Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is kényeztetem a...

Szerintetek is kényeztetem a gyerekem?

Figyelt kérdés

Szeptemberbe megy elsö osztályba a kislányom szeretném még egyenlöre ha szülöi kisérettel menne az iskolába és ugy is jönne haza.A doktornövel beszélgettem ma erröl és azt mondta pszihologusra van szükségem mert ezzel elkényeztetem a lányom.A magyarázat az volt neki is egyedül járt a lánya már elsö osztálytol suliba söt egyedül volt du. otthon és tanult.Rosszul esett hogy betegnek néz ezért de én meg azt nem tartom jonak amit ö tett.

Szerintetek?

2011. ápr. 21. 16:27
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
Na, az ilyen orvoshoz sem mennék vissza többet...
2011. ápr. 21. 16:31
 2/23 anonim ***** válasza:
85%

iskola-lakás távolságától is függ,

DE! A mai világban én sem engedném el egyedül, a doktornőnek lehet, hogy évekkel ezelőtt volt ennyi idős a gyereke. Senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy kísérgeted-e vagy sem, egyébként meg Te tartozol érte felelősséggel, tehát akár 18 éves koráig is kísérgethetnéd.

2011. ápr. 21. 16:33
 3/23 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem igen is el kell kísérni, én legalább is így tettem és nem bántam meg.Olyan helyen laktunk ahol nagy volt a forgalom, és féltettem egyedül, nem akartam azt , hogy jöjjön szólni valaki, hogy a gyerekem átszaladt az úton és elütötték, nekem ez volt a parám.Most harmadikos, már nem engedi, hogy kísérjem, de muszáj volt neki adnom egy telefont, hogy amint odaért a sulihoz hívjon fel, hogy minden oké mert ha ezt nem teszi én egész nap nem tudnék dolgozni az idegtől, lehet ez túlzott féltés de ebbe a világba már nem hinném, szerintem kísérd a lányodat!!!
2011. ápr. 21. 16:34
 4/23 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon jo anya vagy, a doki meg hulye. Nyugodj meg, engem sem engedtek elso evben egyedul menni, es en sem a gyerekemet. otthon hagyni egyedul egy gyereket, hat evesen? Honnan vette ez a "dr' a doktoratusat? Nem kell ehhez dokinak lenni, csak egy jozan gondolkodasu embernek.
2011. ápr. 21. 16:36
 5/23 anonim ***** válasza:
88%
Kis faluban, ha jó a közbiztonság, egy hét után járjon egyedül. Városban, fővárosban még negyedikeseket is vinni kell. Amikor a dokinő volt gyerek, nem pisiltek az alsósok szájába a kapu alatt és nem szedték le róla aciőt nagyobb gyereke. Bocs de megtörtént, e miatt nem költöztünk anno Pestre.
2011. ápr. 21. 16:36
 6/23 anonim ***** válasza:
93%
A "doktorno" nem tanulta, hogy egy hat eves gyereknek meg nincs kifejlodve a tavolsagi erzese? Nem tudja megitelni, hogy milyen messze van egy kocsi, ha lelep a jardarol, ater e mielott eluti a kocsi.
2011. ápr. 21. 16:38
 7/23 anonim ***** válasza:
0%

én 4 éves koromtól így voltam. És egyedül jártam iskolába természetesen, mert a szüleim 6-ra jártak dolgozni és délután haza, ők háromra voltak otthon. És otthon voltam egyedül minden szünetben.

Nyilván nem ezért kell pszichológus neked, hanem mert összeségében így ítélte meg a doktornő. Mi nem ismerünk, ő igen.

2011. ápr. 21. 16:39
 8/23 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Normális ez a nő???

Nekem két lányom van, egy elsős 7,5 éves és egy másodikos 9 éves, és még nem hagyom őket otthon egyedül. Postaládához, szemétledobóhoz kimegyek, de olyan, hogy délután magukra hagyjam, olyan nincs.

Barátnőméknél a nővére pár percre hagyta magára az akkor kisiskolás gyerekeket, csak a boltba szalad ki, ezalatt felrobbant a tévé, a gyerekek meg a rácsnál nem tudtak kijutni a tűz elől. Szerencsére nem történt halálos baleset, épp visszaért.

Amúgy persze sok függ hogy hol laktok, hogy két utcányit kell-e sétálni nem forgalmas részen, vagy van egy forgalmas út - mert ugyebár most halt meg két kisgyerek amikor leszálltak az iskolabuszról.

Nekem ha a körzeti suliba járnának a lányaim, akkor jövőre már EGYÜTT elmehetnének iskolába, de nekünk még villamosozni is kell, így még 2 évig bizony kísérjük őket.

Doktornőt csókoltatom, gőze nincs mi a különbség a gyermek felelős felügyelete és a kényeztetés között.

2011. ápr. 21. 16:45
 9/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm,nekem is ez a véleményem.De olyan természetes dolognak tartotta amit én mondtam,

mintha valami csoda bogár lenne aki igy gondolkodik.Ö azt mondja hogy a lánya harmadikos és teljesen önállo és ezt ennek a gondolkodásnak köszönheti.Én viszont nem azért szültem gyereket hogy hétvégén össze szaladjunk a lakásba és megkérdezzem(egy hat hét éves gyerektöl)milyen heted volt?

2011. ápr. 21. 16:46
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a doki nő elengedi a gyerekét, de ha te félted akkor ne engedd el. Ettől nem lesz elkényeztetve, csak biztonságban lesz és nem téved el, nem üti el a kocsi. Engem a nagymamám 5-6. osztályos koromig kísért a suliba, mert messze volt és elém is jött. Nem hiszem, hogy ettől el lennék kényeztetve.
2011. ápr. 21. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!