Félek és aggódom. Vagy túllihegem?
Én is szeptembertől megyek vissaz, a lányom akkor lesz 2,5 éves, de egyértelmű, hogy bölcsibe adom.
Idegenre, rokonra nem bíznám.
Az olvasásról: az enyémet max 1 percig érdelkil, inkább játszik, tesz vesz és megyünk mindefelé.
Szia!
Megértelek, ez nagyon nehéz helyzet. Én anyósomra fogom hagyni a 16 hónaposomat, és teljesen kész vagyok miatta.
Tudom hogy kellemetlen, de le kell ülni megbeszélni hogy mit hogy szeretnél, és ha valami nem tetszik, akkor szólni. Mondd el, hogy ezzel csak a gyereknek akarsz jót, és ha a rokon a megszokott dolgokat követi, neki is könnyebb lesz.
Előbb azonban gondold át, hogy mi az amit még tolerálni tudsz, és ne szólj minden apróságért.
Pl. Jó, ne olvasson neki ha megterhelő, de kérd hogy a Tv-t maximum 1 órára kapcsolja be, mikor ott van a gyerek.
Amúgy a gyerekek nagyon allkalmazkodóak. Az oviban sem foglalkoznának vele egész nap. Hagyd hogy kicsit összeszokjanak. Nem baj ha kicsit mások a szabályok. Tudom milyen nehéz hagyni mikor úgy érzed hogy nem jó a gyerekednek ahogy csinálják, de ha a gyerek jól érzi magát akkor nincs gond. Gondolom a rokon is azt szeretné ha jól érezné magát. Emellett még szeptemberig rengeteget változik a gyerek és a szokásai is. szóval ne görcsölj rá. Menni fog. És ha a gyerek érzi rajtad hogy megbízol a rokonban, és részedről minden ok, akkor neki is könnyebb elfogadni.
Szia.
Én is 2,5 évesen adtam a gyerekeimet bölcsibe, szóval akkor elszakadtunk, mert dolgoznom kellett. Sajnos, mint egy elöbbi hozzászóló is irta, úgy ahogy te neveled nem fogja senki. Mekem a saját anyukámmal voltakgonddok, sapka vagy nem, egy pulcsival több, vagy nem...mindíg más volt a véleményünk, pedig ö a saját anyám és 3 gyereket nevelt fel, de más generáció. Szerintem meg tudsz beszélni a nénivel egyet s mást, de nem szabhatod ki neki h mit csináljon vele ergész nap, föleg akkor nem ha nem fizettek neki. Mert ha egy jó kis összeget tennél le neki havonta akkor kikárheted magadnak, h igen is olvasson mesét a kislányodnak, de így szerinetem "rokoni alapon" ezt szivességnek kell venni és el kell fogadni, hogy nem olyan neki a nevelése mint a tied.Hidd el meg fogja szokni a kislányod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!