "értettük", felfogtuk ha azt mondták valamire, hogy nem szabad, és mégis csináltuk.

Akkor már az egyéb büntiket kaptuk: ma este nincs mese, sem élőszóban, sem tv-ben, most nem kapsz csokit, mert nem fogadtál szót, stb. Amikor már értelmével felfogja, hogy mit, miért.

2011. nov. 9. 20:52
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Jól teszed, mert bármikor felgyújthatja például a konyhát. Szerintem ne hagyd abba. De lehet inkább kikéne venni a kezéből a gyufát, mert közben amíg elfenekeled megtudja húzni a doboz oldalán.
2011. nov. 9. 20:55
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Én nem fenekeltem a gyerekemet, hanem eleinte sok időt töltöttem azzal, hogy néztem, mit csinál, és ha valami olyat akart tenni, amit nem szabad, mondtam, hogy nem, és elvittem onnan, lefoglaltam valami mással. 5-6 alkalom után megtanulta, hogy nem nyúl a konnektorhoz, a DVD lejátszóhoz, a DVD-gyűjteményhez, stb. Persze néha frissíteni kell az emlékezetét. Az elején kicsit több az idő-befektetés, de megtérül, mert a fenekeléskor csak azt tanulja meg, hogy akkor ne csináljon rosszat, amikor te ott vagy, mert akkor elvered.

2 éves gyerekem után nem kell egész nap rohangálnom, és a sarkában lennem, hogy nehogy rosszat tegyen. Kezébe adok egy hangot kiadó játékot, és tudom, hogy mit csinál.

2011. nov. 9. 22:14
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Ugye nem tervezel több gyereket?

Ha így teszed fel a kérdésedet, akkor te nem néha fenekeled el. A törvény bünteti a gyermekbántalmazást.

De a kérdésedre válaszolva:

2 éves koráig fenekeld, csapj a kezére.

4 éves koráig pofon is jöhet, majd a fakanál, ha 4 évesen már esetleg mindezért beléd rúgna, akkor ilyenkor már vissza is adhatod.

Te jó Atya Úr Isten! Anyuka!!!!!!

2011. nov. 9. 22:47
 5/12 anonim ***** válasza:
40%
Fenekelni? Semeddig!!! Inkabb neveld!
2011. nov. 10. 00:43
 6/12 anonim ***** válasza:
34%
Az még nem jutott eszedbe, hogy nem fenekelni kellene a kislányodat, hanem szeretettel és türelemmel elmagyarázni, hogy mit miért nem szabad? Ne csak annyit mondj, hogy nem szabad, hanem magyarázd is el neki, hogy miért nem szabad.
2011. nov. 10. 06:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Úgy tûnik, vannak páran akik nem tudnak olvasni.. de nem bánt, mert ez röhelyes...:)
2011. nov. 10. 10:02
 8/12 anonim ***** válasza:
57%
Nekem meg ugy tunki, hogy a konnyebb megoldast valasztod. Kihuzza a gyufat , ezert a fenekere csapsz,mert akkor nem rosszalkodik tovabb, mert sir. De ezzel nem tanitod meg semmire, es a problemat se oldod meg, mert legkozelebb ugyanugy elkoveti a hibat, amirol nem is tudja, hogy hiba, mert nem magyaraztad el neki. En nem hogy a gyerekemet, a kutyamat sem bantom!!! A te szegenysegi bizonyitvanyod, ha utlegeled a gyereked, mert TE nem vagy kepes turelemmel nevelni! Ha most nem megy szep szoval, akkor par ev mulva, vagy majd tinikorban, amikor mar vissza is tud majd utni mit fogsz csinalni? Nem bantani akarlak, es biztos vagyok benne, hogy szereted a gyermeked es mindent megtennel erte, de gondolkodj el egy kicsit a hosszu tavu kovetkezmenyeken is.
2011. nov. 10. 10:42
 9/12 anonim ***** válasza:
28%
Remélem megint csak egy kamu kérdés, látszik a kérdező megfogalmazásából és helyesírásából. Ha nem kamu, akkor meg hülye.
2011. nov. 10. 13:01
 10/12 anonim válasza:
nospank .net/vayresh.htm olvasd el az egészet és egyből tudni fogod meddig fenekeld a lányodat. ISTENEM!!!
2014. jan. 5. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!