Már volt hogy nektek is beleszólt az anyósotok a gyermeknevelésbe?
Hát,erősen próbálkozik!
Őaz evéssel és a blizéssel őrít meg.
A kislányom 2 éves és csak 11 kiló,egészséges,jó evő gyerek,csak hát apja fajta.De ő kitalálta,hogy azért eszi a savanyú uborkát,meg káposztát a gyerek,mert kevés a sava,azért is nem hízik.Persze elmagyaráztam neki,hogy a tejet meg azért issza,mert sok a sava,a ropit azért eszi,mert magas a cukra,a rudit meg azért mert kevés a cukra...
A másik a bilizés.Már az idegeimre megy,hogy miért pelenkás még a gyerek,hogy nekem mennyivel egyszerübb lenne,meg milyen drága a pelus.Mintha legalább ő venné.Hozzáteszem az ő fiait annakidején a nagymama szoktatta le a pelenkáról,mert oviba mentek és már muszály volt.De ez el van felejtve :)
Én mindig megválaszolok neki,hogy a saját gyerekeit nevelhette 35 évvel ezelőtt,ne szóljon bele,hogy én mit csinálok az enyémeimmel.Volt már belőle sértődés,de nem érdekel.
Te vagy az anyja, csak jobban tudod, hogy mi a jó neki.
(Erre szokott jönni felőlük az, hogy de ő is felnevelt x gyereket, és nagyobb a tapasztalata, na ezt a dumát le kell magasról sz*rni, mert ezt a legkönnyebb nekik felhozni. Szerencsére nem saját tapasztalat, mert az enyém időben le lett állítva, igaz lett belőle jó nagy vita, de azóta nem szól bele semmibe, meg amúgy nem vagyunk rosszban)
Mellesleg a túlöltöztetéstől ugyanúgy megfázhat, mert gondolj bele, bementek egy meleg helyre, mindent nem tudsz levenni róla, beizzad a gyerek, kimentek az utcára utána, és még jobban meg van rá az esély... Nyugodtan mondd meg neki...
"De ő kitalálta,hogy azért eszi a savanyú uborkát,meg káposztát a gyerek,mert kevés a sava,azért is nem hízik.Persze elmagyaráztam neki,hogy a tejet meg azért issza,mert sok a sava,a ropit azért eszi,mert magas a cukra,a rudit meg azért mert kevés a cukra... "
xD Ez... kész:-D
A bilis dologgal nekünk a dédnagymama próbálkozott ugyanígy, de mondtam neki (talán itt a gyk-en olvastam), hogy másfél-kétéves korig a gyerek nem is érzi az ingert, azaz hiába pisil/kakil bilibe, nem tudatosul benne a dolog, így 2 éves koráig nem fogok ezzel próbálkozni.
Hála az égnek messze lakik, de amúgy is fél tőlem, mint a tűztől. :o) Inkább agyba-főbe nyalizik amikor találkozunk. :oS
Te vagy a kicsi édesanyja, te tudod, hogy neki a legjobb. Én tuti beszólnék neki, hogy foglalkozzon már a saját dolgával.
Egyfolytában, az apósom meg az életünkbe.
Ha lenne pénzünk már nem élnénk ebben az országban.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!