Hány éves koráig "fenekeljem" a gyerekem?
Amikor már olyan idősek lettünk, hogy "értettük", felfogtuk ha azt mondták valamire, hogy nem szabad, és mégis csináltuk.
Akkor már az egyéb büntiket kaptuk: ma este nincs mese, sem élőszóban, sem tv-ben, most nem kapsz csokit, mert nem fogadtál szót, stb. Amikor már értelmével felfogja, hogy mit, miért.
Én nem fenekeltem a gyerekemet, hanem eleinte sok időt töltöttem azzal, hogy néztem, mit csinál, és ha valami olyat akart tenni, amit nem szabad, mondtam, hogy nem, és elvittem onnan, lefoglaltam valami mással. 5-6 alkalom után megtanulta, hogy nem nyúl a konnektorhoz, a DVD lejátszóhoz, a DVD-gyűjteményhez, stb. Persze néha frissíteni kell az emlékezetét. Az elején kicsit több az idő-befektetés, de megtérül, mert a fenekeléskor csak azt tanulja meg, hogy akkor ne csináljon rosszat, amikor te ott vagy, mert akkor elvered.
2 éves gyerekem után nem kell egész nap rohangálnom, és a sarkában lennem, hogy nehogy rosszat tegyen. Kezébe adok egy hangot kiadó játékot, és tudom, hogy mit csinál.
Ugye nem tervezel több gyereket?
Ha így teszed fel a kérdésedet, akkor te nem néha fenekeled el. A törvény bünteti a gyermekbántalmazást.
De a kérdésedre válaszolva:
2 éves koráig fenekeld, csapj a kezére.
4 éves koráig pofon is jöhet, majd a fakanál, ha 4 évesen már esetleg mindezért beléd rúgna, akkor ilyenkor már vissza is adhatod.
Te jó Atya Úr Isten! Anyuka!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!